Νέος ατμιστής; Dos and Don’ts για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Νέος ατμιστής; Dos and Don’ts για το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Tips και Συμβουλές
Αγοράσατε το πρώτο σας ηλεκτρονικό τσιγάρο και δεν βλέπετε την ώρα να το απολαύσετε; Σκέφτεστε να δοκιμάσετε το άτμισμα και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Όποια και αν είναι η περίπτωση, δείτε παρακάτω τι να κάνετε και τι να αποφύγετε για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!

Όπως με κάθετι στη ζωή έτσι και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι καλό να ξεκινήσετε σωστά, βάζοντας βήματα και  βάσεις. Έτσι, θα μπορέσετε να πετύχετε το στόχο σας, που δεν είναι άλλος από το να μείνετε μακριά από το τσιγάρο, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε τη διαδικασία.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε για να απολαύσετε την αληθινή εμπειρία ατμίσματος:

DOs ή αλλιώς τι πρέπει να κάνει ένας νέος ατμιστής;


1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα κατάστημα alter ego. Οι vape experts των καταστημάτων είναι σε θέση να σας λύσουν όλες τις απορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το άτμισμα και να σας κατευθύνουν στο σωστό συνδυασμό συσκευής και υγρού αναπλήρωσης, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

2. Διαλέξτε μία συσκευή που να ταιριάζει στον τρόπο που ατμίζετε, στις ανάγκες αλλά και στο στυλ σας. Κάνοντάς το αυτό φτάνετε πιο γρήγορα ένα βήμα πιο κοντά στην καθημερινότητα χωρίς τσιγάρο!

3. Προτιμήστε καπνικό υγρό αναπλήρωσης στην αρχή και πειραματιστείτε αργότερα. Καλό είναι στην πρώτη σας επαφή με το ηλεκτρονικό τσιγάρο να προσομοιάσετε την εμπειρία του καπνίσματος για να μην σας φανεί απότομη η αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, επειδή κάθε ατμιστής είναι διαφορετικός, να βασιστείτε στη δική σας προτίμηση και στις συμβουλές των vape experts, του εξειδικευμένου προσωπικού που θα βρείτε στα καταστήματα της alter ego.

4. Μελετήστε τις οδηγίες χρήσης της συσκευής σας. H ορθή χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

5. Δώστε προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων και την ασφάλεια. Όλα τα προϊόντα της alter ego είναι TPD Compliant (σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία), ενώ τα υγρα alter ego είναι τα μόνα στην Ελλάδα που ελέγχονται από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

6. Φροντίστε τη συσκευή σας και φορτίστε την σωστά. Προστατέψτε την συσκευή σας από χτυπήματα και γρατζουνιές. Επίσης μία θήκη μεταφοράς, αποτελεί επιπλέον προστασία. Εάν τη φορτίζετε στην μπρίζα, προσοχή να υπάρχει έξοδος του φορτιστή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (π.χ 0,5-1Α).

7. Καθαρίζετε συχνά το drip tip και τον ατμοποιητή. Καλό είναι να καθαρίζετε τον ατμοποιητή σας με νερό και να σκουπίζετε με καθαρό χαρτί, μία φορά την εβδομάδα. Τo drip tip (επιστόμιο) μπορείτε να το απολυμαίνετε καθημερινά καθώς είναι εκτεθειμένο.

8. Αλλάζετε ανταλλακτικές κεφαλές κάθε φορά που καταναλώνετε περίπου 20-30 ml υγρού αναπλήρωσης. Έτσι, θα μπορείτε να απολαμβάνετε τη μέγιστη απόδοση της συσκευής σας.

9. H εισπνοή σας πρέπει να είναι ήπια και πιο παρατεταμένη από αυτή του συμβατικού τσιγάρου. Όλα είναι όμως θέμα εξάσκησης!

Don’ts ή αλλιώς τι να μην κάνει ένας νέος ατμιστής;


1. Μην επηρεάζεστε από τις εμπειρίες και τις γνώμες άλλων. Ο κάθε ατμιστής είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα, ένα υγρό αναπλήρωσης που καλύπτει έναν συνάδελφο στη δουλειά δεν σημαίνει ότι είναι ιδανικό για εσάς. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να συμβουλεύεστε τους vape experts σχετικά με τις συσκευές, το υγρό αναπλήρωσης και τα υπόλοιπα στοιχεία που συνθέτουν την ατμιστική εμπειρία.

2. Μην ξεκινάτε με υγρό αναπλήρωσης με χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Η μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα θα πρέπει να γίνει ομαλά. Επιλέγοντας ένα υγρό αναπλήρωσης με χαμηλή περιεκτικότητα νικοτίνης από την αρχή πιθανό να μην καλύψει τις ανάγκες σας και να σας στρέψει ξανά προς το κάπνισμα. Καλό είναι λοιπόν να επιλέξετε την ποσότητα νικοτίνης ανάλογα με τα τσιγάρα τα οποία καπνίζατε και να την μειώσετε σταδιακά.

3. Μην δοκιμάζετε συνεχώς νέες γεύσεις υγρού αναπλήρωσης τους πρώτους δύο μήνες. Στην αρχή είναι προτιμότερο να μείνετε πιστοί σε μία με δύο γεύσεις οι οποίες ξέρετε ότι σας ικανοποιούν.Στη συνέχεια, αφού έχετε σχετικά εξοικειωθεί, μπορείτε να εμπλουτίσετε το ατμιστικό σας μενού.

3. Μη βιάζεστε τη στιγμή που αναπληρώνετε e–liquid. Το άτμισμα έχει μια τελετουργία και δεν χωράει βιασύνες! Γεμίζοντας βιαστικά το tank του ατμοποιητή σας, υπάρχει περίπτωση να υπερχειλίσετε τη δεξαμενή, ή να στάξει υγρό στον κεντρικό σωλήνα με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στο στόμιο όταν πάτε να το χρησιμοποιήσετε.

4. Μη φορτίζετε συνεχώς τη συσκευή σας γιατί μειώνετε την διάρκειά της.

5. Μην ξεμένετε από μπαταρία ή/και υγρό αναπλήρωσης. Ειδικά στην αρχή θα πρέπει να φροντίζετε να έχετε πάντα μαζί υγρό αναπλήρωσης και φορτιστή, έτσι ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να καπνίσετε.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα διαψεύσετε το ρητό… «κάθε αρχή και δύσκολη» και θα μπορέσετε να απολαύσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας από την πρώτη κιόλας ρουφηξιά! Σε κάθε περίπτωση, και για οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία που μπορεί να έχετε, μη διστάσετε να επισκεφθείτε ένα από τα 50+ καταστήματά alter ego σε Ελλάδα και Κύπρο και να συμβουλευτείτε τους vape experts μας. Αυτοί ξέρουν!