Ηλεκτρονικό τσιγάρο και κατοικίδια: Πώς θα κρατήσετε ασφαλείς τους τετράποδους φίλους σας;

Ηλεκτρονικό τσιγάρο και κατοικίδια: Πώς θα κρατήσετε ασφαλείς τους τετράποδους φίλους σας;
Tips και Συμβουλές
Η μετάβαση από το τσιγάρο στο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί αλλαγή μόνο για εσάς, αλλά και για το κατοικίδιό σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το προφυλάξετε.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σε θέση να προσφέρει σε πολλούς πρώην καπνιστές μια εναλλακτική καθημερινότητα. Όμως αυτή η καθημερινότητα επηρεάζει και όσους συναναστρέφονται με αυτό το άτομο, πόσο μάλλον ένα κατοικίδιο. Mέχρι σήμερα λοιπόν φροντίζατε το κατοικίδιό σας να μην έρθει σε επαφή με τα τσιγάρα σας. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει τώρα να φροντίσετε ώστε να μείνει μακριά από το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας.

Πώς θα προφυλάξετε το κατοικίδιό σας;


Στην ουσία το μόνο πράγμα από το οποίο θα πρέπει να προφυλάξετε το κατοικίδιό σας είναι το υγρό αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και αυτό γιατί περιέχει νικοτίνη. Τα υπόλοιπα συστατικά του υγρού αναπλήρωσης όπως το PG, το VG και οι αρωματικές ύλες δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στο χαριτωμένο ζωάκι σας, εκτός αν έχετε γάτα.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας με υπευθυνότητα απέναντι στο κατοικίδιό σας:

  1. Να κρατήσετε το υγρό αναπλήρωσης μακριά τους. Αν έχετε γάτα ξέρετε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, παρόλα αυτά ένα κουτί που κλειδώνει μπορεί να κρατήσει μακριά ακόμα και την πιο περίεργη γάτα.

  2. Έχετε το νου σας όταν έχετε πάνω σας το υγρό αναπλήρωσης. Εάν κάνετε dripping ή εάν η δεξαμενή του ατμοποιητή σας είναι μικρή και πρέπει να τον γεμίζετε συχνά τότε θα έχετε πάντα μαζί σας υγρό αναπλήρωσης. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσέχετε ώστε το κατοικίδιό σας να μην έρθει σε επαφή με το υγρό. Αν και τα περισσότερα πιστοποιημένα υγρά αναπλήρωσης, όπως της alter eGo, διαθέτουν καπάκι με τεχνολογία child proof για δύσκολο άνοιγμα, παρόλα αυτά θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα.

  3. Μην φυσάτε τον ατμό σας μέσα στο πρόσωπό τους. Ο σκύλος σας μπορεί να το απολαμβάνει όμως δεν θα έπρεπε να φυσάτε τον ατμό σας στο πρόσωπό του.

  4. Προστατέψτε τη γάτα σας από την προπυλενογλυκόλη. Οι γάτες έχουν κάποια ευαισθησία στην προπυλενογλυκόλη (PG), αλλά οι ποσότητες που ίσως εισπνεύσουν μέσω του παθητικού ατμίσματος είναι τόσο μικρές που δεν αποτελούν πρόβλημα. Όμως καλό είναι να την προστατέψετε τόσο από τον ατμό σας όσο και από το υγρό αναπλήρωσής σας.

Παθητικό άτμισμα και κατοικίδια


Είναι λογικό με όσα ακούγονται για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το παθητικό άτμισμα να μην ξέρετε τι να πιστέψετε. Εάν ανησυχείτε όμως για το αγαπημένο σας κατοικίδιο θα θέλαμε να σας πούμε ότι βάσει ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί δεν έχουν ανιχνευτεί βλαβερές ουσίες στην ατμόσφαιρα μετά από άτμισμα που θα μπορούσαν να συντελέσουν στο παθητικό άτμισμα. Οπότε εφόσον ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές το κατοικίδιό σας δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Παρότι έχουμε κυρίως εστιάσει σε γάτες και σκύλους οι παραπάνω συμβουλές ισχύουν για όλα τα κατοικίδια. Απλώς έχετε στο νου σας ότι όσο πιο μικρό είναι το κατοικίδιο τόσο μεγαλύτερη προσοχή θέλει με το υγρό αναπλήρωσης!

Ακόμα κι αν μέχρι σήμερα δεν σας είχε περάσει από το μυαλό ότι το κατοικίδιό σας μπορεί να έχει κάποια σχέση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν ώστε να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας συνήθεια υπεύθυνα, όταν βρίσκεστε κοντά τους!