Οι Βρετανοί χορηγούν επίσημα το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο διακοπής του καπνίσματος

Οι Βρετανοί χορηγούν επίσημα το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο διακοπής του καπνίσματος

Η Louise Ross εργάζεται στην Υπηρεσία Διακοπής του Καπνίσματος του Λέστερ, τον πρώτο επίσημο φορέα παγκοσμίως που χορηγεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος και παρευρέθηκε στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Νικοτίνη, όπου παραχώρησε συνέντευξη στο zougla.gr.


«Τα τελευταία τρία χρόνια η υπηρεσία μας διακοπής καπνίσματος είναι φιλική προς το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Οι καπνιστές που έρχονται σε εμάς για να το κόψουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα συμβατικά προϊόντα που προσφέρουμε, περιλαμβανομένης και της υποστήριξης συμπεριφοράς, αλλά επίσης και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στην αρχή δίναμε στον κόσμο δωρεάν δείγμα, τώρα «χτίζουμε» μια πιο καθορισμένη διαδικασία παροχής ηλεκτρονικού τσιγάρου.

»Έχουμε παρατηρήσει αυτά τα 3 χρόνια τους αριθμούς να ανεβαίνουν από τις λίγες εκατοντάδες χρήστες, στους 800. Και πολλοί ακόμα, από αυτούς, κόβουν το κάπνισμα επιτυχώς, περισσότερο από αυτούς που χρησιμοποιούν υποκατάστατα νικοτίνης η βοήθεια συμπεριφοράς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιτυχία του προγράμματος», σημειώνει.

«Βλέπουμε ότι ο συνδυασμός της θεραπείας αντικατάστασης της νικοτίνης με το ηλεκτρονικό τσιγάρο λειτουργεί πολύ καλά. Το τσιρότο προσφέρει την «άνεση» για την πρόσληψη της νικοτίνης, και το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι καλό για τη δράση «χέρι-στόμα». Αν συνεχίσουν να ατμίζουν, αυτό μπορεί να τους αποτρέψει από το να καπνίσουν ξανά, και τους λέμε να μην ανησυχούν, καθώς με αυτό προσλαμβάνουν «καθαρή» νικοτίνη και όχι τα υπόλοιπα χημικά που σκοτώνουν», καταλήγει.

Δείτε τη συνέντευξη: