Σκωτσέζικη δημοσκόπηση: κόσμος βλέπει τα ατμιστικά προϊόντα ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο

Σκωτσέζικη δημοσκόπηση: κόσμος βλέπει τα ατμιστικά προϊόντα ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο
Σε μια δημοσκόπηση Σκωτσέζικης Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης, φαίνεται ότι λιγότερο από ένας στους τέσσερις Σκωτσέζους επιθυμούν την επιβολή αυστηρών μέτρων περιορισμού για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Συγκεκριμένα το 50% διαφωνεί με το ενδεχόμενο μείωσης της πρόσβασης ή της πληροφόρησης για τα ατμιστικά προϊόντα, και μόλις το 24% θα συμφωνούσε με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

«Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη των πολιτικών και των επαγγελματιών υγείας, που καλούνται να διασφαλίσουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα συνεχίσουν να αποτελούν το βασικό όπλο για τον αγώνα της Σκωτίας να καταστεί χώρα χωρίς καπνό», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η Σκωτία έχει ως στόχο να αποτελέσει τη χώρα «χωρίς καπνό» μέχρι το 2034. Και φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλά, καθώς το 2020 τα ποσοστά των καπνιστών βρίσκονταν στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών

Όπως είχε ανακοινώσει μάλιστα εκπρόσωπος της κυβέρνησης, «θεωρούμε τα ατμιστικά προϊόντα ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για ορισμένους ανθρώπους που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα, υπενθυμίζουμε όμως ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από ανήλικους και από μη καπνιστές, καθώς η νικοτίνη αποτελεί εθιστική ουσία».