Λήξη ενός εσφαλμένου συναγερμού για τους ατμιστές: Οι Αρχές εντόπισαν τον «ένοχο» για τη θανατηφόρα πνευμονοπάθεια

Λήξη ενός εσφαλμένου συναγερμού για τους ατμιστές: Οι Αρχές εντόπισαν τον «ένοχο» για τη θανατηφόρα πνευμονοπάθεια

Λήξη συναγερμού. Ενός εσφαλμένου συναγερμού, για να ακριβολογούμε, ο οποίος ήχησε στα τέλη του καλοκαιριού από τις ΗΠΑ, προκάλεσε κύμα ανυπόστατης ανησυχίας προς τους ανθρώπους που κατάφεραν επιτέλους να κόψουν το κάπνισμα με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, ή δοκίμαζαν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να το επιτύχουν, και τελικά, όπως είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή οι υπεύθυνοι επιστήμονες, ο Scott Gottlieb και δημοσιεύαμε κι εμείς εδώ στην alter ego, όλη αυτή η κινδυνολογία τελικά αποδείχτηκε ως ο πραγματικός κίνδυνος.

Διότι, ανυπολόγιστος αριθμός ατμιστών ή καπνιστών που σκέφτονταν να ξεκινήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, κατέληξαν τελικά πίσω στη θανατηφόρα και κατά 95% πιο βλαβερή από το άτμισμα συνήθειά τους βλέποντας τα πρώτα στοιχεία στις ΗΠΑ.

Αναφερόμαστε στα κρούσματα θανάτων και πνευμονοπάθειας που σημειώθηκαν κατά εκατοντάδες στις ΗΠΑ, και τα οποία οφείλονταν, όπως πλέον αποφάνθηκαν και επισήμως οι Αρχές, στη χρήση παράνομων και ναρκωτικών προϊόντων ατμίσματος, που ουδεμία σχέση έχουν με την κανονική χρήση της συσκευής και την κατανάλωση πιστοποιημένων υγρών αναπλήρωσης.

 

Στα τέλη Ιανουαρίου 2020 λοιπόν το αμερικάνικο ΚΕΕΛΠΝΟ (CDC) ανακοίνωσε ότι για το ξέσπασμα της ασθένειας των πνευμόνων (τότε κάποιοι το ονόμασαν και… «νόσο των ατμιστών»!) ευθύνεται το άτμισμα ελαίου κάνναβης, που συνήθως προέρχεται μάλιστα από τη μαύρη αγορά.

Συγκεκριμένα έπειτα από την εξέταση των εκατοντάδων κρουσμάτων κατέληξαν ότι την πνευμονοπάθεια την προκαλεί ένα στοιχείο που χρησιμοποιούσαν στη μαύρη αγορά για να αραιώσουν τα προϊόντα κάνναβης, και συγκεκριμένα η vitamin E acetate.

Πλέον, δεν υπάρχει καμία επίσημη προτροπή προς τους ενήλικους ατμιστές να διακόψουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, υπό τον φόβο βεβαίως να επιστρέψουν στο κάπνισμα.

Συνολικά, πέθαναν από την πνευμονοπάθεια, η οποία ονομάστηκε EVALI,  60 άνθρωποι σε 27 Πολιτείες των ΗΠΑ, και για το 82% των περιπτώσεων, μαζί και με όσους νόσησαν (2.688 άτομα), αποδείχτηκε ότι αιτία της ασθένειας ήταν η κατανάλωση αραιωμένης κάνναβης (THC) με τη vitamin E acetate.

H alter ego εδώ και δέκα χρόνια επενδύει συνεχώς στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Η δεκάχρονη εμπιστοσύνη των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των επιστημονικών φορέων που πιστοποιούν την ασφάλεια των προϊόντων μας είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι η alter ego δεν εγγυάται μόνο την ποιότητα αλλά ότι είναι και ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Επιπλέον, προτρέπουμε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται μόνο επώνυμες εταιρείες για την αγορά προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου.