Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου;
Tips και Συμβουλές
Αυτό που κάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο τόσο ξεχωριστό είναι η γεύση του και ως ατμιστές αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά. Επομένως είναι λογικό να θέλετε να μάθετε πώς να την διατηρήσετε πλούσια και απολαυστική!

Ίσως ένας από τους βασικότερους λόγους για τον οποίο οι πρώην καπνιστές επιλέγουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η ποικιλία γεύσεων μέσω των υγρών αναπλήρωσης. Με αυτόν τον τρόπο κάθε ατμιστής είναι σε θέση να επιλέξει τις γεύσεις που του ταιριάζουν ή ακόμα και να πειραματιστεί προκειμένου να συνεχίσει να απολαμβάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο του.

Επίσης, είναι γνωστό ότι μετά τη διακοπή του καπνίσματος τόσο η όσφρηση όσο και οι γευστικοί κάλυκες της γλώσσας του αρχίζουν και αποδίδουν καλύτερα και άρα είστε πλέον σε θέση να απολαύσετε πραγματικά ένα νόστιμο φαγητό ή ακόμα και ένα υγρό αναπλήρωσης.

Υπάρχουν όμως κάποιες φορές, ακόμα και τώρα, που δεν μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας υγρό αναπλήρωσης όπως θα θέλατε. Αυτό είναι άκρως φυσιολογικό καθώς υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πιθανό να επηρεάζουν τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας, οι οποίοι όμως μπορεί να αντιμετωπιστούν εύκολα και γρήγορα!

Το Vaper’s Tongue (Η γλώσσα του ατμιστή).


Εάν ενημερώνεστε διαρκώς για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το άτμισμα πιθανό να έχετε ξανασυναντήσει αυτόν τον όρο. Το “Vaper’s Tongue” περιγράφει τη φάση που περνούν συνήθως οι ατμιστές που ατμίζουν συνεχώς το ίδιο υγρό αναπλήρωσης και δεν μπορούν να γευτούν το υγρό αναπλήρωσής τους. Η συγκεκριμένη φάση είναι παροδική και μπορεί να αντιμετωπιστεί με δύο εύκολους τρόπους. Πρώτον, εάν νιώσετε αυτόν τον κορεσμό μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε ένα ποτήρι νερό για να καθαρίσετε τη γευστική παλέτα σας και να αφήσετε ένα μικρό χρονικό διάστημα να μεσολαβήσει πριν γευτείτε ξανά το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας. Εναλλακτικά, θα σας συμβουλεύαμε να δοκιμάσετε και άλλες γεύσεις υγρού αναπλήρωσης καθώς είναι πολύ πιθανό να μην ξέρετε τι χάνετε! Μερικοί ατμιστές μάλιστα τείνουν να επιλέγουν μια γεύση υγρού αναπλήρωσης για κάθε ώρα της ημέρας.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας για την ποικιλία γεύσεων υγρών αναπλήρωσης που πρέπει να έχει ένας ατμιστής στην κατοχή του. Σίγουρα όμως το «όσο περισσότερες τόσο καλύτερα» ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση. Άλλωστε η ομορφιά του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι οι ατελείωτες γευστικές δυνατότητες που σας προσφέρει.

Επίσης, χρησιμοποιώντας περισσότερες από μία γεύσεις φροντίζετε έτσι ώστε να υπάρχει μια γευστική ποικιλία και άρα κρατάτε τους γευστικούς σας κάλυκες ενεργούς!


Η έλλειψη ενυδάτωσης!


Το νερό κάνει καλό για τον οργανισμό, το δέρμα αλλά και για τη γεύση σας. Ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου τείνει να απορροφά την υγρασία και έτσι πολλές φορές μπορεί να νιώθετε το στόμα σας ξηρό. Αυτό ενδεχομένως να επηρεάζει και το πώς νιώθετε τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας.

