Nicotine Pouches ή Snus - Ποιες οι διαφορές τους

Nicotine Pouches ή Snus - Ποιες οι διαφορές τους

Τα nicotine pouches είναι ένα σχετικά νέο προϊόν στην ευρωπαϊκή αγορά που προσφέρει νικοτίνη μέσω των ούλων χωρίς την παρουσία καπνού, παρέχοντας μια εναλλακτική επιλογή για όσους επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα. Είναι λευκές, διακριτικές και δεν προκαλούν κηλίδες στα δόντια σε αντίθεση με το παραδοσιακό snus, και διαθέτουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Από την άλλη πλευρά, το snus είναι μια παραδοσιακή μέθοδος λήψης νικοτίνης που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στη Σουηδία στις αρχές του 18ου αιώνα, διατίθεται χύμα ή σε έτοιμα πακέτα και περιέχει καπνό, προσφέροντας μια χαρακτηριστική γεύση καπνού.

Τα nicotine pouches δεν περιέχουν καπνό και η απελευθέρωση της νικοτίνης είναι ταχύτερη λόγω της υψηλής υγρασίας και του pH, ενώ το snus απελευθερώνει τη νικοτίνη με πιο σταδιακό και διαρκή τρόπο, προσφέροντας μακροχρόνια ικανοποίηση. Οι διαφορές αυτές καθώς και οι διάφορες γεύσεις και παραλλαγές, μας καθοδηγούν σε μια ενδιαφέρουσα σύγκριση.

Τι είναι τα νικοτινούχα σακουλάκια;

Τι είναι τα σακουλάκια Νικοτίνης

Τα σακουλάκια νικοτίνης αποτελούν έναν τύπο προϊόντων νικοτίνης με γεύσεις, τα οποία τοποθετούνται ανάμεσα στο άνω χείλος και το ούλο. Αυτά τα προϊόντα δεν περιέχουν καπνό, αλλά περιλαμβάνουν νικοτίνη, αρωματικές ύλες, γλυκαντικές ουσίες και φυτικές ίνες. Μεταξύ των δημοφιλών εμπορικών σημάτων περιλαμβάνονται τα Zyn, On!, και Velo.

Τι περιέχουν τα σακουλάκια νικοτίνης - Ανάλυση συστατικών

Τι περιέχουν - Ανάλυση συστατικών

Τα σακουλάκια νικοτίνης συνήθως αποτελούνται από παρόμοια συστατικά σε όλες τις μάρκες. Τα συστατικά αυτά είναι:

  • Σταθεροποιητές

  • Νικοτίνη Αλάτων

  • Γεμιστικά

  • Αρωματικές ύλες

  • Ρυθμιστές pH

  • Γλυκαντικά

Άλας Νικοτίνης - το βασικό ενεργό συστατικό

Το βασικό συστατικό είναι η ομώνυμη δραστική ουσία - η νικοτίνη. Σε αντίθεση με τα προϊόντα καπνού, η νικοτίνη που χρησιμοποιείται είναι χημικά παραγόμενη.

Ρυθμιστές pH - Βελτιστοποιούν την Απορρόφηση

Οι ρυθμιστές του Ph βελτιστοποιούν την απορρόφηση της νικοτίνης. Οι ρυθμοί απορρόφησης νικοτίνης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα επίπεδα του pH. Επομένως, συστατικά όπως το διττανθρακικό νάτριο προστίθενται για να αυξηθεί το pH στο βέλτιστο εύρος.

Το υψηλότερο pH κάνει το διάλυμα νικοτίνης πιο βασικό, γεγονός που βελτιώνει την απορρόφηση.

Σταθεροποιητές

Τα συστατικά των nicotine pouches χρειάζονται 12-24 μήνες (1-2 χρόνια) διάρκεια ζωής. Για να συμβεί αυτό απαιτείται η προσθήκη συντηρητικών για τη διατήρηση της σταθερότητας και την πρόληψη της μικροβιακής ανάπτυξης κατά την αποθήκευση και τη διανομή.

Αρωματικές Ύλες

Τα τεχνητά αρώματα ποικίλλουν ανά μάρκα για να καλύψουν κάθε προτίμηση, με επιλογές όπως μέντα, φρούτα και καφές. Τα δημοφιλή αρώματα περιλαμβάνουν το Cool Mint, το Blue Raspberry και το Cinnamon Roll.

Γεμιστικά

Συστατικά όπως η φυτική γλυκερίνη βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και αποτρέπουν το στέγνωμα του εσωτερικού γεμίσματος. Οι ενυδατικοί παράγοντες είναι σημαντικοί για να αποτραπεί η ξηρότητα.

Παρέχουν επίσης μια απαλή, λιπασμένη αίσθηση στο στόμα για μια άνετη εμπειρία χρήστη.

Γλυκαντικά

Σε αντίθεση με τα προϊόντα καπνού, οι γεύσεις των nicotine pouches δεν καλύπτονται από βαριές νότες καπνού. Αυτό επιτρέπει γλυκές, ευχάριστες γεύσεις σχεδιασμένες για ώριμους ουρανίσκους.

Παρενέργειες και Επιπτώσεις στην Υγεία:

Είναι διαφορετικά από άλλα προϊόντα νικοτίνης χωρίς καπνό, όπως το μασητικό καπνό, το snuff, και το snus, τα οποία περιέχουν φύλλα καπνού.

Πιθανές επιπτώσεις στην υγεία του στόματος περιλαμβάνουν πόνο στο στόμα και τον λαιμό, έλκη στο στόμα, λόξυγκα και βήχα.

Τι είναι το Snus;

Τι είναι τα στικάκια νικοτίνης (Σουηδικό Snus)

Το Snus είναι ένα προϊόν καπνού χωρίς καπνό, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στη Σουηδία και τη Νορβηγία, και τοποθετείται πίσω από το ανώτερο χείλος σε χύμα μορφή ή σε μερίδες. Η χρήση του Snus έχει γίνει πιο δημοφιλής από το κάπνισμα μεταξύ των ανδρών στη Σουηδία από το 1996, ενώ μεταξύ των γυναικών, η καθημερινή χρήση Snus αυξήθηκε από 1% το 1996 σε 4% το 2015. Στη Νορβηγία, οι ρυθμοί καπνίσματος έχουν μειωθεί, ενώ η χρήση του Snus έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Το Snus προσφέρεται σε διάφορες γεύσεις, όπως μέντα και wintergreen, και διατίθεται σε διάφορους τύπους, όπως οι Original Portion, All White Portion, Strong Snus, Mixpacks, Loose Snus, Mini Portion, και Normal 1014. Μεταξύ των δημοφιλών εμπορικών σημάτων περιλαμβάνονται τα General Snus, Siberia Snus, Oden Snus, White Fox.

Κυριότερες Διαφορές μεταξύ Snus και Νικοτινούχων Σακουλών

Σύνθεση και Υλικά:

Snus: Παρασκευάζεται από καπνό, προσφέροντας μια χαρακτηριστική γεύση καπνού.

Σακουλάκια Νικοτίνης: Περιέχουν νικοτίνηαλλά δεν περιέχουν καπνό και έχουν διάφορες γεύσεις όπως μέντα ή δυόσμος.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής των σακουλακιών νικοτίνης είναι έως 1 ώρα ενώ το Snus έως 30 λεπτά.

Αισθητική και Χρήση:

Snus: Διατίθεται χύμα ή σε μερίδες, μπορεί να προκαλέσει κηλίδες στα δόντια.

Σακουλάκια Νικοτίνης: Είναι λευκά, διακριτικά και δεν προκαλούν κηλίδες στα δόντια. Τοποθετούνται κάτω από τοάνω χείλος, παρόμοια με το snus.

Νομικό Πλαίσιο και Διαθεσιμότητα:

Snus: Είναι παράνομο στο Ηνωμένο Βασίλειο και υπόκειται σε απαγόρευση στην ΕΕ λόγω της περιεκτικότητας σε τοξίνες που σχετίζονται με τον καπνό.

Σακουλάκια Νικοτίνης: Λόγω της απουσίας καπνού και τοξινών που σχετίζονται με τον καπνό, δεν υπόκεινται στην απαγόρευση της ΕΕ.

Γεύσεις και Παραλλαγές

Οι καταναλωτές που εξερευνούν τον κόσμο των Nicotine Pouches και του Snus θα βρουν μια εντυπωσιακή ποικιλία γεύσεων που προσφέρονται από διάφορες μάρκες. Αυτή η ποικιλία φαίνεται να είναι σχεδιασμένη για να ικανοποιήσει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων και αναγκών.

Διάφορες γεύσεις σακουλακιών νικοτίνης είναι μέντα, φρούτα, καφές, γλυκόριζα. Η ένταση χωρίζεται σε Κανονική, Δυνατή και εξαιρετικά δυνατή ενώ διατίθενται σε standard, slim ή super slim.

Από την άλλη πλευρά, το Snus είναι διαθέσιμo σε ποικιλία γεύσεων που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων, από τον καπνό μέχρι τη μέντα, τα φρουτώδη, τα γλυκά/επιδόρπια, τα ποτά, τα αρώματα, τα μπαχαρικά, και τις μικτές γεύσεις.

Μάρκες όπως η ZYN, η VELO, η Nordic Spirit, και η Elf Bar Tacja προσφέρουν νικοτινούχες σακούλες με διάφορες γεύσεις και περιεκτικότητες σε νικοτίνη, ενώ μάρκες όπως η Ace Snus & Nicotine Pouches, Candys, Catch, Chainsaw, και η General Snus προσφέρουν τόσο Snus όσο και νικοτινούχες σακούλες, καλύπτοντας μια εκτεταμένη γκάμα προτιμήσεων και αναγκών.

Συμπεράσματα και Συστάσεις

Η σύγκριση μεταξύ των nicotine pouches και του snus αναδεικνύει διαφορετικές πτυχές της κατανάλωσης νικοτίνης, επισημαίνοντας τόσο τις διαφορές στη σύνθεση και χρήση. Αν και τα nicotine pouches προσφέρουν μια λευκή, διακριτική πρόταση χωρίς την παρουσία καπνού, το snus κατέχει μια ιστορική θέση ως παραδοσιακός τρόπος λήψης νικοτίνης που περιέχει καπνό και προσφέρει χαρακτηριστική γεύση. Η ποικιλομορφία των γεύσεων και των δυνάμεων προσαρμόζεται σε μια ευρεία γκάμα αναγκών και προτιμήσεων των καταναλωτών, παρέχοντας επιλογές για διαφορετικές καταναλωτικές εμπειρίες.