Αγγλία: Ένας καπνιστής μεταβαίνει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο κάθε 4 λεπτά!

Αγγλία: Ένας καπνιστής μεταβαίνει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο κάθε 4 λεπτά!
Κάθε 4 λεπτά, ένας Βρετανός καπνιστής γίνεται… ατμιστής! Κι αυτό διότι στη συγκεκριμένη χώρα, οι επίσημες αρχές, δηλαδή τόσο το υπουργείο υγείας όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος έχουν εκδώσει σαφείς ανακοινώσεις στις οποίες καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη του ατμίσματος, για τους καπνιστές που θέλουν να διακόψουν τη βλαβερή τους συνήθεια.


Αυτή τη στιγμή το 4,2% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο ατμίζει (πρόκειται για 850.000 πρώην καπνιστές), ποσοστό που αυξάνεται κάθε χρόνο με ραγδαίους ρυθμούς, κι αυτό διότι οι Βρετανοί έχουν πειστεί για τις θετικές συνέπειες που έχει στους καπνιστές το ηλεκτρονικό τσιγάρο, χάρη στη στάση που τηρούν οι επίσημες Αρχές της χώρας τους. Ακολουθούν οι Γάλλοι, με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει στο 3,1%.

Ο Πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, Richard Hyslop, δήλωσε: «Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο οι καπνιστές γίνονται ατμιστές σε ρυθμούς-ρεκόρ, ένας κάθε 4 λεπτά. Αυτοί οι άνθρωποι είτε καπνίζουν πολύ λιγότερο είτε το κόβουν τελείως. Αυτός είναι ένας λόγος να πανηγυρίζουμε».

Ο Kingsley Wheaton, διευθυντής της «British American Tobacco Products» (!) υπεύθυνος για τα «προϊόντα νέας γενιάς», από την πλευρά του δήλωσε: «Η βρετανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που επιτρέπει στους καταναλωτές να ενημερώνονται σωστά για τα προϊόντα, να έχουν πρόσβαση σε αυτά και επιτρέπουν στους κατασκευαστές να καινοτομούν και τελικά να παρέχουν ποιοτικά προϊόντα ατμίσματος»

Σύμφωνα με σχετική έρευνα μάλιστα, η αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου παγκοσμίως έχει διπλασιαστεί από το 2010 και θα έχει διπλασιαστεί ξανά μέχρι το 2020, φτάνοντας σε συνολική αξία τις 12 εκατομμύρια λίρες.  Η Αγγλία είναι δε η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτού του προϊόντος, μετά τις ΗΠΑ.

Διαβάστε την αναλυτική έρευνα εδώ.