Γιατί το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι καλύτερο από το συμβατικό;

Γιατί το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι καλύτερο από το συμβατικό;
Tips και Συμβουλές
Οι αλλαγές είναι πάντοτε δύσκολες, ιδιαίτερα όταν επηρεάζουν τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων. Έτσι και οι καπνιστές που ψάχνουν για εναλλακτική στο κάπνισμα θα πρέπει πρώτα να μάθουν γιατί είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο καλύτερο από το συμβατικό, ύστερα να αποφασίσουν αν τους ταιριάζει και έπειτα να το δοκιμάσουν.


Δεν χωράει αμφιβολία ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη εναλλακτική στο κάπνισμα, αφού μιμείται όλη τη διαδικασία του καπνίσματος (μερικές συσκευές μιμούνται ακόμα και την εμφάνιση!), χωρίς όμως να επιβαρύνει τον οργανισμό με βλαβερές ουσίες, όπως η πίσσα, το μονοξείδιο του άνθρακα κλπ. Εκτός από αυτό το βασικό πλεονέκτημά του σε σχέση με το συμβατικό/παραδοσιακό τσιγάρο, θα θέλαμε να τονίσουμε άλλα 5 σημαντικά πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που προκύπτουν από μελέτες και προσωπικές παρατηρήσεις των «ατμιστών».

1. Είναι πιο οικονομικό.

Ως καπνιστής, σίγουρα γνωρίζετε πόσο έχει ανέβει η τιμή του τσιγάρου σε σχέση με παλαιότερα και πως σήμερα ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει περίπου 3,80€. Αυτό σημαίνει ότι αν καπνίζετε ένα πακέτο την ημέρα, ξοδεύετε πάνω από 114€ το μήνα και 1.368€ το χρόνο, χωρίς τα επιπλέον έξοδα για αναπτήρες, τασάκια ή άλλα αξεσουάρ καπνίσματος.

Από την άλλη, η αγορά ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να σας κοστίσει αρχικά από 24,90€ έως 100€, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε, αλλά τα μηνιαία έξοδά σας θα μειωθούν στο μισό! Το κόστος για την αγορά ανταλλακτικών (ατμοποιητή, μπαταρία ή υγρά αναπλήρωσης) για το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας ανέρχεται περίπου στα 60€ το μήνα και εξαρτάται καθαρά από τη χρήση που κάνετε.

2. Δεν μυρίζει «τσιγαρίλα».

Ένα από τα πιο αποκρουστικά πράγματα σε έναν καπνιστή είναι η κακοσμία που οφείλεται στο τσιγάρο και «μένει» επάνω στα ρούχα, στα χέρια, στο στόμα και… παντού! Αυτή η έντονη μυρωδιά της «τσιγαρίλας» δημιουργείται από την καύση της πίσσας, του καπνού και των άλλων χημικών ουσιών που περιέχονται στο τσιγάρο και σας ακολουθεί παντού. Εσείς, ως καπνιστές είναι δύσκολο να το μυρίσετε, είτε γιατί έχετε συνηθίσει είτε γιατί η γεύση και η όσφρησή σας έχει επηρεαστεί από το κάπνισμα. Όμως, για έναν μη καπνιστή αυτή η μυρωδιά είναι αντιαισθητική έως και ενοχλητική!

Από την άλλη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν λειτουργεί με καύση αλλά με τη θέρμανση και την εξάτμιση του υγρού αναπλήρωσης, το οποίο περιέχει νικοτίνη (προαιρετικά) και καθόλου πίσσα. Έτσι κατά το άτμισμα ο ατμιστής εκπνέει ατμό αντί για καπνό, ο οποίος διασπάται αμέσως και είναι άοσμος. Καμιά φορά, αν το e-liquid που χρησιμοποιείτε έχει γλυκιά γεύση μπορεί ο ατμός να μυρίζει σαν καραμελωμένη ζάχαρη. Σε κάθε περίπτωση η μυρωδιά είναι πολύ ευχάριστη και δεν συγκρίνεται με αυτή του τσιγάρου.

3. Είναι πιο ασφαλές.

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, για αυτό και η νούμερο ένα αιτία για την πρόκληση πυρκαγιάς εξ αμελείας είναι το τσιγάρο. Οι καύτρες από το τσιγάρο μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν κάποια ζημιά ή ακόμα και φωτιά, θέτοντας σε κίνδυνο εσάς και τους γύρω σας.

Αντίθετα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο λειτουργεί με μπαταρίες και ο ατμός του παράγεται μέσω ενός θερμαινόμενου ατμοποιητή. Έτσι, τα πιστοποιημένα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι απόλυτα ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται με τον κατάλληλο τρόπο. Για αυτό, θα σας συμβουλεύαμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν τη συσκευή και να προμηθεύεστε ηλεκτρονικά τσιγάρα από πιστοποιημένες επιχειρήσεις, μέλη του ΣΕΗΗΤ ή άλλων συνδέσμων σχετικών με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

4. Δεν συνδέεται με θανατηφόρες ή άλλες ασθένειες.

Άλλο ένα πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ότι όλο και περισσότεροι διακεκριμένοι επιστήμονες συμπεραίνουν, ότι το άτμισμα είναι σίγουρα καλύτερο από το κάπνισμα. Τα παραδοσιακά τσιγάρα είναι άμεσα συνδεδεμένα με καρδιακές, αναπνευστικές και άλλες παθήσεις, όπως επίσης και με τον καρκίνο. Η άμεση διακοπή του καπνίσματος είναι θέμα ζωής και θανάτου για τους περισσότερους καπνιστές.

Με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου θα μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε μια παρόμοια διαδικασία με αυτή του καπνίσματος χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με βλαβερές ουσίες.

5. Δεν ενοχλεί τους γύρω σας.

Το τελευταίο σημαντικό πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι ότι δεν ενοχλεί τους γύρω σας. Λόγω του ατμού μπορείτε να απολαμβάνετε το e-cig σας ακόμα και σε κλειστούς χώρους, στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα, αλλά και σε διάφορες άλλες στιγμές της καθημερινότητάς σας που το τσιγάρο θα ήταν απαγορευμένο. Για παράδειγμα, σε ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον που δεν καπνίζει και ενδεχομένως να το έβρισκε ενοχλητικό ή ακόμα και αν είστε γονιός και θέλετε να αγκαλιάσετε το παιδί σας χωρίς να μυρίζετε τσιγάρο.

Με λίγα λόγια, η διακοπή καπνίσματος αποτελεί μονόδρομο αν αναλογιστεί κανείς τις βλαβερές συνέπειες. Όμως, με το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχετε τη δυνατότητα να διατηρήσετε αυτήν την καθημερινή απόλαυση κερδίζοντας παράλληλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δείτε και μόνοι σας γιατί είναι καλύτερο το ηλεκτρονικό τσιγάρο από το συμβατικό, αποκτώντας ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο alter eGo!