5 tips που θα απογειώσουν τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας

5 tips που θα απογειώσουν τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας
Tips και Συμβουλές
Πιστεύετε ότι απολαμβάνετε τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας στο maximum (ή και στο minimum); Τα περισσότερα υγρά αναπλήρωσης κρύβουν μοναδικούς γευστικούς προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψετε!

Tο cloud chasing αποτελεί το νούμερο ένα trend παγκοσμίως με αποτέλεσμα τα πιο πολλά άρθρα και videos στο internet να επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο θέμα αντί για την ουσία, που είναι η γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πυκνός ατμός δεν δίνει μια ωραία αίσθηση στο άτμισμα, αλλά για να μπορέσει κανείς πραγματικά να το απολαύσει θα πρέπει πρώτα να βελτιώσει τη γεύση του.

Παρακάτω θα βρείτε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας εύκολα και γρήγορα.

Καλή σας απόλαυση!

1o Tip: Τροποποιήστε την ισχύ (watt) και τη θερμοκρασία του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας.


Η ιδανική συσκευή για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν στο maximum το υγρό αναπλήρωσής τους είναι οι συσκευές με μεταβαλλόμενη ισχύ και λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά από τα στοιχεία που περιέχονται στο υγρό αναπλήρωσης απελευθερώνονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και μονάδες watt.

Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας περιορίζει τη μέγιστη θερμοκρασία της κεφαλής του ατμοποιητή, ενώ τα watt ρυθμίζουν το πόοσο γρήγορα θα ζεσταθεί το υγρό στον ατμοποιητή. Ο συνδυασμός και των δύο ρυθμίσεων μπορεί να σας πρσφέρει την απόλυτη γευστική ισορροπία.

Εμείς θα σας προτείναμε και στις δύο περιπτώσεις να ξεκινήσετε από την χαμηλότερη μονάδα και να αυξάνετε σταδιακά μέχρι να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό για τη δική σας γευστική παλέτα.

2o Tip: Μειώστε το airflow


Εάν είστε οπαδός του cloud chasing θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μικρότερο το airflow τόσο λιγότερα σύννεφα. Εάν όμως είστε διατεθημένος/η να θυσιάσετε τον πυκνό ατμό στον βωμό της γεύσης, τότε η μείωση του airflow είναι για εσάς μονόδρομος.

Προσοχή! Η μείωση του airflow μπορεί να μειώσει την απόδοση της συσκευής σας. Επίσης, η αίσθηση που θα έχετε στο λαιμό (throat hit) θα είναι πιο δυνατή και η θερμοκρασία του ατμού θα αυξηθεί. Γι’ αυτό καλό είναι να δοκιμάσετε ποια κλίμακα του airflow σας ταιριάζει καλύτερα.

3o Tip: Επιλέξτε e–liquids με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε PG


Οι περισσότεροι ατμιστές αποφασίζουν για το ποσοστό PG/VG που θα περιέχει το υγρό αναπλήρωσής τους σε βάθος χρόνου. Όσοι προτιμούν τα πυκνά σύννεφα ατμού προτιμούν τα high VG, ενώ οι θαυμαστές της γεύσης προτιμούν τα high PG γιατί αναδεικνύουν καλύτερα το άρωμα και τη γεύση.

Δεν είναι περίεργο αυτό γιατί η PG αναδεικνύει περισσότερο την γεύση και τα αρώματα των υγρών αναπλήρωσης ενώ η VG την περιορίζει. Επομένως και σε αυτήν την περίπτωση η ισορροπία και η δοκιμή θα σας δείξουν τον δρόμο προς την γευστική απογείωση.

4o Tip: Η καθαριότητα είναι το πάν!


Η συντήρηση και ο καθαρισμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία και την μέγιστη απόδοση της συσκευής. Όπως είναι λογικό μια καινούργια αντίσταση λειτουργεί πολύ καλύτερα από ότι μια χρησιμοποιημένη. Όμως επειδή η αλλαγή αντίστασης μετά από κάθε άτμισμα είναι κάπως υπερβολική, μια καλή πρακτική είναι να ξεπλένετε τον ατμοποιητή σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διώχνετε τυχόν υπολείματα υγρού και να αλλάζετε την αντίσταση περίπου κάθε 10 μέρες ή 30ml υγρού.

Έτσι και θα βελτιώσετε τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας αλλά και θα επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του.

5o Tip: Το υγρό αναπλήρωσης θέλει φροντίδα.


Αρχικά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να επιλέγετε πιστοποιημένα και ποιοτικά υγρά αναπλήρωσης. Αφού λοιπόν τα επιλέξετε, θα πρέπει και να τα φροντίζετε για να μην αλλοιωθούν τα συστατικά τους.

Φυλάξτε τα σε ένα δροσερό και σχετικά ξηρό μέρος μακριά από τη ζέστη και τον ήλιο και φροντίστε να κλείνετε καλά το μπουκαλάκι μετά από κάθε γέμισμα.

Τέλος, η 6η και τελευταία συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε σχετικά με τη βελτίωση της γεύσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας είναι να εμπιστευτείτε τη δική σας γευστική παλέτα μέχρι να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό συσκευής και γεύσης για εσάς.