Φροντίστε να πίνετε συχνά νερό ώστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας και να διατηρείτε το γευστικό επίπεδό σας υψηλό. Άλλωστε, όπως είπαμε και παραπάνω, το νερό είναι το ιδανικό μέσο να καθαρίσετε την παλέτα σας και να αρχίσετε να γεύεστε το υγρό αναπλήρωσής σας από την αρχή!

Η απώλεια γεύσης λόγω κρυολογήματος.


Δυστυχώς τόσο ο χειμώνας όσο και η άνοιξη ευνοούν το συνάχι είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε για εποχιακή αλλεργία. Και ως γνωστόν, κρυολόγημα ίσον με μηδενική γεύση και όσφρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι λογικό να θέλετε να προστατέψετε τη μία και μοναδική σας απόλαυση: το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας.

Εάν υποφέρετε λοιπόν από κρυολόγημα και βλέπετε ότι παρά τα πλούσια σύννεφα ατμού δεν μπορείτε να γευτείτε το υγρό αναπλήρωσής σας, τότε μπορείτε να επιχειρήσετε να ατμίσετε ένα υγρό αναπλήρωσης πιο δυνατό γευστικά. Εναλλακτικά, αφού έτσι και αλλιώς δυσκολεύεστε να γευτείτε το οτιδήποτε μπορείτε να επιλέξετε ένα e-liquid χωρίς γεύση ή ακόμα και να κάνετε το επόμενο μεγάλο βήμα και να επιλέξετε ένα υγρό αναπλήρωσης χωρίς καθόλου νικοτίνη. Και πού ξέρετε; Μπορεί να σας αρέσει!

Σημαντικές Πληροφορίες!


Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας:

  1. Κάποια υγρά αναπλήρωσης ωριμάζουν σαν το καλό κρασί. Εάν λοιπόν κάποιο υγρό αναπλήρωσης δεν ήταν αυτό που περιμένατε με την πρώτη δοκιμή, δώστε του λίγο χρόνο και δοκιμάστε το ξανά μετά από λίγο καιρό. Πιθανότατα θα σας εκπλήξει!

  2. Μια πολυχρησιμοποιημένη αντίσταση μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση της καμένης γεύσης κατά το άτμισμα ή να μειώσει την απόδοση της γεύσης. Καλό είναι λοιπόν να αλλάζετε την αντίσταση του ατμοποιητή σας συχνά και να μην αφήνετε το tank να αδειάζει εντελώς πριν από κάθε γέμισμα. Ενημερωθείτε για το πώς να αποφύγετε τη γεύση καμένου και προστατεύστε τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας.

  3. Τα υγρά αναπλήρωσης πρέπει να φυλάσσονται σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος προκειμένου να διατηρήσουν την πλούσια γεύση τους μέχρι την τελευταία σταγόνα.

  4. Η ποιότητα του ατμοποιητή μπορεί να αναδείξει ή να υποβαθμίσει τη γεύση. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέγετε ποιοτικά προϊόντα και να συμβουλεύεστε τους ειδικούς!

  5. H γεύση ορισμένων e-liquids μπορεί να επηρεαστεί από την κατανάλωση κάποιου φαγητού ή ροφήματος. Για παράδειγμα, είναι προτιμότερο να συνδυάζετε τον καφέ σας με μία γεύση υγρού αναπλήρωσης η οποία δεν έχει σαν βάση τον καφέ.

Τέλος, ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να μάθετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ατμιστική σας εμπειρία! Είναι γεγονός πως οι διάφορες γεύσεις υγρών αναπλήρωσης μπορούν να προσφέρουν ένα ατέλειωτο μεθυστικό ταξίδι για τον κάθε ατμιστή, αρκεί να τις αφήσετε. Και επειδή ο χειμώνας καλά κρατεί, διαβάστε πώς μπορείτε να προφυλάξετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας από το κρύο, διατηρώντας υψηλά τα επίπεδα γεύσης!