Γιατί η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου τάσσεται υπέρ του ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Γιατί η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου τάσσεται υπέρ του ηλεκτρονικού τσιγάρου;
Υπέρ του ατμίσματος τάχθηκε προσφάτως η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, καθώς όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή της “η μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από πυρκαγιά”. Με βάση στοιχεία που παρουσίασε, μάλιστα, τα συμβατικά τσιγάρα παραμένουν η κυριότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων πυρκαγιών στην βρετανική πρωτεύουσα.


Πιο αναλυτικά, οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου στις 7 Απριλίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, συμβούλευσαν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα, τονίζοντας  το ρίσκο κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς  με τα αποτσίγαρα, τη στάχτη, τους αναπτήρες και τα σπίρτα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα τελευταία τρία χρόνια στο Λονδίνο έχουν καταγραφεί πάνω από 3.500 πυρκαγιές που προκλήθηκαν στην πόλη και σχετίζονταν με το κάπνισμα. Με βάση τα ίδια στοιχεία, το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι η τρίτη μεγαλύτερη αιτία πρόκλησης τυχαίων πυρκαγιών σε σπίτια κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ παραμένει η κυριότερη αιτία θανατηφόρων πυρκαγιών στο Λονδίνο.