H εξέλιξη στην τεχνολογία του ατμίσματος!

H εξέλιξη στην τεχνολογία του ατμίσματος!

Όταν το άτμισμα έγινε δημοφιλές, θεωρήθηκε μία προσωρινή τάση που θα εξαφανιστεί λίγο αργότερα. Σήμερα, υπάρχουν εκατομμύρια ατμιστές (και οπαδοί του ηλεκτρονικού τσιγάρου) σε όλο τον κόσμο και σίγουρα το άτμισμα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του σύχρονου τρόπου ζωής. Οι ίδιες οι συσκευές έχουν αλλάξει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Καθώς μεγάλωναν οι επενδύσεις σε μελέτες για τους ατμιστές, αλλά και το R&D, κυκλοφόρησαν διαφοροποιημένα και ιδιαίτερα εξελιγμένα μοντέλα στην αγορά. Ποιές είναι σήμερα όμως  οι βασικές εξελίξεις στο άτμισμα από πλευράς προϊόντων;
Καλύτερες μπαταρίες

(κάντε κλικ στην εικόνα)
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ήταν εξ αρχής συσκευές που λειτουργούσαν με μπαταρίες. Ετσι η τεχνολογία μπαταριών είναι ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά στοιχεία. Οι περισσότερες συσκευές χρησιμοποιούν είτε μια ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου είτε την κανονική επαναφορτιζόμενη μπαταρία 18650.  Μερικά προϊόντα χρησιμοποιούν επίσης τις μεγαλύτερες μπαταρίες 26650 με σκοπό με μία μόνο φόρτιση να προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας.
Οι συσκευές με ενσωματωμένες μπαταρίες μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του χρήστη με μία απλή φόρτιση. Γενικά, η μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας και οι ταχύτεροι χρόνοι φόρτισης παρέχουν στους χρήστες μια καλύτερη εμπειρία ατμίσματος.
Μικρότερες, ισχυρότερες και κοψότερες συσκευές

Η βελτιωμένη τεχνολογία μπαταριών έχει ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα: μικρότερες συσκευές. Τα mods και τα kits δεν είναι πλέον μεγάλα και ογκώδη. Γίνονται όλο και μικρότερα και πιο αποτελεσματικά. Αυτή η μορφή πρακτικότητας σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή εξέλιξη στο design, συνετέλεσε σημαντικά στην αύξηση των ατμιστών.
Oι συσκευές  διαθέτουν πλεόν εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως μεγάλη ισχύ, πανίσχυρα κυκλώματα, λειτουργίες ρύθμισης ισχύος και θερμοκρασίας, δυνατότητα αναβάθμισης λογισμικού, μεγαλύτερες οθόνες OLED και LCD  και πολλά άλλα που εξασφαλίζουν όχι μόνο ασφάλεια και απόλαυση αλλά και προσαρμογή σε εξατομικευμένες ανάγκες ή/και απαιτήσεις του κάθε ατμιστή. Και η εξέλιξη δεν σταματά εδώ. Με τις συνεχείς έρευνες και επαναστατικές ανακαλύψεις, βλέπουμε πραγματικά μπροστά μας ένα συναρπαστικό μέλλον.
 
Εξαιρετικοί ατμοποιητές

Η νέα εποχή ατμίσματος, αφορά φυσικά και στους ατμοποιητές. Εξελιγμένοι αεραγωγοί, δυνατότητα ρύθμισης ροής αέρα (airflow control system), διπλό κλείδωμα (child proof), νέας γενιάς ανταλλακτικές κεφαλές, συστήματα διπλού wicking είναι μόνο κάποια από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που έχουν κάνει πραγματικά τη διαφορά. Το αποτέλεσμα; Εξατομικευμένη ρύθμιση τζούρας και παραγωγής ατμού και τέλεια απόδοση γεύσης!
Πληθώρα γεύσεων e-liquids

Παρόλο που η τεχνολογία έχει παίξει και στα υγρά αναπλήρωσης τεράστιο ρόλο όσον αφορά στην ποιότητα του υγρού και στην ακρίβεια της γεύσης, θα μας επιτρέψετε εδώ να μιλήσουμε για την πραγματική απόλαυση. Η περιεκτικότητα σε PG και VG, η επιλογή νικοτίνης, και η τεράστια ποικιλία γεύσεων (καπνικά, φρουτώδη, γλυκά, food, gourmet κ.α) προσφέρουν πληθώρα επιλογών, που εξασφαλίζουν όχι μόνο ότι ο κάθε ατμιστής θα βρει αυτά που τον ενθουσιάζουν, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει ή ανανεώσει τη γευστική του παλέτα με γεύσεις που δεν είχε καν φανταστεί.
Όλες αυτές οι εξελίξεις και αλλαγές είναι μόνο η αρχή. Το άτμισμα συνεχίζει να κερδίζει σε δημοτικότητα, οπότε δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά ένα μέλλον όπου θα δούμε συσκευές και αξεσουάρ high end gadgets, και υγρά που θα οδηγήσουν την ατμιστική εμπειρία σε άλλα επίπεδα…