Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Mod: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Mod: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
Tips και Συμβουλές
Ατμίζετε ηλεκτρονικό τσιγάρο εδώ και περίπου ένα χρόνο και σκέφτεστε να αναβαθμίσετε το άτμισμά σας; Σήμερα θα μάθετε τι είναι τo ηλεκτρονικό τσιγάρο mod για να επιλέξετε σωστά!

Η αλήθεια είναι ότι ηλεκτρονικά τσιγάρα υπάρχουν πολλά και αυτό γιατί πρέπει να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε ατμιστή. Οι περισσότεροι, όπως και εσείς, ξεκίνησαν με μια απλή συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου όπως το alter eGo A1 ή μια συσκευή που μοιάζει με στυλό, όπως το alter eGo A6 και όταν πια ένιωσαν έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα επέλεξαν κάποιο mod όπως το alter eGo A8 mini ή το eVic VTC Dual.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Τι είναι το “mod”;


Η λέξη “mod” αποτελεί όρο του ατμίσματος, ο οποίος υποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη συσκευή επιδέχεται τροποποίησης (modification). Ο όρος αυτός προέκυψε όταν λίγο καιρό μετά από το λανσάρισμά τους, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εξελίχθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες των πιο έμπειρων ατμιστών και από vape pens έγιναν vape mods, δηλαδή συσκευές ατμίσματος που μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις του κατόχου τους. Σήμερα, με την εξέλιξη των συσκευών ατμίσματος, αυτός ο όρος έχει απλώς «ξεμείνει» αφού πλέον τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με ρυθμίσεις τροποποίησης.

Από τι αποτελείται μια συσκευή mod;


Σε αντίθεση με τα απλά ηλεκτρονικά τσιγάρα που διαθέτουν μόνο ένα κουμπί λειτουργίας, οι συσκευές mod διαθέτουν ένα πλήθος ρυθμίσεων που μπορεί να μεταμορφώσουν την λειτουργία της συσκευής ανάλογα με τις επιθυμίες σας!

Βέβαια, μια τέτοιου είδους συσκευή, με πολλές δυνατότητες, είναι αρκετά πολύπλοκη. Παρ’ όλα αυτά, παρακάτω θα αναφέρουμε τα πιο σημαντικά εξαρτήματά της στα οποία στηρίζεται η ξεχωριστή εμπειρία ατμίσματος που προσφέρει, για να μπορέσετε να αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα mods.

Η μπαταρία


Η μπαταρία είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας mod συσκευής, καθώς η διαφορετική εμπειρία που προσφέρει στηρίζεται στην προηγμένη τεχνολογία των μπαταριών που χρησιμοποιεί. Η μπαταρία του mod έχει άμεση επαφή με τον ατμοποιητή κάνοντας το άτμισμα ακόμα πιο δυνατό. Οι περισσότερες συσκευές mod χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου ενώ άλλες μικρότερες συσκευές έχουν ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία όπως τα απλά ηλεκτρονικά τσιγάρα. Η αλήθεια είναι ότι τα δεύτερα είναι πιο χρηστικά από τα πρώτα καθώς μπορείτε να τα επαναφορτίσετε μέσω micro USB σε υπολογιστές ή σε power banks. Από την άλλη εάν εσείς βάζετε την απόδοση πάνω από τη χρηστικότητα τότε οι μπαταρίες λιθίου είναι ιδανικές για εσάς!

To tank



To tank όπως ξέρετε είναι ο χώρος αποθήκευσης του υγρού αναπλήρωσης. Tα mods σε αντίθεση με τις άλλες συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου χρησιμοποιούν αρκετά πολύπλοκους ατμοποιητές, γι’ αυτό και θα δείτε πολλούς ατμιστές mod να έχουν πάντα μαζί τους όχι έναν, αλλά δύο ατμοποιητές, έτσι ώστε να μπορούν να αλλάξουν γεύση ή να συνεχίσουν το άτμισμα ανά πάσα στιγμή, αποφεύγοντας τη διαδικασία αναπλήρωσης!

Η αντίσταση


Από αυτό το μικρό αλλά ταυτόχρονα θαυματουργό εξάρτημα εξαρτάται η ατμοποίηση του υγρού και άρα η αίσθηση που σας προσφέρει το mod σας! Πολλοί επιλέγουν επισκευάσιμες αντιστάσεις για να τις προσαρμόσουν στα μέτρα τους (δείτε το σχετικό video του alter eGo Academy εδώ). Άλλοι πάλι επιλέγουν την πιο «σίγουρη» και εύκολη οδό χρησιμοποιώντας τις αντιστάσεις του εμπορίου. Σε κάθε περίπτωση, όπως και με το υγρό αναπλήρωσης θα είστε σε θέση να καταλήξετε στην ιδανική επιλογή για εσάς μόνο μέσω της δοκιμής.

Εάν λοιπόν σκέφτεστε να αποκτήσετε το πρώτο σας mod ή έχετε ήδη κάνει αυτό το βήμα, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να καταλάβετε τη διαφορά αυτής της συσκευής σε σχέση με εκείνη που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα. Φυσικά, θα πρέπει να δώσετε στη νέα σας συσκευή χρόνο, όπως κάνατε και με την προηγούμενη, μέχρι να σας αποδείξει ότι πράγματι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας. Πάντως αυτό το άρθρο είναι σίγουρα μια καλή αρχή.

Είδατε τα νέα mods που έκαναν την εμφάνισή τους στο alter eGo; Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα προϊόντα αλλά και άρθρα που κυκλοφορούν και επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας για να τα δείτε και από κοντά!