Πώς να αποφύγετε τη γεύση καμένου με το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Πώς να αποφύγετε τη γεύση καμένου με το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Tips και Συμβουλές
Ψάχνετε ευκαιρία να σταματήσετε το άτμισμα και να γυρίσετε… στα παλιά; Πάντως η γεύση καμένου στο ηλεκτρονικό τσιγάρο διορθώνεται και πολύ εύκολα μάλιστα!

Όποιον ατμιστή και αν ρωτήσετε σίγουρα έχει βιώσει παρόμοια εμπειρία με τη δική σας περισσότερες από μία φορές. Για κάποιους αυτή ήταν και η αφορμή για να διακόψουν το άτμισμα. Για εσάς όμως τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά!

Συνήθως η γεύση καμένου προέρχεται από κάποια δυσλειτουργία της αντίστασης. Υπάρχουν όμως διάφορα tips για να μην καίγεται η αντίσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας. Παρ’ όλα αυτά, εκτός από την αντίσταση παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, τους οποίους όμως τους καθορίζετε εσείς. Αυτό σημαίνει ότι διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα είστε σε θέση να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας ανενόχλητοι.

5 τρόποι να αποφύγετε τη γεύση καμένου στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

1. Αλλάξτε αντίσταση.


Τις περισσότερες φορές η γεύση καμένου κατά το άτμισμα είναι η προειδοποίηση ότι έφτασε η ώρα της αλλαγής της αντίστασης. Οι αντιστάσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι αναλώσιμα εξαρτήματα, φθείρονται με την χρήση και απαιτείτε η συχνή αλλαγή τους. Φροντίζετε να αντικαθιστάτε την αντίστασή σας κάθε 7-14 ημέρες (ή και πιο συχνά) ανάλογα με τη χρήση, και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο μέλλον. Πριν τη χρήση της νέας σας αντίστασης, βρείτε το άνοιγμα στο επάνω μέρος και ρίξτε 5 σταγόνες από το υγρό που χρησιμοποιείτε. Περιμένετε 3- 5 λεπτά και απολαύστε το άτμισμά σας.

2. Ελέγξτε την αντίσταση.


Η γεύση καμένου μπορεί επίσης να σας προειδοποιεί ότι η αντίστασή σας δεν δουλεύει σωστά. Πολλές φορές αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και το dry hit, όταν δηλαδή ρουφάτε και το φυτίλι δεν έχει εμποτιστεί με υγρό αναπλήρωσης και καίγεται. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν υπάρχει αρκετό υγρό στο tank του ατμοποιητή είτε γιατί η δίοδος του υγρού από τον ατμοποιητή στην αντίσταση έχει φράξει. Ο τακτικός καθαρισμός του ατμοποιητή σας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις.

3. Ρυθμίστε σωστά τη μπαταρία.


Κάποιες συσκευές mod διαθέτουν και τη λειτουργία ΤC (Temperature Control). Για να ατμίζετε σε αυτή τη λειτουργία όμως θα πρέπει να προμηθευτείτε και έναν συμβατό ατμοποιητή. Εναλλακτικά θα συνεχίσετε να έχετε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία κατά το άτμισμα.

4. Ελέγξτε την τάση της μπαταρίας.


Αν η μπαταρία του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας είναι μεταβλητής τάσης και νιώθετε τη γεύση καμένου κατά τη διάρκεια του ατμίσματος τότε μάλλον ατμίζετε σε πολύ υψηλή τάση. Η κάθε αντίσταση όπως και το κάθε υγρό αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου αντιδρά διαφορετικά σε διαφορετικά volt και άρα θα πρέπει να ρυθμίσετε τα watt του mod σας αντίστοιχα. Μάθετε περισσότερα για τα volt, watt και ohm του ηλεκτρονικού τσιγάρου και πώς να τα ρυθμίσετε.

5. Μην αφήνετε τον ατμοποιητή σας άδειο.


Μια συχνότατη αιτία για την γεύση καμμένου είναι η μη αναπλήρωση του υγρού ΠΡΙΝ αδειάσει τελείως το δοχείο του ατμοποιητή. Όταν συμβεί αυτό, πρέπει μετά το επαναγέμισμα, να αφήσουμε την αντίσταση να ποτίσει καλά (3-5 λεπτά) πριν ξαναχρησιμοποιήσουμε το ηλεκτρονικό μας τσιγάρο, ακριβώς όπως θα κάναμε αν τοποθετούσαμε μια νέα αντίσταση. Επειδή όμως αυτό το παραμελούμε, η λύση είναι μία: Μην αφήνετο το υγρό στο δοχείο του ατμοποιητή να τελειώνει. Επαναπληρώστε με υγρό, όταν η στάθμη του υγρού φτάσει στο 20% περίπου!

Τώρα που μάθατε πώς να αποφύγετε τη γεύση καμένου με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο ανάμεσά σας. Διορθώστε την αιτία, ανάψτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας και απολαύστε το «ξεφυλλίζοντας τα υπόλοιπα άρθρα του alter eGo blog.