10 πράγματα που έχουν βαρεθεί να ακούν οι ατμιστές

10 πράγματα που έχουν βαρεθεί να ακούν οι ατμιστές
Tips και Συμβουλές
Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο σαν μια εναλλακτική στο κάπνισμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι όλοι εξοικειωμένοι με αυτό.

Πιθανό να έχει συμβεί και σε εσάς εκεί που ατμίζετε αμέριμνα το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας να παρατηρήσετε βλέμματα καρφωμένα πάνω σας και ψίθυρους με κεντρικό θέμα τη συσκευή που κρατάτε. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο παρότι μετράει περίπου 10 χρόνια ύπαρξης είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους Έλληνες.

Κάποιοι μάλιστα από εσάς ίσως χρειάστηκε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσετε και κάποια σχόλια τα οποία οι βετεράνοι ατμιστές έχουν πλέον συνηθίσει. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα 10 πράγματα που έχουν βαρεθεί να ακούν οι ατμιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου, με bonus μερικές απαντήσεις για όσους πραγματικά πάνε γυρεύοντας! 

1. «Τελικά πότε θα το κόψεις;»


Την ερώτηση αυτήν την κάνουν συνήθως μη καπνιστές/ατμιστές που λόγω της απόστασης που έχουν από το θέμα δεν μπορούν να καταλάβουν τις βασικές διαφορές μεταξύ του ηλεκτρονικού και του συμβατικού τσιγάρου. Εσείς μπορείτε να απαντήσετε ευγενικά ότι προφανώς και έχετε κόψει το τσιγάρο και να ευχηθείτε από μέσα σας ότι κάποια στιγμή θα (σας) καταλάβουν!

2. «Ποιο είναι το αγαπημένο σου λάδι;»


Παρά την ανάγκη σας να απαντήσετε «το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο εάν αναφέρεσαι στη χωριάτικη», χαλαρώστε και αντιμετωπίστε την ερώτηση με φυσικότητα. Πολλοί αποκαλούν το υγρό αναπλήρωσης «λάδι» κυρίως λόγω χρώματος και υφής αλλά και λόγω των αρωματικών ελαίων. Μην ανησυχείτε, εκείνοι κάνουν λάθος.

3. «Συγνώμη, εδώ δεν επιτρέπεται το άτμισμα»


Όταν από την άλλη επιτρέπεται το κάπνισμα αυτό είναι τουλάχιστον αδικία! Παρότι υπάρχει σχετική έρευνα που αποδεικνύει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό, η κοινή γνώμη τείνει να επηρεάζεται περισσότερο από τα αρνητικά δημοσιεύματα. Από την άλλη, αν σκεφτείτε πως ενώ έχει πλέον αποδειχθεί ότι το κάπνισμα σκοτώνει (άλλωστε το γράφει και επάνω στις συσκευασίες των τσιγάρων) υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που καπνίζουν, θα δείτε πως η μόνη λογική ερώτηση εδώ είναι «Γιατί;».

4. «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο επικίνδυνο από το συμβατικό»


Πόσες φορές το έχετε ακούσει αυτό μέχρι σήμερα από γνωστούς, συναδέλφους και άλλους που ισχυρίζονται ότι το διάβασαν σε κάποια σελίδα στο internet και άρα είναι 100% έγκυρο; Εάν παρόλα αυτά σας προβληματίζει αυτή η δήλωση μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά διαβάζοντας τις έρευνες και την αρθρογραφία που δημοσιεύεται στο blog μας. Εναλλακτικά ανατρέξτε στο παρελθόν και συγκρίνετε τον εαυτό σας όταν καπνίζατε με το πώς είστε τώρα. Αυτό θα σας δώσει την απάντηση που ψάχνετε.

5. «Εγώ το έκοψα χωρίς καμία βοήθεια»


Ναι! Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι αλλά εσείς θα πρέπει να θυμάστε ότι ο κάθε ένας έχει τα δικά του όρια και αντοχές. Επίσης, ο κάθε καπνιστής έχει τις δικές του συνήθειες που πασχίζει να αποβάλλει και άρα θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει με το δικό του τρόπο. Εάν θέλετε, σε μία τέτοια δήλωση μπορείτε να απαντήσετε ότι χαίρεστε πολύ για αυτό και ότι εσείς δοκιμάσατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο από επιλογή.

6. «Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο επιβαρύνεις τους γύρω σου»


Το παραπάνω επιχείρημα είναι βάσιμο μόνο εάν φυσάτε τον ατμό σας επάνω στους παρευρισκόμενους, το οποίο είναι αγένεια και θα πρέπει να το σταματήσετε. Αντίθετα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν επηρεάζει την ποιότητα του αέρα σε κλειστούς χώρους.  Δώστε την παραπάνω απάντηση την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάτι αντίστοιχο και θα είστε καλυμμένοι!

7. «Γιατί δεν το κόβεις το ρημάδι να τελειώνεις»


Είναι λογικό να βγάζετε ατμούς από τα αυτιά όταν ακούτε την παραπάνω φράση! Όμως, όσο και εάν θέλετε να το βροντοφωνάξετε η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να μεταπείσετε κάποιον που δεν το έχει δοκιμάσει. Σε κάθε περίπτωση, εσείς θα πρέπει να είστε σίγουροι για την απόφαση που πήρατε να μείνετε μακριά από το τσιγάρο και τις βλαβερές ουσίες που περιέχει και να κλείνετε τα αυτιά σας σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

8. «Ξέρεις; Έχεις χάσει τη γοητεία σου με αυτό το πράγμα»


Πριν σας πάρει από κάτω σκεφτείτε: η «γοητεία» του τσιγάρου συνοδεύεται από απωθητική «τσιγαρίλα», κίτρινα δόντια και νύχια και σε ορισμένες περιπτώσεις αλλαγή του χρώματος της επιδερμίδας. Ενώ με το σωστό ηλεκτρονικό τσιγάρο σε συνδυασμό με ένα μεθυστικό υγρό αναπλήρωσης μπορείτε να κερδίσετε τις εντυπώσεις με το ωραίο άρωμα και το λαμπερό χαμόγελό σας. Οπότε, η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι ένα λαμπερό χαμόγελο! Αν δεν μας πιστεύετε μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που υποστηρίζει ότι το άτμισμα είναι πολύ sexy.

9. «Πώς είσαι τόσο σίγουρος για το ηλεκτρονικό τσιγάρο όταν δεν ξέρεις τι περιέχει;»


Εδώ η απάντηση είναι απλή! Βγάλτε το μπουκαλάκι με το υγρό αναπλήρωσης που έχετε πάντα μαζί σας και δείξτε τα συστατικά. Στην πραγματικότητα το πιο καίριο ερώτημα είναι πώς τόσοι καπνιστές συνεχίζουν να καπνίζουν όταν γνωρίζουν ακριβώς τι περιέχει ένα τσιγάρο και πόσο αυτό βλάπτει τον οργανισμό; Θέστε αυτήν την ερώτηση στον συνομιλητή σας και απολαύστε τη σιωπή που θα ακολουθήσει.

10. «Δεν φοβάσαι μην ανατιναχτεί καμία μέρα μέσα στην τσέπη σου;»


Εάν το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας είναι καλής ποιότητας και το χρησιμοποιείτε βάσει των όσων ορίζει ο κατασκευαστής του, όπως κάνετε και με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, τότε δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Για να νιώθετε πιο ασφαλής, μπορείτε να διαβάσετε τα tips για ασφαλές άτμισμα που σας προτείνουμε. Όσο για τους περίεργους, μπορείτε να τους θέσετε το εξής ερώτημα «Εδώ δεν φοβούνται αυτοί, που αγοράζουν ένα προϊόν, το οποίο αναγράφει ότι “το κάπνισμα σκοτώνει”».

Φυσικά όλα τα παραπάνω τα συλλέξαμε και σας τα παρουσιάζουμε με χιούμορ γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως είναι να είσαι ατμιστής σε έναν κόσμο καπνιστών. Ελπίζουμε να σας άρεσε το άρθρο και όποτε έρχεστε σε δύσκολη θέση να θυμάστε πως δεν είστε μόνοι!