Γιατί ρουφάω υγρό με το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Γιατί ρουφάω υγρό με το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Tips και Συμβουλές
Αν συχνά αναρωτιέστε «γιατί ρουφάω υγρό με το ηλεκτρονικό τσιγάρο μου» τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος!


Είτε είστε νέος ατμιστής, είτε πρόσφατα αλλάξατε συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου ή ατμοποιητή και βρεθήκατε στη δυσάρεστη θέση να ρουφήξετε υγρό αναπλήρωσης κατά τη διάρκεια του ατμίσματος τότε σίγουρα θα θέλετε να μάθετε πού οφείλεται.

Μπορεί πολύ απλά να οφείλεται σε τυχόν υπολείμματα υπερβάλλοντος υγρού. Την επόμενη φορά, θυμηθείτε να κρατήσετε ανάποδα τη συσκευή και να την «τινάξετε» πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Εάν το πρόβλημα συνεχιστεί τότε είναι πιθανό αυτή η «διαρροή» υγρού αναπλήρωσης να οφείλεται σε έναν ή και περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:

1. Λάθος ρύθμιση Watt ανάλογα με τη συσκευή και το υγρό αναπλήρωσης


Οι συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου θα πρέπει να λειτουργούν στα Watt που προτείνει ο κατασκευαστής τους. Επίσης, τα υγρά αναπλήρωσης με υψηλά επίπεδα φυτικής γλυκερίνης (High VG) θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με τις ανάλογες κεφαλές/αντιστάσεις προκειμένου να έχετε την ιδανική εμπειρία ατμίσματος.

2. Φραγή της δίοδου του αέρα


Κάθε φορά που γεμίζετε τη δεξαμενή του ατμοποιητή σας με υγρό αναπλήρωσης θα πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς καμιά φορά σταγόνες υγρού μπορεί να πέσουν στη δίοδο του αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό του ατμοποιητή.

Έτσι, όταν τελειώσετε το γέμισμα και πάτε να απολαύσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο το πρώτο πράγμα που θα ρουφήξετε είναι το υγρό που βρίσκεται εκεί.

3. Φθαρμένη αντίσταση


Καλό είναι να αλλάζετε την αντίστασή σας μετά από 20-30 ml χρήσης υγρού αναπλήρωσης, ειδικά εάν το υγρό αναπλήρωσης που χρησιμοποιείται είναι παχύρευστο και κολλώδες.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν ξεπερνάτε αυτό το όριο η απόδοση της αντίστασης ξεκινά να μειώνεται με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί σωστά. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να συμβουλευτείτε το άρθρο μας με tips για το πώς να μην καίγεται η αντίσταση του ατμοποιητή.


4. Πρόβλημα στον ατμοποιητή


Οι ατμοποιητές εκτός από το tank, την αντίσταση και το επιστόμιο αποτελούνται επίσης και από κάποια λάστιχα τα οποία είναι υπεύθυνα για την αποφυγή της διαρροής υγρού. Τα λάστιχα αυτά ονομάζονται O rings και εάν ρουφάτε υγρό είναι πολύ πιθανό να έχουν μετακινηθεί από τη θέση τους.

Μην αγχώνεστε! Επισκεφθείτε άμεσα το κοντινότερο κατάστημα alter ego και αφήστε τον ατμοποιητή σας στα έμπειρα χέρια των ειδικών. Εκείνοι θα διαγνώσουν άμεσα το πρόβλημα, εάν υπάρχει και θα το επιδιορθώσουν.

Εναλλακτικά, εάν για το ότι ρουφάτε υγρό κατά το άτμισμα δεν ευθύνεται το O ring, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τον ατμοποιητή σας.

5. Υπολείμματα υγρού αναπλήρωσης στον ατμοποιητή
Η καθαριότητα του ατμοποιητή είναι πολύ σημαντική γιατί κατά τη διάρκεια του ατμίσματος μικρές ποσότητες ατμού παραμένουν στον ατμοποιητή και υγροποιούνται. Ανάλογα λοιπόν με την ποσότητα ml που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να καθαρίζετε και τον ατμοποιητή σας (καθημερινά, μία φορά την εβδομάδα ή 2-3 φορές την εβδομάδα). Ξεπλύντε τον καλά με νερό και σκουπίστε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί πριν τον χρησιμοποιήσετε.

Ελπίζουμε, διαβάζοντας το άρθρο να αναγνωρίσατε κάποιους από τους παράγοντες που στέκονται εμπόδιο μεταξύ του ηλεκτρονικού τσιγάρου και εσάς. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί της alter ego βρίσκονται πάντοτε στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουν. Θα τους βρείτε στο μεγάλο δίκτυο καταστημάτων μας.

Και επειδή… sharing is caring, μη διστάσετε να μοιραστείτε τα παραπάνω με άλλους ατμιστές που πιθανό να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς!