Ο εφευρέτης του τσιρότου νικοτίνης ανησυχεί για την αντι-ατμιστική υστερία στις ΗΠΑ!

Ο εφευρέτης του τσιρότου νικοτίνης ανησυχεί για την αντι-ατμιστική υστερία στις ΗΠΑ!

Ο «εφευρέτης» του γνωστού τσιρότου, της πιο δημοφιλούς παραδοσιακής μεθόδου διακοπής του καπνίσματος – μέχρι την έλευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου – εκφράζει στο business insider τις «σοβαρές ανησυχίες» του για τον «πόλεμο» που δέχεται το τελευταίο διάστημα το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Ο Αμερικάνος Jed Rose έχει αφιερώσει τη ζωή και την καριέρα του στην αντιμετώπιση του καπνίσματος, από τότε που ο 47 ετών πατέρας του απεβίωσε εξαιτίας προβλήματος στην καρδιά που προκλήθηκε από το κάπνισμα. Ο καθηγητής σήμερα στο UCLA από τότε δήλωνε την τεράστια απορία του, γιατί τόσος κόσμος πρόθυμα υποκύπτει σε ένα «ναρκωτικό που δεν σε… ανεβάζει», όπως χαρακτήρισε το κάπνισμα. Από τότε έχει δημιουργήσει πολλές πατέντες κατά του εθισμού στο κάπνισμα, όπως το τσιρότο το οποίο καθιερώθηκε, ώστε να βοηθήσει τους καπνιστές να κερδίσουν επιπλέον χρόνια ζωής.

Μία από τις πατέντες του, μάλιστα, ήταν ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο όμως ποτέ δεν έφτασε στην αγορά!

Ο Jed Rose με τον αδελφό του Daniel εφηύραν το πρώτο τσιρότο νικοτίνης το 1984. Η σύζυγός του είναι η Frederique Behm-Rose, βιομαθηματικός, η οποία πρόσθεσε στο business insider πως «όλα αυτά τα υποκατάστατα νικοτίνης λειτουργούν σε περιορισμένο βαθμό. Ποτέ όμως δεν ήταν λύση για τους φανατικούς καπνιστές, που ξεκινάνε την ημέρα τους με το άναμμα ενός τσιγάρου και καπνίζουν πάνω από ένα πακέτο την ημέρα».

Το νεαρό τότε ζευγάρι ανέπτυξε μάλιστα στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό τσιγάρο στα εργαστήρια του UCLA! «Το δοκιμάσαμε στους εαυτούς μας. Ήταν όντως μια καλύτερη εκδοχή του τσιγάρου. Πολύ πιο καθαρό από το τσιγάρο και έδινε το χτύπημα στο λαιμό, κάτι που ένα τσιρότο δεν μπορεί να κάνει»…

«Που είναι η υστερία για τους 540.000 θανάτους Αμερικάνων καπνιστών από το κάπνισμα»;

Σχολιάζοντας τις σοβαρές εξελίξεις με τα εκατοντάδες κρούσματα πνευμονοπάθειας και τους δεκάδες θανάτους στις ΗΠΑ, από ανθρώπους που άτμισαν κατά κόρον παράνομες και ναρκωτικές ουσίες, αναφέρει:

«Τα πρόσφατα κρούσματα πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ απλά δίνουν στις αντι-ατμιστικές δυνάμεις την κάλυψη και τη δικαιολογία που χρειάζονται για να καταστρέψουν μια βιομηχανία, που έχει την προοπτική να σώσει εκατομμύρια ζωές. Δυστυχώς τα Δημόσια Ινστιτούτα Υγείας προκαλούν υπερβολικούς και αβάσιμους φόβους για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία».

Ο Jed Rose σημείωσε ακόμη πως «είναι θλιβερό ότι υπάρχει τέτοια αντι-ατμιστική υστερία παντού στις ΗΠΑ, η οποία δεν βασίζεται σε καμία λογική, αλλά εξαπλώνεται σαν… πυρκαγιά».

«Αγνοούνται οι μισό εκατομμύριο Αμερικάνοι καπνιστές που πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας αυτής της συνήθειας. Έχουμε 540.000 θανάτους κάθε χρόνο. Που είναι η… υστερία για αυτούς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η απαγόρευση του ατμίσματος, όπως προσθέτει, δεν θα σταματήσει τα κρούσματα αυτά. «Εκατομμύρια άνθρωποι ατμίζουν εδώ και πολλά χρόνια. Ξαφνικά υπήρξε αυτή η “επιδημία”. Σίγουρα πρόκειται για κάποια μόλυνση ή για κάτι πολύ συγκεκριμένο που οδηγεί σε αυτά τα κρούσματα».

Και καταλήγει ο Jed Rose στη συνέντευξη: «Τι θα συμβεί εάν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απαγορευτούν; Πολύ απλά, ο κόσμος θα επιστρέψει στο κάπνισμα, κάτι που θα τους σκοτώσει σίγουρα. Αυτό θα ήταν λάθος»…

Πηγή: businessinsider.com.au

 

H alter ego εδώ και δέκα χρόνια επενδύει συνεχώς στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Η δεκάχρονη εμπιστοσύνη των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των επιστημονικών φορέων που πιστοποιούν την ασφάλεια των προϊόντων μας είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι η alter ego δεν εγγυάται μόνο την ποιότητα αλλά ότι είναι και ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Επιπλέον, προτρέπουμε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται μόνο επώνυμες εταιρείες για την αγορά προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου.