Επιστημονική έρευνα: Ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν επηρεάζει την ποιότητα του αέρα σε κλειστούς χώρους

Επιστημονική έρευνα: Ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν επηρεάζει την ποιότητα του αέρα σε κλειστούς χώρους

Νιώσατε ποτέ την παραμικρή ενόχληση από τον ατμό που παράγεται από το ηλεκτρονικό τσιγάρο μέσα σε κλειστό χώρο; Μάλλον όχι και η επιστήμη συμφωνεί…

Μια νέα συλλογική έρευνα από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κάουνας της Λιθουανίας και του αντίστοιχου τμήματος του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης καταδεικνύει ότι το άτμισμα σε κλειστό χώρο δεν προκαλεί κανέναν κίνδυνο, αφού δεν επηρεάζει την ποιότητα του αέρα.

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα εδώ http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-04/ac-nsf041916.php

Είναι η πρώτη έρευνα που μελετά λεπτομερώς όλα τα χημικά στοιχεία που παράγονται στον αέρα από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Η επιστημονική ομάδα έλεγξε έναν μεγάλο αριθμό συσκευών ηλεκτρονικού τσιγάρου που πωλούνται ευρέως στην αγορά και διαπίστωσε ότι ο ατμός διαλύεται σε δευτερόλεπτα χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στον αέρα.

Ο Marc Michelsen, αντιπρόεδρος της εταιρείας Fontem Ventures που χρηματοδότησε την έρευνα ανέφερε: «Τα συμπεράσματά μας εναρμονίζονται με αυτά του υπουργείου υγείας της Αγγλίας και άλλων οργανισμών που αναφέρουν ότι το άτμισμα σε κλειστούς χώρους είναι απίθανο να δημιουργεί κινδύνους για την ποιότητα του αέρα, καθώς και για τους μη-ατμιστές».