Γιατί δεν ρουφάει το ηλεκτρονικό τσιγάρο μου;

Γιατί δεν ρουφάει το ηλεκτρονικό τσιγάρο μου;
Tips και Συμβουλές
Συχνά παρατηρείτε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας δεν ρουφάει; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε 4 λόγους που πιθανό να μην έχετε σκεφτεί!

Το ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας δεν παράγει ατμό, οφείλεται τις περισσότερες φορές σε 4 λόγους οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν με την τεχνική σας. Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν λέμε ότι δεν «ρουφάει» αναφερόμαστε στο ότι είτε δεν παράγει καθόλου ατμό κατά την εισπνοή είτε παράγει ελάχιστο με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να ατμίσετε.

Το ηλεκροντικό τσιγάρο σας μπορεί να μη ρουφάει γιατί:

  • η μπαταρία έχει αποφορτιστεί

  • η αντίσταση του ατμοποιητή είναι στεγνή

  • ο ατμοποιητής σας έχει ξεχειλίσει

  • δεν γίνεται καλή επαφή μεταξύ του ατμοποιητή και τις κεντρικής συσκευής του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, σίγουρα σας φέρνει σε δυσάρεστη θέση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να ελέγξετε εάν έχετε φορτίσει την μπαταρία. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα και mods έχουν ενσωματωμένη λυχνία ένδειξης που σας προειδοποιεί όταν το η μπαταρία έχει αδειάσει.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε μηχανικό mod τότε θα πρέπει να μετρήσετε την ισχύ της μπαταρίας σας με ειδικό μηχάνημα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί.

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε τον ατμοποιητή σας και τη στάθμη του υγρού αναπλήρωσης. Εάν για παράδειγμα, αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα κάθε φορά που γεμίζετε τον ατμοποιητή σας με υγρό αναπλήρωσης τότε πιθανό να το παρακάνετε. Όταν το υγρό αναπλήρωσης ξεχειλίζει, ο ατμοποιητής δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και άρα παράγει αισθητά λιγότερο έως και καθόλου ατμό.

Εάν διαπιστώσετε ότι ισχύει κάτι τέτοιο τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το επιπλέον υγρό αναπλήρωσης από τη συσκευή σας.

Εναλλακτικά, μπορεί να φταίει ότι το tank του ατμοποιητή σας είναι άδειο και άρα καίγεται το βαμβάκι που περιέχει. Εάν το tank σας είναι γεμάτο τότε θα πρέπει να ελέγξετε εάν έχετε βιδώσει σωστά τον ατμοποιητή επάνω στο mod.

Ακόμα ένας λόγος που ο ατμοποιητής σας δεν παράγει την ποσότητα ατμού που θα έπρεπε, είναι ότι κάτι στο εσωτερικό του δεν κάνει καλή επαφή. Ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε diy ατμοποιητές τότε αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μεγάλη! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν έχετε σφίξει σωστά το ελατήριο και να ξαναπροσπαθήσετε.

Σημαντική Σημείωση: Eάν χρησιμοποιείτε μηχανικό mod και αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη χρήση του, τότε θα πρέπει αμέσως να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε.

Σε κάθε περίπτωση, εάν διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συσκευή σας είτε επειδή δεν «ρουφάει» είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μη διστάσετε να επισκεφθείτε το κοντινότερο σε εσάς κατάστημα alter eGo ώστε να ελέγξει το πρόβλημα η αρμόδια τεχνική υπηρεσία.