Ηλεκτρονικό Τσιγάρο & Άσκηση: Φίλοι ή Εχθροί;

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο & Άσκηση: Φίλοι ή Εχθροί;
Tips και Συμβουλές
Σκέφτεστε να ξεκινήσετε γυμναστική ή ακόμα και να λάβετε μέρος σε κάποιον μαραθώνιο, αλλά φοβάστε ότι η αναπνοή σας θα σας προδώσει; Πάρτε μια βαθιά ανάσα και συνεχίστε την ανάγνωση!

Σαν καπνιστές γνωρίζετε καλά πως άσκηση και τσιγάρο δεν πάνε μαζί. Εάν λοιπόν έχετε μπει στη διαδικασία να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας, βελτιώνοντας παράλληλα και τη φυσική σας κατάσταση, σας διαβεβαιώνουμε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί εμπόδιο!

Η μεγάλη διαφορά του ηλεκτρονικού από το συμβατικό τσιγάρο είναι ότι το πρώτο δεν περιέχει την πίσσα και τις υπόλοιπες χημικές ουσίες, που προκαλούν σημαντική βλάβη στον οργανισμό. Και πριν βιαστείτε να αναρωτηθείτε για την «αθωότητα» της νικοτίνης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η νικοτίνη είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον εθισμό και όχι για την πρόκληση καρκίνου και άλλων θανατηφόρων παθήσεων.

Επομένως άσκηση και άτμισμα πάνε μαζί;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το άτμισμα είναι αποδεδειγμένα πλέον κατά 95% λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα. Επομένως μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να έχετε μια καλύτερη φυσική κατάσταση από την πρώτη κιόλας μέρα!

Αυτό συμβαίνει γιατί με το άτμισμα οι πνεύμονές σας δεν επιβαρύνονται στο βαθμό που επιβαρύνονται με το κάπνισμα. Με τη διακοπή του καπνίσματος ξεκινά και η σταδιακή αποκατάσταση των βρογχιδίων του αναπνευστικού συστήματος που έχουν καταστραφεί, ενώ ξεκινά και η εκκαθάριση των αρτηριών από το μονοξείδιο του άνθρακα. Η οξυγόνωση του αίματος δημιουργεί καλύτερη υγεία και ευφορία, αυξάνοντας παράλληλα και τις επιδόσεις σας.

Επίσης, με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αντί του καπνίσματος θα διαπιστώσετε ότι οι αντοχές σας αυξάνονται, με αποτέλεσμα να μη λαχανιάζετε επειδή ανεβήκατε μια σκάλα ή περπατήσατε από το αυτοκίνητο στον προορισμό σας.

Επομένως, το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω είναι ότι εφόσον είστε καπνιστής, το άτμισμα μπορεί να σας προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής ξεκινώντας από τη σωματική άσκηση!

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα όσα μπορεί να σας προσφέρει, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το νέο eBook μας.