Πως θα επιλέξω τον καλύτερο ατμοποιητή για το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο;

Πως θα επιλέξω τον καλύτερο ατμοποιητή για το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο;
Tips και Συμβουλές

Ατμοποιητές Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

Οι ατμοποιητές της συσκευής του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι μαζί με τη μπαταρία το σημαντικότερο εξάρτημα. Μέσω αυτών, το υγρό αναπλήρωσης που τοποθετείτε στη δεξαμενή ατμοποιείται με την κάθε ρουφηξιά σας.

Οι ατμοποιητές για ηλεκτρονικό τσιγάρο που κυκλοφορούν στην αγορά ανέρχονται πια σε πολλές δεκάδες και είναι πολύ εύκολο να «χαθείτε» σε όλη αυτή την ποικιλία, μέχρι να καταλήξετε σε αυτόν που σας ταιριάζει περισσότερο. Ποιοι είναι λοιπόν οι καλύτεροι ατμοποιητές για άτμισμα;

Αναλόγως λοιπόν των ιδιαίτερων προτιμήσεων σας, θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ αυτών που αποδίδουν ακριβώς αυτό που θέλετε. Είστε νέος ατμιστής ή πιο έμπειρος; Σας «λείπει» η προηγούμενη καπνιστική συνήθεια και θέλετε κάτι που να την προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο, ή προτιμάτε να δημιουργείτε γύρω σας… πυκνά σύννεφα ατμού; Βλέπετε το άτμισμα ως ένα πολυδιάστατο χόμπι με το οποίο θέλετε να ασχολείστε αρκετά, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, ή προτιμάτε την απλότητα και την ευχρηστία; Και τελικά, πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε για τη συσκευή σας;

Εφόσον έχετε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, τότε σίγουρα μπορείτε να καταλήξετε και πιο εύκολα στον κατάλληλο ατμοποιητή για εσάς, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε ενός.

Πάμε να δούμε αρχικά την βασικότερη κατηγοριοποίησή τους, που είναι οι ατμοποιητές μιας χρήσης και αυτοί με μεγάλη διάρκεια ζωής, δηλαδή με αντικαταστάσιμη αντίσταση.

Ποιος τύπος ατμοποιητή σας ταιριάζει;

Ατμοποιητής μιας χρήσης

Οι ατμοποιητές μιας χρήσης, είναι αυτοί που τους αντικαθιστάτε όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους -αυτό συμβαίνει, έπειτα από αρκετή χρήση και όταν αρχίσει πια να πέφτει η απόδοσή τους σε επίπεδα τα οποία τα αντιλαμβάνεστε πολύ εύκολα. Δηλαδή, όταν πια δεν μπορείτε να ρουφήξετε καλά το υγρό αναπλήρωσης ή όταν αρχίσει να κάνει έναν ήχο σαν γουργούρισμα. Τότε, απλά τους απορρίπτετε και βάζετε έναν άλλον στη συσκευή σας, ίδιου τύπου. Δεν χρειάζεται να ασχολείστε ούτε με καθάρισμα, ούτε με συντήρηση, ούτε και με αλλαγή της αντίστασης.

Οι ατμοποιητές μιας χρήσης είναι ιδιαίτερα φθηνοί, δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένοι για περιορισμένη χρήση, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι σε αποδοτικότητα υστερούν, σε σχέση με τους πιο σύνθετους, με αντικαταστάσιμες αντιστάσεις, οι οποίοι πρακτικά δεν «τελειώνουν» ποτέ.

Με αυτούς τους ατμοποιητές δηλαδή «ξενοιάζετε» αφού απλά τους αντικαθιστάτε, ωστόσο αυτό πρέπει να συμβαίνει συχνά και η φθηνή τιμή τους μακροπρόθεσμα, και αν κάνετε μεγάλη χρήση του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου, θα πάψει να είναι οικονομικά συμφέρουσα, σε σχέση με τον αν είχατε τον ίδιο ατμοποιητή διαρκώς. Επίσης, οι ατμοποιητές μιας χρήσης υστερούν σίγουρα σε απόδοση της γεύσης, αλλά και συνήθως δεν παράγουν και την ποσότητα του ατμού που ίσως κάποιος χρήστης να επιδιώκει.

Ατμοποιητής με αντικαταστάσιμη αντίσταση

Πρόκειται για τους ατμοποιητές τους οποίους θα τους καταλάβετε αρχικά από την τιμή τους, καθώς είναι αισθητά ακριβότεροι, ίσως από το μέγεθός τους αλλά και από το γεγονός ότι μπορείτε -και πρέπει- να επέμβετε σε αυτόν. Οι ατμοποιητές αυτοί υπόσχονται υψηλή απόδοση στο άτμισμα, τόσο για όσους αρέσκονται στις «σφιχτές» τζούρες, όσο και για αυτούς που ατμίζουν κυρίως για να απολαύσουν το άρωμα, ή για να δημιουργούν πυκνά σύννεφα ατμού.

