Το ηλεκτρονικό τσιγάρο στη μικρή οθόνη!

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο στη μικρή οθόνη!
Τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί, αναμφίβολα, τον πρωταγωνιστή στην καθημερινότητα πολλών πρώην καπνιστών. Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, να εμφανιστεί και στη μικρή οθόνη!

Είναι Σάββατο βράδυ. Έχετε ετοιμάσει pop-corn, έχετε γεμίσει το tank του ατμοποιητή σας με το αγαπημένο σας υγρό αναπλήρωσης (αυτό που είναι για Σάββατο βράδυ, ξέρετε εσείς) και βάζετε να δείτε το επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς. Και τι να δείτε; Ο πρωταγωνιστής, όπως και εσείς, είναι ατμιστής!

Θα έχετε παρατηρήσει ότι από τότε που ξεκινήσατε το άτμισμα βλέπετε παντού ατμιστές. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο γιατί είστε πλέον εξοικειωμένοι με την εικόνα, αλλά και γιατί όντως οι ατμιστές αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το κάπνισμα σκοτώνει. Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο από την άλλη μπορεί να προσφέρει σε έναν πρώην καπνιστή παρόμοια εμπειρία με αυτήν του καπνίσματος (πολλοί ατμιστές λένε και καλύτερη), και τη δυνατότητα να την προσαρμόσει στα δικά του γούστα και στη δική του καθημερινότητα.

Τα παραπάνω πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπως επίσης και τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών που αποδεικνύουν ότι το άτμισμα είναι έως και 95% λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα, δημιούργησαν μια παγκόσμια κοινότητα ατμιστών, η οποία εκτός από το πάθος της για το άτμισμα μοιράζεται tips, εμπειρίες και συμβουλές για μια ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία. Μην ξεχνάτε ότι σε αντίθεση με το τσιγάρο το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί μια καθημερινή κακή συνήθεια αλλά ένα χόμπι, καθώς ο κάθε ατμιστής έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τόσο τη συσκευή του, όσο και το ηλεκτρονικό τσιγάρο του στα μέτρα του.

Πίσω… στον καναπέ σας και στην μικρή οθόνη! Επειδή όπως ξέρετε το σινεμά και η τηλεόραση μιμούνται τη ζωή, η εμφάνιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς σειρές του εξωτερικού δεν δείχνει μόνο την τάση προς το άτμισμα, αλλά το εδραιώνει σαν ένα προϊόν εναλλακτικό του καπνίσματος.
Η αλήθεια είναι ότι το τσιγάρο κάποτε αποτελούσε σύμβολο της γοητείας και του σεξαπίλ ενός τηλεοπτικού χαρακτήρα. Πλέον το ηλεκτρονικό τσιγάρο παίρνει τα ηνία και μπορεί να υποστηρίξει το ρόλο του ακόμα καλύτερα! Δείτε και μόνοι σας:

House of Cards

Εάν παρακολουθείτε την διάσημη σειρά του Netflix τότε θα ξέρετε ότι ο πρωταγωνιστής της Frank Underwood (Kevin Spacy) έχει διάφορες κακές συνήθειες. Κάποιες, όπως το κάπνισμα, προσπαθεί να τις αποτινάξει, με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Μάλιστα, σε αυτή τη σκηνή, η γυναίκα του τον κατηγορεί ότι «κλέβει» και εκείνος της απαντά: «Όχι, δεν κλέβω. Είναι ατμός». Η συγκεκριμένη σκηνή περνάει δύο βασικά μηνύματα: ότι οι ατμιστές δεν είναι καπνιστές – θρίαμβος για όλους τους ατμιστές – και ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί πλέον μια συνηθισμένη επιλογή για τους καπνιστές.

True Detective

Πρόκειται για μια σειρά μυστηρίου που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.  Εκτός από τους διάσημους πρωταγωνιστές της τα βλέμματα κλέβει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο εμφανίζεται και αυτή τη φορά το κρατάει γυναίκα.

Η ντετέκτιβ Ani Bezzerides βρίσκεται με τον συνάδελφό της Ray μέσα στο αυτοκίνητο προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση που έχουν αναλάβει. Κάποια στιγμή, το πλάνο τη δείχνει να απολαμβάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο της και ο συμπρωταγωνιστής της λέει ότι «Το ξέρεις ότι σου πάει. Δεν συμβαίνει σε πολλούς.» και αυτό καταρρίπτει το μύθο ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι sexy.

Sense8 

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θα μπορούσε να λείπει από την πιο ανατρεπτική σειρά sci-fi, το «Sence 8». Εκεί μια από τις πρωταγωνίστριες ατμίζει και διώχνει τις σκέψεις της μακριά.

Τι να κρατήσετε από τα παραπάνω; Εκτός του ότι οι ατμιστές είναι trendy, sexy και πολύ… γοητευτικοί, το ηλεκτρονικό τσιγάρο κερδίζει κάθε μέρα έδαφος (σε αντίθεση με το τσιγάρο) και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Εσείς, καθίστε αναπαυτικά… και απολαύστε το!