Νικοτίνη και Ηλεκτρονικό Τσιγάρο: Πώς να πετύχετε το ιδανικό άτμισμα;

Νικοτίνη και Ηλεκτρονικό Τσιγάρο: Πώς να πετύχετε το ιδανικό άτμισμα;
Tips και Συμβουλές
Γνωρίζετε ότι η νικοτίνη που περιέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι σε θέση να καλύψει την ανάγκη των καπνιστών για κάπνισμα και να τους βοηθήσει να αποβάλλουν από την καθημερινότητά τους αυτή την κακή συνήθεια, χωρίς στερήσεις;


Στην προσπάθειά τους να πετύχουν το στόχο τους, οι ατμιστές, έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα προϊόντα, γεύσεις και τεχνικές, για να προσαρμόσουν το άτμισμα στις δικές τους καθημερινές ανάγκες και να μείνουν όσο πιο μακριά μπορούν από τα παραδοσιακά τσιγάρα. Κάποιοι τα καταφέρνουν με την πρώτη, ενώ άλλοι χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να βρουν την ιδανική συνταγή!

Πριν τα παρατήσετε, ας δούμε τί πρέπει να κάνετε για να πετύχετε το ιδανικό άτμισμα:

1. Επιλογή κατάλληλου e-liquid

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η νικοτίνη είναι η ουσία που δημιουργεί στους καπνιστές την ανάγκη να καπνίσουν. Άρα, στην αρχή τουλάχιστον, η επιλογή ενός υγρού αναπλήρωσης με την κατάλληλη περιεκτικότητα σε νικοτίνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε να σας φέρει πιο κοντά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας.

Αν για παράδειγμα καπνίζατε βαριά τσιγάρα τότε ένα υγρό αναπλήρωσης με καπνική γεύση, με κανονική ή υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη θα είναι ό,τι πρέπει (για να δείτε σχετικά προϊόντα, πατήστε εδώ). Ακόμα όμως και αν διαλέξετε ένα e-liquid που δεν έχει καπνική γεύση (όπως mango, μήλο, κανέλα, πεπόνι, κακάο, mojito κλπ.), πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η περιεκτικότητα του υγρού σας σε νικοτίνη είναι επαρκής για να σας κρατήσει μακριά από το τσιγάρο.

Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι η νικοτίνη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν συνοδεύεται από τα χημικά πρόσθετα που υπάρχουν στο παραδοσιακό τσιγάρο, τα οποία έχουν σκοπό την άμεση πρόσληψή της από το οργανισμό σας.  Έτσι παρότι μπορεί να ατμίζετε ένα υγρό με την κατάλληλη περιεκτικότητα σε νικοτίνη, μπορεί να αισθάνεστε ότι κάτι σας λείπει.  Αυτό οφείλεται στον διαφορετικό ρυθμό πρόσληψης της νικοτίνης από τον οργανισμό που επιτυγχάνει η χρήση αυτών των χημικών πρόσθετων. Αυτή την διαφορά στον χρόνο πρόσληψης της νικοτίνης, θα μπορέσετε να την συνηθίσετε γρήγορα, αρκεί να δώσετε τον χρόνο στον οργανισμό σας να εξοικειωθεί. Και να μην ξεχνάτε, ότι ακριβώς αυτή η διαφορά είναι που κάνει τα παραδοσιακά τσιγάρα τόσο εθιστικά, ενώ τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όχι.

2. Απόκτηση Συσκευής Μεγαλύτερης Απόδοσης

Αν λοιπόν έχετε βρει το ιδανικό υγρό αναπλήρωσης και πάλι αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, τότε θα πρέπει να εξετάσετε αν η συσκευή σας μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες σας. Οι πιο οικονομικές συσκευές ίσως είναι πιο δελεαστικές, ειδικά για ένα νέο ατμιστή, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν σε απόδοση με τις premium συσκευές.

Για να επιτύχετε το maximum της εμπειρίας του ατμίσματος δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ισχυρή συσκευή με έναν καλό ατμοποιητή, τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε σύμφωνα με το δικό σας γούστο, και μια μπαταρία μεταβλητής τάσης ή ένα mod και το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!

3. Σωστή Χρήση του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι ατμιστές είναι να αντιμετωπίζουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο όπως το συμβατικό. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς πρόκειται για τη δύναμη της συνήθειας. Είναι όμως πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας πριν επιχειρήσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά τσιγάρα, τα e-cigs, δεν παράγουν ατμό/καπνό μέσω καύσης, αλλά μέσω ενός ατμοποιητή ο οποίος ουσιαστικά ζεσταίνει το υγρό αναπλήρωσης. Όπως είναι φυσικό, η διαδικασία της καύσης, εκτός από βλαβερή για τον οργανισμό και επικίνδυνη, είναι και πιο σύντομη. Για αυτό χρειάζεται υπομονή!  Η διάρκεια της «τζούρας» στο ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να είναι μεγαλύτερη και ταυτόχρονα πιο απαλή. Έτσι, θα μπορέσετε να απολαύσετε μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ατμίσματος.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πριν από κάθε χρήση να ελέγχετε αν το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας χρειάζεται φόρτιση ή αν πρέπει να προσθέσετε επιπλέον υγρό αναπλήρωσης στον ατμοποιητή σας.

Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σας ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές.

Για περισσότερα νέα και tips σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, πατήστε εδώ.