Είδη mods / Τύποι mods: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα vape mods

Είδη mods / Τύποι mods: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα vape mods
Tips και Συμβουλές

Mods Ηλεκτρονικού Τσιγάρου - Ποικιλία - Ανταλλακτικά - Τιμές & Προσφορές

Όσοι ατμιστές επιθυμούν να πάνε τη συνήθειά τους στο… επόμενο στάδιο, δηλαδή να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στη χρήση του ηλεκτρονικού τους τσιγάρου, δεν έχουν παρά να εισέλθουν στον κόσμο των Mods! Πρόκειται για πιο πολύπλοκες επιλογές, που θα ανταμείψουν τον χρήστη για τον χρόνο που δαπανά με την πιο ολοκληρωμένη και πολύ πιο έντονη από τις συμβατικές λύσεις, ατμιστική εμπειρία. Στο διαδίκτυο και στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία εξαρτημάτων, ανταλλακτικών αλλά και προσφορές Mods για ατμιστές.

Τι είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα Mods;

Με τον όρο «mod» (modification – τροποποίηση) εννοούμε τη δυνατότητα που έχουν ορισμένες συσκευές να μεταβληθούν ώστε να αλλάξει η απόδοσή τους, κατά προτίμηση του χρήστη. Ουσιαστικά μιλάμε κυρίως για τη μπαταρία που χρησιμοποιείτε ώστε να θερμανθεί με τον κατάλληλο τρόπο το υγρό αναπλήρωσης και να μετατραπεί στον ατμό που εισπνέετε και τον ειδικό ατμοποιητή που ταιριάζει σε αυτή την μπαταρία.

Τα ατμιστικά Mod λοιπόν είναι οι ειδικές μπαταρίες, συνήθως πολύ υψηλότερης ισχύος αλλά και χωρητικότητας, σε σχέση με τις συμβατικές, που προσφέρουν και τη δυνατότητα διευρυμένων επιλογών στον χρήστη. Με αυτές τις μπαταρίες ο ατμιστής μπορεί να ατμίσει αξιοποιώντας πολύ μεγαλύτερη ισχύ και ένταση, ενώ η διάρκειά της είναι μεγαλύτερη, λόγω ακριβώς της μεγαλύτερης χωτηρικότητάς της, η οποία μπορεί να είναι και διπλάσια ή και παραπάνω από τις συμβατικές.

Σε πολλές σύγχρονες συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου προσφέρεται η δυνατότητα ρυθμίσεων και μια πλειάδα επιλογών, ωστόσο τα mods κατά κανόνα είναι πιο ισχυρά, ενώ μπορούν να αντικατασταθούν, όταν τελειώσει ο κύκλος ζωής τους, χωρίς να χρειαστεί να πετάξετε ολόκληρη τη συσκευή.

Επίσης, πολλά Mods έρχονται με μεγάλες οθόνες που απεικονίζουν τις προηγμένες λειτουργίες και τα μενού, ώστε ο χρήστης να έχει εύκολα τον απόλυτο έλεγχο στην ατμιστική του συνήθεια.

Τύποι ηλεκτρονικών τσιγάρων MOD

Hλεκτρονικά mods

Τα ηλεκτρονικά mods διαθέτουν οθόνη και κουμπιά για να ρυθμίζετε τις επιλογές σας, ενώ είναι εφοδιασμένα με ρυθμιστή θερμοκρασίας αλλά και κύκλωμα προστασίας, που απενεργοποιούν τη μπαταρία σε περίπτωση δυσλειτουργίας, υπερθέρμανσης ή όταν δεν ταιριάζει ο ατμοποιητής ή η αντίσταση. Όσο πιο ψηλά ρυθμίζετε τη θερμοκρασία, τόσο πιο θερμός ο ατμός, ενώ υπάρχει και η γνωστή λειτουργία ρύθμισης των watt ή των volt, που επηρεάζει το «χτύπημα» της τζούρας.

Mηχανικά mods

Τα μηχανικά Mods είναι τα κλασικά χωρίς… ηλεκτρονικά καλούδια, για αυτούς που προτιμούν την απλότητα. Απευθύνονται στους πολύ έμπειρους ατμιστές με γνώσεις… φυσικής και του νόμου του Ohm, ώστε με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και την επιλογή αντίστασης και ατμοποιητή, να επιτυγχάνουν το άτμισμα που θέλουν. Συνήθως διαθέτουν έναν διακόπτη On/off.

