Ποια τα βασικά πλεονεκτήματα των disposable ecigs (vape)

Ποια τα βασικά πλεονεκτήματα των disposable ecigs (vape)
Tips και Συμβουλές

Λειτουργία των disposable ecigs

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης (disposable e-cigarettes) είναι μια εξαιρετικά ελαφριά και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για εύκολη μεταφορά σε όλες τις συνθήκες και τους χώρους. Όπως όλες αυτές οι συσκευές, περιέχουν υγρό αναπλήρωσης με νικοτίνη σε προγεμισμένη κάψουλα, μπαταρία και ατμοποιητή που μετατρέπει το υγρό στον ατμό που εισπνέετε, σε κάθε ρουφηξιά.

Η βασική διαφορά τους με τα γνωστά παραδοσιακά ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ότι όταν ο χρήστης καταναλώσει όλο το υγρό, ή όταν αδειάσει η μπαταρία, τότε δεν το αναπληρώνει ούτε φορτίζει τη μπαταρία, αλλά απορρίπτει ολόκληρη τη συσκευή.

Δεν χρειάζεται καμία συντήρηση, ή αλλαγή αντιστάσεων και φυσικά επαναπλήρωση του υγρού, ούτε υπάρχουν κάποιες ειδικές επιλογές όπως σε άλλες συσκευές, αλλά ούτε καν κουμπιά χρήσης. Απλά, εισπνέετε και απολαμβάνετε μια έντονη γεύση. Το είδος της γεύσης αλλά και η ένταση της ρουφηξιάς είναι προκαθορισμένα από τη στιγμή που επιλέγετε τη συγκεκριμένη συσκευή.

Λειτουργούν όπως οι συμβατικές συσκευές -απλά πατάτε το μοναδικό κουμπί, αν υπάρχει και εισπνέετε. Αποτελούνται από μια μπαταρία, που αποτελεί και το κύριο μέρος του όγκου τους, τη δεξαμενή όπου τοποθετείται το υγρό και η αντίσταση που μετατρέπει το υγρό σε ατμό. Συνήθως, υπάρχουν τρύπες αερισμού της συσκευής. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να καλύψει κάποιες από αυτές για να επηρεάσει τη «τζούρα» - όσο λιγότερες τόσο πιο «σφιχτή» η ρουφηξιά, όσο περισσότερες ανοιχτές, τόσο πιο απαλή η ρουφηξιά και πυκνότερος ο ατμός που παράγεται. Στην κορυφή τους υπάρχει το στόμιο από το οποίο εισπνέετε.

Μικρή και ελαφριά συσκευή

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης αποτελούν τις πιο βολικές, εύχρηστες για το χέρι σας συσκευές που υπάρχουν, ενώ το πολύ μικρό τους μέγεθος και βάρος καθιστούν τη μεταφορά τους πάρα πολύ εύκολη. Χωράει σε ένα τσαντάκι οποιουδήποτε μεγέθους, στην πιο μικρή και στενή τσέπη του τζιν σας, ενώ κι όταν το κρατάτε σχεδόν δεν το... καταλαβαίνετε. Ιδανικό για αυτούς που δεν θέλουν να σκέφτονται πολλά, που ταξιδεύουν και δεν θέλουν να έχουν το άγχος της μεταφοράς ή της απώλειας ή δεν θέλουν να προσθέσουν ένα επιπλέον βάρος στο... τρίπτυχο κλειδιά-κινητό-πορτοφόλι!

Εύκολο στη χρήση

Πιο απλό δεν γίνεται. Το αγοράζετε, το βγάζετε από τη συσκευασία του και πατώντας το μοναδικό κουμπί αρχίζετε να εισπνέετε. Όταν τελειώσει η μπαταρία ή το υγρό (όποιο έρθει πρώτο) απλά το πετάτε και προμηθεύεστε ένα καινούριο.

Σύγκριση disposable e-cigs με τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Πλεονεκτήματα των disposable e-cigarettes

  • Ευκολία στη χρήση και τη μεταφορά
  • Διακριτικά
  • Δεν έχουν αναλώσιμα και δεν χρειάζεται καμία συντήρηση
  • Πολύ φθηνή η τιμή τους για τον «περιστασιακό» χρήστη
  • Απευθύνονται και στους «περιστασιακούς» ατμιστές
  • Προσφέρουν έντονη και ολοκληρωμένη ατμιστική εμπειρία
  • Μεγάλη πληθώρα γεύσεων

Μειονεκτήματα των disposable e-cigarettes

  • Για τον σταθερό και καθημερινό χρήστη, το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο από όσους επιλέγουν τα συμβατικά ηλεκτρονικά τσιγάρα
  • Η ισχύς τους είναι περιορισμένη συγκριτικά με πολλές άλλες συμβατικές συσκευές
  • Περιβαλλοντικά πιο επιζήμια, καθώς οι μπαταρίες λιθίου που έχουν απορρίπτονται αμέσως όταν τελειώσουν και δεν επαναφορτίζονται
  • Η γκάμα γεύσεων, επιπέδων νικοτίνης αλλά και η σχεδίαση των συσκευών, είναι πιο περιορισμένα σε σχέση με τις κλασικές συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Ποικιλία γεύσεων

Οι ατμιστές που επιλέγουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης δεν χρειάζεται να κάνουν κανέναν συμβιβασμό σε γεύσεις. Η ποικιλία και εδώ είναι τεράστια, και μπορεί να καλύψει όλους τους ουρανίσκους. Φρουτώδεις γεύσεις, καπνικές, κλασικές, κρεμώδεις ή γλυκές, ότι υπάρχει σχεδόν στα καταστήματα με τα υγρά αναπλήρωσης, μπορεί να βρεθεί και για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης, με ξεχωριστές επιλογές για την ποσότητα της νικοτίνης.

Χρήση νικοτίνης αλάτων

Η νικοτίνη δεν είναι η ίδια που περιέχεται στα γνωστά υγρά αναπλήρωσης – εδώ, ειδικά στις υψηλές συγκεντρώσεις, χρησιμοποιούνται άλατα νικοτίνης, γεγονός που κάνει πιο πλούσια και έντονη τη ρουφηξιά, την αίσθηση και εν τέλει ολόκληρη την ατμιστική εμπειρία.

Τι είναι τα άλατα νικοτίνης; Η νικοτίνη εμφανίζεται σε διάφορες ποικιλίες φυτών και κυρίως στο φυτό του καπνού. Στα φύλλα του φυτού η νικοτίνη υπάρχει σε μορφή άλατος. Από εκεί, απομονώνονται και έπειτα από ειδική επεξεργασία και την προσθήκη ενός ειδικού συστατικού, προστίθενται στα υγρά αναπλήρωσης που χρησιμοποιούνται στα pods των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης, επαναφέροντας την νικοτίνη στην αρχική της μορφή όπως τη βρίσκουμε στα φύλλα καπνού.

Η άνεση των στυλό μιας χρήσης

Τα Vape Pen, ή ατμιστικά στυλό αποτελούν πια εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή για τους ατμιστές. Αν και παλαιότερα υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία και την απόδοσή τους, οι σύγχρονες συσκευές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κλασικές.

Ο όμορφος σχεδιασμός τους, το μικρό τους μέγεθος, η εργονομία αλλά και η απόδοσή τους, τα καθιστούν ως μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές. Τα προτιμούν ιδιαίτερα δε οι νέοι ατμιστές, λόγω της απλότητας και της ομορφιάς τους, ενώ η ολοκληρωμένη ατμιστική εμπειρία που προσφέρουν χάρη στην απόδοσή τους υπόσχεται την απομάκρυνση από την πολύ πιο βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.