Επιβεβαίωση Ηλικίας

Θα πρέπει να είστε 18 ετών ή παραπάνω για να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας.

Η ιστοσελίδα μας απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.

Καλώς ήλθατε!

  
210 970 9000

Προειδοποίηση Χρήσης επαναφορτιζόμενων μπαταριών λιθίου


Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούνται με ασφάλεια σε εκατομμύρια διαφορετικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tables, laptops κλπ). Όμως η χρήση τους εμπεριέχει διάφορα ρίσκα που οι χρήστες τους οφείλουν να γνωρίζουν για την ασφαλή χρήση τους. Η χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών λιθίου εμπεριέχει τον κίνδυνο φωτιάς σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, υπερφόρτισης, αν πέσουν σε νερό ή αν "τραυματιστεί" η θήκη τους. Αν και πολλές από τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου του εμπορίου διαθέτουν κύκλωμα προστασίας (protected batteries), οι παρακάτω προειδοποιήσεις εξακολουθούν να είναι σημαντικές γιατί το κύκλωμα προστασίας είναι ένα δυνητικός προστατευτικός μηχανισμός που μειώνει τους κινδύνους, χωρίς όμως να τους εξαλείφει εντελώς. Οι μπαταρίες LiMn (IMR) διαθέτουν ασφαλέστερη χημική σύνθεση και μικρότερο κίνδυνο ανάφλεξης, αλλά μπορούν να μεταδώσουν υψηλές ποσότητες ενέργειας στιγμιαία.

Όταν συμβεί βραχυκύκλωμα, το μέταλλο που το προκάλεσε, μπορεί να ζεσταθεί πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει άλλες ζημιές, ή δευτερεύουσα εκδήλωση φωτιάς. Η τήρηση των παρακάτω κανόνων ασφαλείας, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των μπαταριών σας και πρακτικά θα εξαλείψει τον κίνδυνο από την χρήση τους.

 1. Πάντα να αγοράζετε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες από αξιόπιστους προμηθευτές που σέβονται τον καταναλωτή και επιδιώκουν υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους
 2. Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία που αγοράσατε ή η συσκευασία της διαθέτει τα σύμβολα CE και ROHS και αυτά είναι γνήσια
 3. Μην χρησιμοποιείτε, φορτίζετε ή αποθηκεύετε τις μπαταρίες σας σε ακραίες θερμοκρασίες (είτε υψηλές είτε χαμηλές)
 4. Χρησιμοποιείστε μόνο φορτιστές σε καλή κατάσταση και συμβατούς με τον τύπο της μπαταρίας που φορτίζετε. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε φορτιστές διαφορετικού προμηθευτή χωρίς να είστε απολύτως σίγουροι για την συμβατότητα τους με τις μπαταρίες που θα φορτίσετε.
 5. Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος.
 6. Μην αφήνετε αφύλακτες τις μπαταρίες σε φόρτιση. Και πάντα να φορτίζετε τις μπαταρίες σας μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα/επιφάνειες.
 7. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΥΤΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΡΗΞΗΣ Ή ΦΩΤΙΑΣ. Πάντα να μεταφέρετε τις μπαταρίες σας προσεκτικά διαχωρισμένες σε μη αγώγιμη (πχ πλαστική) θήκη και ποτέ να μην έρχονται σε επαφή με μεταλλικά αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα (όπως κέρματα, κλειδιά κλπ).
 8. Μην χρησιμοποιείτε μπαταρίες με εμφανή διαρροή ή μηχανική ζημιά στην θήκη κλπ.
 9. Σε περίπτωση πτώσης της μπαταρίας, διακόψτε την χρήση.
 10. Σταματήστε την χρήση μπαταριών που δεν λειτουργούν σωστά
 11. Μην βυθίζετε μπαταρίες σε νερό.
 12. Τέλος, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής των μπαταριών σας, μην τις πετάξετε στα σκουπίδια, αλλά φροντίστε για την ασφαλή ανακύκλωσή τους