Hμιμηχανικά mods

Τα ημιμηχανικά mods συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των μηχανικών και των ηλεκτρονικών mods.

Box Mods - Mods Kit και Μηχανικά Mods. Τι είναι;

Τα Box Mods χαρακτηρίζονται από πολλές επιλογές και ρυθμίσεις, όπως για τα ohms και για τη θερμοκρασία, ενώ συνήθως είναι μεγάλα και ογκώδη, καθώς η χωρητικότητα και η ισχύς της μπαταρίας υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά των συμβατικών συσκευών. Χαρακτηριστικά, μπορούν να φτάσουν και τα 300 watt. Η μπαταρία είναι εξωτερική.

Διαθέτουν συστήματα ασφαλείας για να απενεργοποιούνται. Απευθύνονται στους πιο έμπειρους ατμιστές που θέλουν τον απόλυτο έλεγχο στο άτμισμα και τη μέγιστη απόδοση.

Pod Mods

Τα Pod Mods είναι πιο εργονομικά στο χέρι και απευθύνονται σε αυτούς που προτιμούν τα άλατα νικοτίνης. Είναι σαφώς λιγότερο ισχυρά από την προηγούμενη κατηγορία αλλά προτιμώνται από αυτούς που επιθυμούν μια πιο «τσιγαρίσια» εμπειρία, χωρίς να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ένταση, τα πυκνά σύννεφα ατμού και τη μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ποια είναι τα καλύτερα MOD ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Υπάρχουν πολλών ειδών mods από διαφορετικές εταιρείες, τα οποία πλέον θεωρούνται ιδιαίτερα αποδοτικά και αξιόπιστα, οπότε τελικά οι προσωπικές ιδιαίτερες προτιμήσεις των χρηστών θα πρέπει να είναι το κριτήριο και αυτό που καθορίζει ποιο είναι το καλύτερο mod για τον καθένα.

Οι πιο γνωστές μάρκες στα mods αλλά και πιο δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών, είναι οι Aspire, Vaporesso, Innokin και GeekVape. Τα mod της Aspire διακρίνονται για την αξιοπιστία τους, τα mod της Vaporesso για την σχεδίασή τους, τα mod της Innokin είναι μια μέση λύση, ενώ η GeekVape διαθέτει Mods ειδικα σχεδιασμένα για αντοχή σε δύσκολες συνθήκες με προστασία από σκόνη, νερά και πεσίματα.

Συγχρονα mod που θα μπορούσατε να δείτε είναι το Aspire Rhea, Aspire Zelos 3, Vaporesso Gen 200, Vaporesso Swag Καθώς και το Innokin GoZeeMods Ηλεκτρονικού Τσιγάρου - Ερωταπαντήσεις και απορίες

Το κάθε Mod έχει τις δικές του προδιαγραφές, όσο και τα δικά του «μυστικά» προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργία του στη μέγιστη απόδοση. Όλα εξαρτώνται από τις ειδικές προτιμήσεις του κάθε χρήστη, το είδος της τζούρας που προτιμά, την ποσότητα του παραγόμενου ατμού ή ακόμα και την ποσότητα της πρόσληψης της νικοτίνης. Πρόκειται δε για συσκευές και εξαρτήματα που βελτιώνονται διαρκώς και συνιστάται στους… έμπειρους ατμιστές να έχουν το νου τους στην παρακολούθηση των νέων εξελίξεων σε αυτό το απαιτητικό -αλλά και πολύ ανταποδοτικό στο επίπεδο της απόλαυσης- χόμπι!

Συνήθως, ο χρήστης του mod για να καταλήξει θα πρέπει να περάσει από αρκετές δοκιμές και πειραματισμούς, προκειμένου να επιλέξει τελικά την αγαπημένη του συσκευή.

Η αναζήτηση στο διαδίκτυο, οι γνώμες άλλων χρηστών και φυσικά του εξειδικευμένου προσωπικού των καταστημάτων, θα σας βοηθήσουν να λύσετε τις απορίες σας.