Πώς θα σταματήσω το κάπνισμα χωρίς να πάρω κιλά;

Πώς θα σταματήσω το κάπνισμα χωρίς να πάρω κιλά;
Tips και Συμβουλές
Ένα από τα συχνότερα ερωτήματα των καπνιστών – ιδιαίτερα των γυναικών- είναι: «πώς θα σταματήσω το κάπνισμα χωρίς να πάρω κιλά;» . Σας έχουμε καλά νέα! Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου κατά τη διάρκεια της διακοπής του καπνίσματος δεν παχαίνει… και σίγουρα ομορφαίνει!

Σύμφωνα με έρευνες, η αύξηση βάρους που παρατηρείται στους πρώην καπνιστές διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα και σχετίζεται με τη συχνότητα την οποία κάπνιζαν αλλά και στην κακή διατροφή. Αν λοιπόν πρόκειται να κόψετε το τσιγάρο και σας απασχολεί η εξωτερική σας εμφάνιση, δείτε παρακάτω τι συμβαίνει στο μεταβολισμό σας κατά τη διάρκεια αυτής τις διαδικασίας, αλλά και τρόπους για κρατηθείτε σε φόρμα!

Γιατί «παχαίνει» η διακοπή καπνίσματος;


Η νικοτίνη που περιέχει το τσιγάρο αυξάνει, ελάχιστα, το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα όταν το διακόψετε να παρατηρήσετε μια μικρή αύξηση του βάρους σας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μεταβολισμός σας επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Επίσης, η νικοτίνη αποτελεί μια εθιστική ουσία. Επομένως, όταν σταματήσετε τη χορήγησή της στον οργανισμό σας εκείνος θα αντιδράσει δημιουργώντας σας εκνευρισμό και νευρικότητα, την οποία θα νιώσετε την ανάγκη να διοχετεύσετε στο φαγητό.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μην πάρετε κιλά;  • Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερη ποσότητα φαγητού, πιο συχνά.

  • Πίνετε πολλά υγρά, όπως χυμούς, πράσινο τσάι και νερό.

  • Αποφύγετε το αλκοόλ, τους καφέδες και ό,τι σας θυμίζει το κάπνισμα.

  • Δοκιμάστε να βουρτσίσετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα, για να μην μπαίνετε στον πειρασμό να καπνίσετε ή να φάτε.

  • Προτιμήστε τους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα και ζητήστε από τους φίλους σας, όταν καπνίζουν να μην το κάνουν μπροστά σας.

  • Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά σνακ με φρούτα, λαχανικά ή άλλα σνακ χαμηλότερης θερμιδικής αξίας.

  • Ξεκινήστε γυμναστική!

Αποφύγετε την αύξηση βάρους με το ηλεκτρονικό τσιγάρο!


Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητάς σας: το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πρόκειται για μια εναλλακτική στο κάπνισμα η οποία, αποδεδειγμένα, είναι έως και 95% λιγότερο βλαβερή για τον οργανισμό και βοηθάει πραγματικά τους καπνιστές να διακόψουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, τα κατάφεραν και χωρίς να πάρουν κιλά!

 

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature αναφέρεται ότι: «Οι καπνιστές που διακόπτουν ή μειώνουν το τσιγάρο με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι λιγότερο ευάλωτοι στην πρόσληψη βάρους, από όσους κόβουν το κάπνισμα με άλλα μέσα». Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την έρευνα εδώ.

Τώρα που το μάθατε και αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Μάθετε τι λένε οι γιατροί για τα πλεονεκτήματά του ηλεκτρονικού τσιγάρου και κάντε μια νέα αρχή. Εμείς, θα βρισκόμαστε δίπλα σας σε κάθε στάδιο της προσπάθειάς σας.