Φορολόγηση ηλεκτρονικού τσιγάρου: πώς μειώσαμε τα επιπλέον κόστη;

Φορολόγηση ηλεκτρονικού τσιγάρου: πώς μειώσαμε τα επιπλέον κόστη;
Η νέα χρονιά έφερε μαζί της αυξήσεις στον Φόρο Κατανάλωσης σε διάφορα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και στα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου.

H νέα νομοθεσία όμως προκάλεσε αύξηση στην τελική τιμή του προϊόντος μεγαλύτερη από το ποσό του φόρου κατανάλωσης, καθώς επέβαλλε και νέες διαδικασίες που συνεπάγονται αύξηση διοικητικού κόστους και κόστους παραγωγής στις εταιρίες.

Ως πελάτες της altereGo όμως δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε!

Πώς ο Φόρος Κατανάλωσης σε συνδυασμό με τη νέα νομοθεσία επιβαρύνουν το κόστος του υγρού αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου;


Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη, βάσει της νέας νομοθεσίας για τo ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα υγρά αναπλήρωσης:

 • Πρέπει να υπαχθούν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις ποιότητας

 • Θα πωλούνται πλέον αποκλειστικά σε συσκευασίες των 10ml.

 • Ο νέος φόρος κατανάλωσης επιβάλλεται στον όγκο του υγρού αναπλήρωσης, και η επιβάρυνση είναι 0,10€ + ΦΠΑ για κάθε 1ml υγρού αναπλήρωσης

  • Οι επιχειρήσεις λοιπόν, όπως η alter ego, επιβαρύνονται με επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες για κάθε προϊόν προκειμένου να εξακριβωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις ποιότητας. Οι συγκεκριμένες διαδικασίες είναι μεν σωστές, καθώς έτσι όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην αγορά πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ποιότητας- εμείς την εξασφαλίζαμε ήδη καθώς τα υγρά αναπλήρωσής μας πιστοποιούνταν από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης- αλλά επιβαρύνουν την τελική τιμή του προϊόντος.

   Εφόσον τα υγρά αναπλήρωσης βάσει νόμου θα πρέπει να πωλούνται αποκλειστικά σε συσκευασίες των 10ml αυτό αυτόματα αυξάνει το κόστος παραγωγής των υγρών (αλλαγές στις γραμμές παραγωγής, στην διαδικασία παραγωγής και στα υλικά συσκευασίας).

   Τέλος, ο νέος φόρος κατανάλωσης επιβάλλεται στον όγκο του υγρού αναπλήρωσης, ανεξάρτητα από την αρχική τιμή του και η επιβάρυνση είναι 0,10€ + ΦΠΑ για κάθε 1ml υγρού αναπλήρωσης.

   Άρα, εάν μια συσκευασία των 10ml κόστιζε μέχρι σήμερα 3€, με το νέο Φόρο Κατανάλωσης θα κοστίζει πλέον 4,24€.

   Στην alter ego λάβαμε τα μέτρα μας για την ελάφρυνση της επιβάρυνσης των πελατών μας!


   Όπως καταλαβαίνετε, οι παραπάνω αυξήσεις δεν περνούν από το χέρι μας. Όμως, καταφέραμε να μειώσουμε τα ανελαστικά κόστη που επιβαρύνουν επιπλέον τους καταναλωτές με τις παρακάτω ενέργειες:

   • Αυτοματοποιήσαμε την παραγωγή για τη σειρά υγρών αναπλήρωσης altereGo Liquids και μειώσαμε τα κόστη σε κάθε στάδιο με την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων.

   • Έτσι πλέον μία συσκευασία των 10ml από 5,90€ κοστίζει 5,50€, συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ.

   • Δημιουργήσαμε μια απολαυστική και ταυτόχρονα πιο οικονομική σειρά υγρών αναπλήρωσης.

   • Η νέα σειρά υγρών αναπλήρωσης altereGo Colours διαθέτει ευρεία γκάμα γεύσεων, ενώ το κόστος για μια συσκευασία των 10ml ανέρχεται στα 4,50€ συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ. Άρα η καθαρή αξία, χωρίς την επιβάρυνση του φόρου είναι 3,26€.

   • Αναλάβαμε την εμφιάλωση των υγρών αναπλήρωσης της κορυφαίας εταιρείας Baker White για όλη την Ευρώπη.

   H εμφιάλωση των κορυφαίων αυτών υγρών αναπλήρωσης στα εργαστήριά μας, μάς επιτρέπει να διατηρήσουμε το κόστος χαμηλότερο και άρα πιο συμφέρον για τους πελάτες μας.

   Για παράδειγμα, μια συσκευασία υγρού αναπλήρωσης των 30ml από τη σειρά “Odin” πωλούνταν στα 24,90€. Με την επιβολή του Φόρου Κατανάλωσης το κόστος της συσκευασίας των 30ml θα έφτανε τα 28,62€. Η συσκευασία των 10ml, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των αλλαγών που περιγράψαμε παραπάνω θα ξεπερνούσε τα 11€.

   Τώρα, μια συσκευασία 10ml της σειράς Odin κοστίζει μόλις 8,50€!

   Με λίγα λόγια, κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε αξεπέραστη ποιότητα και οικονομία, ακόμα και μετά την επιβολή του Φόρου Κατανάλωσης.

   Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, και σας διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε με τις ίδιες αξίες, μεράκι και πάθος, να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στον Έλληνα ατμιστή.