Ακόμα το… σκέφτεστε; Τελικά το Όφελος είναι μεγάλο

Ακόμα το… σκέφτεστε; Τελικά το Όφελος είναι μεγάλο
«Εάν δεν κάπνιζες, θα είχες αγοράσει δικό σου αυτοκίνητο με τα λεφτά που έχεις δώσει μέχρι τώρα». Αυτή είναι μια κλασική -και καθόλου υπερβολική- παρατήρηση που κάνει ένας 30αρης σε φίλο του καπνιστή που έχει ξεκινήσει το τσιγάρο, όπως οι περισσότεροι, στην ενηλικίωσή του. Όσο μεγαλώνει η ηλικία δε, το «κόστος» του καπνίσματος σε σχέση με την προοπτική αγοράς αυτοκινήτου, αυξάνεται αναλογικά σε… κυβικά, μέχρι που έρχεται μια ηλικία κατά την οποία ο καπνιστής συνειδητοποιεί ότι αν δεν είχε ξεκινήσει αυτή τη συνήθεια, -ή αν την είχε διακόψει νωρίτερα- θα είχε κάνει δικά του δύο ή και τρία αυτοκίνητα της επιλογής του…

Ποτέ δεν είναι αργά όμως, για να διακόψουμε αυτή τη βλαβερή συνήθεια, πρωτίστως για τα τεράστια οφέλη που διαπιστώνουμε από την αρχή στην ήδη επιβαρυμένη υγεία μας, και δευτερευόντως για την τσέπη μας, διότι, κακά τα ψέματα, στην εποχή που ζούμε, κάθε ευρώ… μετράει.

Όπως γνωρίζουν καλά όμως οι περισσότεροι καπνιστές, η διακοπή της συνήθειας δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Υπάρχει όμως η πιο αποτελεσματική μέθοδος, χάρη στην οποία εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως λένε «όχι» στο τσιγάρο και το αντικαθιστούν με το άτμισμα, επιτυγχάνοντας έτσι κατά 95% λιγότερη βλάβη στην υγεία τους και, όπως θα δείτε παρακάτω, μια πιο ποιοτική ζωή με περισσότερα διαθέσιμα ευρώ στην τσέπη!

Υπολογίσαμε το Όφελος για εσάς

Στην alter ego υπολογίσαμε με ακρίβεια το οικονομικό όφελος που προκύπτει από την πρώτη μέρα κιόλας που ένας καπνιστής θα πετάξει το τελευταίο του πακέτο και θα ατμίσει την πρώτη του ρουφηξιά.

Ας δούμε αρχικά το παράδειγμα του «μέσου» καπνιστή, που αγοράζει ένα πακέτο την ημέρα. Πληρώνει δηλαδή καθημερινά 4 ευρώ, ή 28 ευρώ την εβδομάδα ή 120 ευρώ τον μήνα -ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αφού ξεπερνάει το 15% ενός μέσου μισθού στη χώρα μας.

Γιατί να μην εξοικονομήσουμε αυτά τα χρήματα για πολύ καλύτερους λόγους και αγαθά που αξίζουμε; Δεν σας φαίνονται και τόσο πολλά; Τότε να σας ενημερώσουμε ότι μέσα σε έναν χρόνο αυτός ο καπνιστής δαπανά περίπου 1,5 μισθό (!) μόνο για αυτή τη βλαβερή συνήθεια, δηλαδή 1.460 ευρώ! Μέσα στη δεκαετία δε, χτυπάει το κεφάλι του σκεπτόμενος ότι θα μπορούσε να αγοράσει «τοις μετρητοίς» το αγαπημένο του αυτοκίνητο!

Πάμε να υπολογίσουμε τώρα το αντίστοιχο ποσό που πληρώνει ο ίδιος «μέσος» καπνιστής, από τη στιγμή που πετάει το πακέτο και πιάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η αντίστοιχη ποσότητα του ενός πακέτου αντιστοιχεί σε 2,8ml ημερήσιας χρήσης υγρού αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, με τα 10ml να κοστίζουν στην alter ego 5,5 ευρώ. Υπολογίζουμε ότι τα αναλώσιμα για αυτή την ποσότητα – κυρίως οι αντιστάσεις- κοστίζουν 0,11 ευρώ. Δηλαδή, το εβδομαδιαίο κόστος του ατμιστή είναι μόλις 11,56 ευρώ, όσο δηλαδή περίπου στοιχίζει ένα ποτό έξω ή μια μερίδα φαγητού! Και, το σημαντικότερο, σχεδόν το 1/3 από τα χρήματα που δαπανούσε εβδομαδιαίως καπνίζοντας!

Μέσα στον μήνα λοιπόν, ο ατμιστής ξοδεύει 50 ευρώ για όλα όσα αφορούν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο του και, ετησίως, 603 ευρώ – ένα ποσό κατά πολύ χαμηλότερο από τα 1.460 ευρώ που έδινε όσο κάπνιζε!

Να σας το περιγράψουμε και αλλιώς, υπολογίζοντας όλες τις περιπτώσεις: Ο καπνιστής που κάνει μισό πακέτο την ημέρα δαπανά συνολικά 730 ευρώ τον χρόνο και ο αντίστοιχος ατμιστής μόλις 430 ευρώ. Για την περίπτωση του «θεριακλή», δε, που αποφασίζει να κάνει τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, η διαφορά που θα δει στην τσέπη του στο τέλος του χρόνου είναι τεράστια: Από τα δύο πακέτα την ημέρα και κόστος 240 ευρώ τον μήνα ή 2.920 ευρώ τον χρόνο, με το άτμισμα θα «πέσει» στα 62 ευρώ τον μήνα ή στα 754 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή θα πληρώσει μόλις το ¼ του ποσού που δαπανούσε μέχρι τώρα! Η διαφορά είναι τεράστια!

Από την πρώτη μέρα έχεις Όφελος!

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε αυτή τη μετάβαση πολύ σοβαρά, σε όποια κατηγορία και να ανήκετε; Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευχαριστεί θερμά, με τα περισσότερα αγαθά και την εξοικονόμηση χρημάτων που του προσφέρετε!

Κι επειδή έχετε εμπιστευτεί την alter ego να σας βοηθήσει σε αυτή την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής σας, εμείς σας… επιστρέφουμε επιπλέον κέρδος! Πώς; Με το πρόγραμμα «Κερδίζω», δηλαδή με το πλέγμα προσφορών μας, των πόντων που συγκεντρώνετε και των μεγάλων εκπτώσεων μας, η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ακόμα μεγαλύτερη!

Για να μην σας κουράζουμε άλλο με υπολογισμούς: Οι τρεις κατηγορίες καπνιστών (από τη χαμηλότερη κατανάλωση στην υψηλότερη) που θα κάνουν τη μετάβαση προτιμώντας την alter ego, θα δουν επιπλέον στην τσέπη τους στο τέλος του χρόνου 371 ευρώ o χαμηλότερος, 937 ευρώ ο «μέσος» και 2.254 ευρώ ο «θεριακλής»!

Ακόμα το… σκέφτεστε;