Άτμισμα: Οι 10 πιο δημοφιλείς όροι και η σημασία τους

Άτμισμα: Οι 10 πιο δημοφιλείς όροι και η σημασία τους
Tips και Συμβουλές
Κάνοντας την έρευνά σας γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το «άτμισμα» θα έρθετε αντιμέτωποι με διάφορους τεχνικούς όρους. Για να διευκολύνουμε την εμπειρία σας και να σας βοηθήσουμε να γνωρίσετε καλύτερα αυτό το καινοτόμο προϊόν ετοιμάσαμε για εσάς ένα mini γλωσσάρι με τους 10 πιο δημοφιλείς όρους που πρέπει να γνωρίζετε:


  1. Ηλεκτρονικό Τσιγάρο (e-cigarette ή e-cig): είναι μια ηλεκτρονική συσκευή η οποία κατασκευάστηκε με στόχο να αντικαταστήσει την κακή συνήθεια του καπνίσματος με μια εξίσου απολαυστική εμπειρία, που όμως είναι λιγότερο βλαβερή για τον οργανισμό.

  2. Άτμισμα: περιγράφει τη διαδικασία που πραγματοποιεί ο χρήστης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αυτή η ονομασία προκύπτει από τη λειτουργία της συσκευής, η οποία αντί για καπνό, παράγει ατμό μέσω ενός ατμοποιητή και του υγρού αναπλήρωσης. Επίσης, ο χρήστης του ηλεκτρονικού τσιγάρου αποκαλείται και «ατμιστής».

  3. Μπαταρία: αποτελεί βασικό εξάρτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου αφού τροφοδοτεί τη συσκευή με ρεύμα. Η μπαταρία ενεργοποιεί τον ατμοποιητή της συσκευής και του επιτρέπει να θερμάνει το υγρό αναπλήρωσης ώστε να παραχθεί ο ατμός. Περισσότερα για το πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο, εδώ.

  4. Ατμοποιητής (atomiser): αποτελεί εξάρτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου και είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του ατμού σε συνδυασμό με το υγρό αναπλήρωσης, που τοποθετείται στην δεξαμενή του ατμοποιητή. Με λίγα λόγια, ο ατμοποιητής θερμαίνει το υγρό που βρίσκεται στο εσωτερικό του, απελευθερώνοντας το άρωμα και την πλούσια γεύση του προσφέροντάς σας μια απολαυστική εμπειρία «ατμίσματος».

  5. Δεξαμενή (tank): είναι ένα πλαστικό ή γυάλινο (pyrex) δοχείο, στο οποίο αποθηκεύεται το υγρό αναπλήρωσης. Εννοείται ότι πρέπει να προτιμάτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που η δεξαμενή τους είναι γυάλινη και όχι πλαστική.

  6. Cartomiser: είναι ένα εξάρτημα συνδυασμός ατμοποιητή και δεξαμενής, το οποίο είναι συνήθως μιας χρήσης. Δηλαδή, όταν τελειώσει το υγρό που περιέχει μέσα του ο cartomiser τον αφαιρείτε από τη συσκευή, συνδέετε έναν καινούριο και συνεχίζετε το «άτμισμα». Υπάρχουν όμως και επαναγεμιζόμενοι cartomisers που σας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε μια ευρεία γκάμα υγρών αναπλήρωσης με ή χωρίς νικοτίνη, ακόμα και να δημιουργήσετε τη δική σας γεύση.

  7. Clearomiser: η διαφορά του από τον cartomizer είναι ότι διαθέτει διάφανη δεξαμενή. Αυτό επιτρέπει στον «ατμιστή» να παρακολουθεί τη στάθμη του υγρού αναπλήρωσης και να προσθέτει το e-liquid όποτε χρειάζεται.

  8. Αντίσταση (resistance): αποτελεί βασικό εξάρτημα του ατμοποιητή και είναι υπεύθυνη για τηνpws-leitourgei-to-hlektroniko-tsigaro. Όσο χαμηλότερη η αντίσταση του ατμοποιητή σας τόσο γρηγορότερα θα θερμανθεί το υγρό αναπλήρωσης και θα έχει πιο έντονη απόδοση. Όμως, η πολύ χαμηλή αντίσταση ατμοποιητή μπορεί να καταστρέψει τη μπαταρία και το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας.

  9. Υγρό Αναπλήρωσης (e-liquid, e-juice): είναι το υγρό που χρησιμοποιούν οι «ατμοποιητές» των ηλεκτρονικών τσιγάρων και είναι υπεύθυνο για τη γεύση που έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά και για την παραγωγή ατμού, οποίος προέρχεται από την ατμοποίηση του υγρού αυτού. Ανακαλύψτε περισσότερα για τα e-liquids, εδώ.

  10. Mod: προέρχεται από την Αγγλική λέξη “modification” που σημαίνει «τροποποίηση» και αναφέρεται σε συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με το γούστο του κάθε «ατμιστή».

Τώρα που μάθατε τους βασικούς όρους γύρω από το «άτμισμα» η επιλογή του κατάλληλου ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι παιχνιδάκι! Επιλέξετε το δικό σας σήμερα και επωφεληθείτε της προσφοράς μας: