Volt, watt και ohm ηλεκτρονικού τσιγάρου: Τι είναι και πώς τα ρυθμίζουμε;

Volt, watt και ohm ηλεκτρονικού τσιγάρου: Τι είναι και πώς τα ρυθμίζουμε;
Tips και Συμβουλές
Volt, watt και ohm… my god! Κάπως έτσι αισθάνονται οι περισσότεροι ατμιστές που μπαίνουν στη διαδικασία να τεστάρουν τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού τσιγάρου τους μέχρι να αγγίξουν την τελειότητα. Εάν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία, σταματήστε να προβληματίζεστε και διαβάστε παρακάτω!


Volt, watt και ohm ηλεκτρονικού τσιγάρου για αρχάριους


Αρχικά να πούμε ότι αν μόλις ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε μια συσκευή με μεταβαλλόμενη ισχύ και ατμοποιητή διαφόρων αντιστάσεων σίγουρα έχετε μια πολύ καλή εμπειρία ατμίσματος ακόμα και αν δε γνωρίζετε από volt, watt και ohm.

Από την άλλη, η γνώση αυτών των τιμών και οι ιδιότητές τους θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη λειτουργία του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα προσαρμόσετε την εμπειρία σας στα μέτρα σας.

Τι είναι τα ohm;


Τα ohm αποτελούν μονάδα μέτρησης της αντίστασης. Όσο χαμηλότερη είναι η αντίσταση της ανταλλακτικής κεφαλής του ατμοποιητή σας τόσο περισσότερο ρεύμα τη διαπερνά.

Έτσι η κεφαλή θερμαίνεται περισσότερο και πιο γρήγορα, η παραγωγή ατμού είναι μεγαλύτερη, το throat hit πιο έντονο και ο ατμός είναι συνήθως πιο ζεστός.

Από την άλλη, αυτή η διαδικασία καταναλώνει γρηγορότερα την ενέργεια της μπαταρίας όπως επίσης και περισσότερο υγρό. Άρα, κάνοντας χρήση ενός ατμοποιητή με υψηλότερη αντίσταση θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τι είναι τα volt;


Τα volt είναι η μονάδα μέτρησης της τάσης του ρεύματος της συσκευής σας. Κανονικά και σε απλούς ατμοποιητές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 3,2 – 4,2V.

Τι είναι τα watt;


Τα watt αποτελούν μονάδα μέτρησης της ισχύος του ρεύματος. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση τόσο χαμηλότερα είναι τα watt.

Ποια τιμή ohm πρέπει να χρησιμοποιώ με τον ατμοποιητή μου;

Παλαιότερα, οι ατμιστές χρησιμοποιούσαν κάποιους σχετικούς εκθετικούς πίνακες προκειμένου να βρίσκουν τις αντίστοιχες τιμές watt ανάλογα με τα volt, οι οποίοι όμως δεν ισχύουν πλέον λόγω της εξέλιξης των ανταλλακτικών κεφαλών.

Τώρα τα πράγματα είναι πιο απλά! Αντί να παιδεύεστε προσπαθώντας να κατανοήσετε τα διάφορα εγχειρίδια που κυκλοφορούν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθείτε τις ενδείξεις που αναγράφονται στις ανταλλακτικές κεφαλές.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι οι vape experts μας βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας για να λύσουν κάθε απορία που μπορεί να έχετε γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας. Θα τους βρείτε σε ένα κατάστημα alter ego δίπλα σας!