Τα πρώτα στοιχεία στις ΗΠΑ: Οι υπερβολικές απαγορεύσεις στο άτμισμα αυξάνουν τον αριθμό των καπνιστών!

Τα πρώτα στοιχεία στις ΗΠΑ: Οι υπερβολικές απαγορεύσεις στο άτμισμα αυξάνουν τον αριθμό των καπνιστών!
Τα υπερβολικά και αβάσιμα επιστημονικά, όπως κρίνονται από πολλούς, μέτρα απαγόρευσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ, έπειτα από τα εκατοντάδες κρούσματα πνευμονοπάθειας και τους 34 θανάτους που έχουν συσχετιστεί με το άτμισμα παράνομων και ναρκωτικών ουσιών, επιφέρουν αυτό που φοβούνται οι ειδικοί: ραγδαία αύξηση του καπνίσματος.

Και μάλιστα, σε μια περίοδο κατά την οποία στις ΗΠΑ, αλλά και αλλού, τα ποσοστά των καπνιστών μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο, όμως φαίνεται ότι ο «πόλεμος» κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου αντιστρέφει αυτή την κατάσταση.

Αυτό φαίνεται από κάποια πρώτα στατιστικά στοιχεία από την Πολιτεία της Μασαχουσέτης, όπου μέσα σε 30 ημέρες, οπότε και απαγορεύτηκαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, οι πωλήσεις καπνικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 5,7%!

Συγκεκριμένα, στην Πολιτεία ενώ οι πωλήσεις τσιγάρων τον Σεπτέμβριο του 2019 βρίσκονταν σε ποσοστό 90,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2018 (δηλαδή μείωση σε έναν χρόνο κατά 10%), τον Οκτώβριο το αντίστοιχο αυτό ποσοστό ανήλθε στο 95,9!

Η αιτία για αυτή τη διαφορά, δεν είναι άλλη από την επιστροφή πολλών ατμιστών στην προηγούμενη και κατά 95% περισσότερο βλαβερή συνήθειά τους, εξαιτίας του «πανικού» των αρχών, που καταδικάζουν συλλήβδην το άτμισμα, ενώ οι λόγοι για τα κρούσματα που αναφέρθηκαν είναι συγκεκριμένοι…

Το αμερικάνικο ΚΕΕΛΠΝΟ (CDC), άλλωστε, με νεότερη ανακοίνωση του ανέφερε πως σχεδόν σε όλες τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις των κρουσμάτων έγινε χρήση κάνναβης και άλλων παράνομων προϊόντων – που πωλούνται στη μαύρη αγορά και όχι σε εγκεκριμένα καταστήματα. Η απαγόρευση που αποφασίστηκε όμως, σε διάφορες πολιτείες, ισχύει για όλα τα προϊόντα ατμίσματος και πλέον οι πιο «ψύχραιμες» φωνές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα αρνητικά αποτελέσματα που επιφέρουν αυτά τα μέτρα στη δημόσια υγεία…

H alter ego εδώ και δέκα χρόνια επενδύει συνεχώς στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Η δεκάχρονη εμπιστοσύνη των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των επιστημονικών φορέων που πιστοποιούν την ασφάλεια των προϊόντων μας είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι η alter ego δεν εγγυάται μόνο την ποιότητα αλλά ότι είναι και ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Επιπλέον, προτρέπουμε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται μόνο επώνυμες εταιρείες για την αγορά προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου.