Στην Αγγλία κάθε χρόνο 50.000 καπνιστές κόβουν τη συνήθεια χάρη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Στην Αγγλία κάθε χρόνο 50.000 καπνιστές κόβουν τη συνήθεια χάρη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μια νέα επιστημονική έρευνα συνδέει άμεσα τη μείωση των καπνιστών στην Αγγλία με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Συγκεκριμένα μόνο το 2017, σύμφωνα με τους επιστήμονες, από 50.700 έως 69.930 καπνιστές κατόρθωσαν να κόψουν τη βλαβερή συνήθεια με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου!

«Οι άνθρωποι αυτοί χωρίς το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα συνέχιζαν να καπνίζουν», αναφέρεται στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Addiction».

Στη μελέτη του UCL χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα ήδη από το 2006.

Διαβάστε τη μελέτη.

Η κύρια συγγραφέας της μελέτης, ερευνήτρια στο UCL, Δρ. Emma Beard δήλωσε: «Η μελέτη βασίστηκε σε έρευνες σε πληθυσμούς και σε κλινικές δοκιμές. Διαπιστώσαμε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα. Η Αγγλία φαίνεται ότι έχει βρει μια έξυπνη ισορροπία μεταξύ των ρυθμιστικών κανόνων και της προώθησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Το μάρκετινγκ είναι ελεγχόμενο κι έτσι σπάνια βλέπουμε τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από μη καπνιστές, ενώ εκατομμύρια καπνιστές το χρησιμοποιούν στην προσπάθειά τους να το κόψουν ή να το μειώσουν».

Ο George Butterworth, από το Cancer Research UK, το ινστιτούτο που χρηματοδότησε την έρευνα, δήλωσε: «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα νέο σχετικά προϊόν. Δεν είναι ακίνδυνο και δεν γνωρίζουμε ακόμα τις μακροπρόθεσμες συνέπειες που έχει στην υγεία. Αποθαρρύνουμε τους μη καπνιστές από τη χρήση του. Αλλά, οι έρευνες μέχρι τώρα δείχνουν πως είναι κατά πολύ λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα και μπορεί να βοηθήσει στη διακοπή του. Είναι πολύ καλό το ότι 50.000 καπνιστές κατάφεραν χάρη σε αυτό να το κόψουν το 2017».

 

H alter ego εδώ και δέκα χρόνια επενδύει συνεχώς στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Η δεκάχρονη εμπιστοσύνη των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των επιστημονικών φορέων που πιστοποιούν την ασφάλεια των προϊόντων μας είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι η alter ego δεν εγγυάται μόνο την ποιότητα αλλά ότι είναι και ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Επιπλέον, προτρέπουμε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται μόνο επώνυμες εταιρείες για την αγορά προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου.