Ξεκίνησαν οι διαφημίσεις υπέρ του ατμίσματος στην Αυστραλία

Ξεκίνησαν οι διαφημίσεις υπέρ του ατμίσματος στην Αυστραλία

Η Αυστραλία πλέον επιτρέπει την προώθηση και διαφήμιση των ηλεκτρονικών τσιγάρων από τα φαρμακεία!

Σε μία απόφαση-σταθμό, η πιο «αντικαπνιστική» ίσως χώρα του κόσμου, η Αυστραλία, επιτρέπει τη διαφήμιση των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως φαρμακευτικά προϊόντα για όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα!

Η «Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών» (Therapeutic Goods Administration) ανακοίνωσε ότι επιτρέπει εκτός από τη διαφήμιση, την παρουσίαση «με περιορισμούς» των προϊόντων αυτών, από τους φαρμακοποιούς. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 5 Ιουλίου 2021 επισημαίνεται ότι αν και γενικά απαγορεύεται η διαφήμιση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αποφασίστηκε να δοθεί άδεια προώθησης ειδικά για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μέσω συγκεκριμένων μέσων.

«Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς που τους έχουν συνταγογραφήσει προϊόντα υγρής νικοτίνης για τη διακοπή του καπνίσματος, θα ξέρουν που και πώς να προμηθευτούν τα προϊόντα τους», τονίζεται.

Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία, πλέον επιτρέπεται η παροχή πληροφοριών σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, όπως τα σημεία πώλησης, τα διαθέσιμα μοντέλα – επιτρέπονται ακόμα και τα mods – καθώς και άλλες λεπτομέρειες.

Η προώθηση αυτών των προϊόντων ωστόσο δεν θα γίνεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, σε ιστοσελίδες που δεν σχετίζονται με φαρμακευτικά προϊόντα, στα κοινωνικά δίκτυα ή σε άλλες πλατφόρμες. Δεν επιτρέπεται επίσης η αναφορά στις γεύσεις των υγρών αναπλήρωσης.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια τεράστια τομή για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αφού πλέον ακόμη μια μεγάλη χώρα, μετά την Αγγλία, τα αναγνωρίζει επίσημα ως προϊόντα που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος, τόσο ώστε να τα συνταγογραφούν οι επίσημες υγειονομικές αρχές.