Η διάρκεια ζωής τους δεν τελειώνει, όσο αντικαθιστάτε τις αντιστάσεις τους, οι οποίες ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους έπειτα από την κατανάλωση λίγων δεκάδων ML υγρού αναπλήρωσης. Η διαδικασία της αντικατάστασης είναι εύκολη και γρήγορη, ωστόσο κάποιοι μπορεί να επιθυμούν να την αποφύγουν.

Χαρακτηριστικό τους είναι οι βαλβίδες ελέγχου ροής του αέρα, με τις οποίες μπορείτε να «σφίξετε» τη τζούρα σας περισσότερο ή λιγότερο, αλλά και το γυαλί της δεξαμενής τους από πυρέξ. Σημειώστε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να τους καθαρίζετε με ειδικά υγρά.

Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεστε, μακροπρόθεσμα αυτή η επιλογή σας συμφέρει οικονομικά, αφού θα πρέπει να προμηθεύεστε μόνο τις πολύ φθηνές αντιστάσεις και όχι να αντικαθιστάτε ολόκληρο τον ατμοποιητή. Η επιλογή αυτή συνιστάται στους πιο έμπειρους ατμιστές που κάνουν και μεγαλύτερη χρήση.

Πώς να επιλέξετε τον ιδανικό ατμοποιητή για σας

Με την ευρεία γκάμα προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις το πιο καλό μεταξύ των καλυτέρων. Είναι επίσης δύσκολο γιατί η εμπειρία του ατμίσματος είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Θα πρέπει λοιπόν να αφιερώσετε λίγο χρόνο προκειμένου να βρείτε ακριβώς αυτό το συνδυασμό, ηλεκτρονικού τσιγάρου και ατμοποιητή, που σας ταιριάζει και σας προσφέρει ατελείωτες ώρες απόλαυσης.

Η απόφαση για την επιλογή του ιδανικού ατμοποιητή εξαρτάται καθαρά από εσάς, τις ανάγκες σας και φυσικά από την τεχνική ατμίσματος που χρησιμοποιείτε. Η τεχνική ατμίσματος είναι ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός ατμοποιητή κυρίως γιατί την επηρεάζει άμεσα.

Προκειμένου λοιπόν να απλοποιήσουμε τη διαδικασία επιλογής για εσάς, σας παρουσιάζουμε τις ακόλουθες 3 κατηγορίες ατμοποιητών:

1. Ατμοποιητές για όσους επιθυμούν έντονη γεύση (Flavor Chasers)

Οι ατμοποιητές αυτής της κατηγορίας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρουν μέγιστη απόδοση γεύσης και οικονομία στην κατανάλωση του υγρού αναπλήρωσης. Οι κεφαλές που χρησιμοποιούν είναι υψηλής ωμικής αντίστασης (συνήθως μεγαλύτερη από 1.0 ohm), ενώ η δίοδος του αέρα είναι σχετικά μικρή, ιδανική για πιο «σφιχτές» εισπνοές.

Η τεχνική εισπνοών που ταιριάζει με αυτόν τον τύπο ατμοποιητή προσομοιάσει με αυτήν του καπνίσματος, δηλαδή ο ατμιστής πρώτα ρουφάει τον ατμό στο στόμα του και έπειτα τον εισπνέει (mouth to lung). Συνήθως, οι συγκεκριμένοι ατμοποιητές απαιτούν και υγρά αναπλήρωσης με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη.

2. Ατμοποιητές για όσους επιθυμούν μεγάλη παραγωγή ατμού (Cloud Chasers)

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι ατμοποιητές που προσφέρουν μέγιστη παραγωγή ατμού, αλλά καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες υγρού αναπλήρωσης. Οι κεφαλές που χρησιμοποιούν είναι χαμηλής ωμικής αντίστασης, μικρότερες του 1.0 ohm και η δίοδος του αέρα είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα οι εισπνοές να είναι «αεράτες».

Επομένως, ο τρόπος χρήσης και η τεχνική της εισπνοής είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του καπνίσματος, καθώς ο παραγόμενος ατμός εισπνέεται κατευθείαν (direct lung inhale). Επίσης, αυτός ο τύπος ατμοποιητή λειτουργεί καλύτερα με υγρά αναπλήρωσης με χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη.

3. Ατμοποιητές πολλαπλών ρόλων

Τέλος, υπάρχουν και ατμοποιητές που μέσω της παροχής κατάλληλων ρυθμίσεων και διαφορετικών κεφαλών, μπορούν να ικανοποιήσουν εξίσου καλά και τους δύο προαναφερθέντες τύπους ατμιστών, δηλαδή και όσους αγαπούν την δυνατή γεύση αλλά και όσους αγαπούν τη μεγάλη παραγωγή ατμού.

Ρυθμίζοντας την εισαγωγή του αέρα (airflow) κατάλληλα και προσθέτοντας τη σωστή κεφαλή, μπορείτε να απολαύσετε δύο εντελώς διαφορετικές εμπειρίες ατμίσματος, με έναν μόνο ατμοποιητή!

Φτηνές προσφορές για ατμοποιητές

Στην alter ego υπάρχει μια ευρεία γκάμα ατμοποιητών όλων των παραπάνω κατηγοριών, που θα σας καλύψουν απόλυτα. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας ή κάποιο κατάστημα της γειτονιάς σας και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει!