7 εύκολοι τρόποι να εμποδίσετε τη διαρροή υγρού από το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας

7 εύκολοι τρόποι να εμποδίσετε τη διαρροή υγρού από το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας
Tips και Συμβουλές
Είναι λογικό να μη θέλετε τίποτα να μπαίνει εμπόδιο στην απόλαυση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας, όπως για παράδειγμα η διαρροή υγρού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 7 εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να αποκλείσετε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο!

Η διαρροή υγρού μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες οι οποίοι έχουν να κάνουν κυρίως με το πόσο καλά ξέρουμε να χειριζόμαστε μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ακόμα και αν δεν θεωρείστε expert στο συγκεκριμένο τομέα, τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια καλύτερη επαφή με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και έτσι να αποφύγετε τυχόν «εκπλήξεις» κατά τη διάρκεια του ατμίσματος.

1. Γεμίστε σωστά τον ατμοποιητή σας.


Συνήθως οι ατμιστές που παραπονιούνται για διαρροή υγρού, κατά τη διάρκεια της αναπλήρωσης του e-liquid τείνουν να «υπερχειλίζουν» το tank του ατμοποιητή με επιπλέον υγρό αναπλήρωσης. Έτσι, όταν τοποθετείται στο τέλος της διαδικασίας το top cap, το περίσσιο υγρό περνάει έξω από το tank και έτσι δημιουργείται διαρροή.

2. Αλλάξτε ανταλλακτική κεφαλή/αντίσταση.


Εάν είστε από αυτούς που δεν πετούν την ανταλλακτική κεφαλή τους εάν δεν δουν και το τελευταίο σύννεφο ατμού… τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυξάνετε τις πιθανότητες για διαρροή υγρού.

Μια «ταλαιπωρημένη» αντίσταση είναι λογικό να μην μπορεί να αποδώσει στο 100% καθώς το απορροφητικό υλικό που βρίσκεται στο εσωτερικό της δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει καλά το e-liquid.

H λύση είναι να αντικαταστήσετε την κεφαλή σας με μια νέα και αστραφτερή κεφαλή, μετά από κάθε 20-30 ml κατανάλωσης e-liquid!

3. Κάνετε σωστό priming στη νέα κεφαλή.


Kάθε φορά που αλλάζετε κεφαλή και προσθέτετε e-liquid στον ατμοποιητή,  θα πρέπει να την αφήνετε για λίγα λεπτά ώστε  να απορροφηθεί επαρκής ποσότητα e-liquid από το απορροφητικό υλικό της ανταλλακτικής κεφαλής σας και έπειτα  να ατμίσετε. Εάν παραλείψετε αυτό το στάδιο, είναι πολύ πιθανό να έχετε διαρροή αλλά και να κάψετε την ολοκαίνουργια αντίστασή σας με αποτέλεσμα να ξεκινήσετε τη διαδικασία από την αρχή!

4. Ελέγξτε τα O–rings.


Αρχικά σκεφτείτε πόσο συχνά καθαρίζετε τον ατμοποιητή σας και έπειτα πόσες από αυτές τις φορές το κάνετε βιαστικά; Tα O-rings είναι τα λαστιχάκια που φροντίζουν ώστε να μην υπάρχει διαρροή από τον ατμοποιητή. Κάθε φορά λοιπόν που καθαρίζετε τον ατμοποιητή, ελέξτε ότι δεν έχει πέσει κάποιο O-ring και ότι είναι τοποθετημένα σωστά στη θέση τους.

Εάν δεν μπουν σωστά μετά από κάθε άνοιγμα τότε δεν μπορούν να εμποδίσουν το υγρό αναπλήρωσης και άρα είναι λογικό να υπάρχει διαρροή.

5. Ελέγξτε το tank του ατμοποιητή για ρωγμές.


Οι ατμοποιητές είναι συνήθως γυάλινοι (pyrex). Εάν λοιπόν έχετε ρίξει το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας καμιά-δυο φορές στο πάτωμα ή δεν έχετε προμηθευτεί ακόμα μια θήκη ηλεκτρονικού τσιγάρου που θα σας λύσει τα χέρια προστατεύοντάς το, τότε θα πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχει κάποια ρωγμή η οποία προκαλεί τη διαρροή.

6. Φροντίστε τo airflow να είναι ρυθμισμένο ανάλογα με το είδος της τζούρας σας.


Όπως έχουμε πει, υπάρχουν δύο ειδών τζούρες, οι πνευμονικές και οι «τσιγαρίσιες», καθώς και ατμοποιητές που ενδεύκνυνται για κάθε μία από αυτές αντίστοιχα ή σας καλύπτουν και για τις δύο.

Ανάλογα λοιπόν με το είδος της τζούρας που προτιμάτε, θα πρέπει να φροντίζετε έτσι ώστε το airflow σας να είναι ρυθμισμένο σωστά. Αν όμως έχετε πνευμονικό ατμοποιητή και κάνετε τσιγαρίσια (σφιχτή) τζούρα, τότε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας παράγει μία συγκεκριμένη ποσότητα ατμού, από την οποία εσείς εισπνέετε λιγότερη ποσότητα, με αποτέλεσμα ο περίσσιος ατμός να υγροποιείται και πιθανόν να υπάρξει διαρροή.

7. Ρυθμίστε τα watt ανάλογα με το είδος της τζούρας σας.


Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου η οποία σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τα watt, καλό είναι να τα ρυθμίσετε σε ανάλογη ένταση με το είδος της τζούρας που επιθυμείτε. Έτσι, η αντίσταση θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην ποσότητα e-liquid που δέχεται σε κάθε εισπνοή και εσείς θα απολαμβάνετε το αγαπημένο σας υγρό αναπλήρωσης.

Όπως βλέπετε, το άτμισμα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Ελπίζουμε τα παραπάνω tips να σας βοήθησαν να δώσετε λύση στο πρόβλημα της διαρροής υγρού. Παρόλα αυτά μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας και να συμβουλευτείτε τους ειδικούς.