Πώς επιλέγω τα κατάλληλα καταστήματα για αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Πώς επιλέγω τα κατάλληλα καταστήματα για αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου;
Tips και Συμβουλές
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και η διαδικασία του «ατμίσματος» αποτελεί ένα νέο τρόπο ζωής για έναν πρώην καπνιστή. Για αυτό, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να εντοπίσει κανείς τα κατάλληλα καταστήματα από τα οποία μπορεί να προμηθευτεί ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα ανταλλακτικά του.

Ως «κατάλληλο κατάστημα» θεωρείται αυτό που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να σας κατευθύνει σωστά, ως προς την επιλογή των προϊόντων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας και να σας παρέχει εξειδικευμένη εξυπηρέτηση, όποτε τη χρειαστείτε.

 

Διαβάστε παρακάτω τα χαρακτηριστικά που πρέπει να εντοπίσετε κατά την επίσκεψή σας σε ένα κατάστημα με «είδη ατμιστού» πριν το επιλέξετε:

 • Φυσική Παρουσία


 • Η αλήθεια είναι ότι στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει προϊόντα σε ποιο συμφέρουσες τιμές από ότι σε ένα κατάστημα. Όμως, επειδή δεν πρόκειται απλώς για ένα προϊόν, αλλά για μια φιλοσοφία, καλό θα ήταν μια εταιρεία να διαθέτει και τα δύο.

  Με αυτόν τον τρόπο, ένας νέος «ατμιστής» θα μπορεί να επισκεφτεί το κατάστημα, ώστε να εξοικειωθεί με το προϊόν και την όλη διαδικασία του «ατμίσματος», μιλώντας με το έμπειρο προσωπικό, αλλά και να προμηθευτεί κάποια πράγματα online, όποτε το επιθυμήσει. Από την άλλη, ένας πιο έμπειρος «ατμιστής» θα μπορεί να λύσει τυχόν απορίες και να ενημερωθεί για τη βέλτιστη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου του και των αναλώσιμων που χρησιμοποιεί.

  Άλλωστε, όσο καλές και αν είναι οι περιγραφές σε ένα e-shop δεν μπορούν να συγκριθούν με τη φυσική, ανθρώπινη επαφή.

 • Τοποθεσία


 • Φανταστείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το e-cig σας στο σπίτι ή το γραφείο και να έχει τελειώσει το υγρό αναπλήρωσης. Αν το κατάστημα που έχετε επιλέξει για την εξυπηρέτησή σας βρίσκεται σε μια βολική, για εσάς, τοποθεσία τότε θα μπορείτε να το επισκέπτεστε όσο συχνά θέλετε και να προμηθεύεστε τα αγαπημένα σας προϊόντα.
 • Εξειδίκευση


 • Η τεράστια επιτυχία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, σαν εναλλακτική στο κάπνισμα, βοήθησε στη δημιουργία πληθώρας καταστημάτων που εμπορεύονται το συγκεκριμένο προϊόν και τα αξεσουάρ του, μαζί με άλλα προϊόντα. Είναι όμως το προσωπικό τους κατάλληλα εκπαιδευμένο για να σας κατευθύνει σωστά και να σας στηρίξει στην προσπάθειά σας να διακόψετε το κάπνισμα;
  Ένα κατάστημα που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το «άτμισμα» διαθέτει αφενός μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και αφετέρου, περισσότερη γνώση γύρω από αυτό.
 • Ευρεία Γκάμα Προϊόντων

  Το ιδανικό κατάστημα με «είδη ατμιστού» θα πρέπει να περιέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου
  • Αναλώσιμα (μπαταρίες, φορτιστές, αντικαταστάσιμες κεφαλές κλπ.)
  • Υγρά αναπλήρωσης
 •  
 • Να σας εμπνέει εμπιστοσύνη!


Ο τελευταίος και πιο σημαντικός παράγοντας, που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, είναι κατά πόσο ο χώρος και το προσωπικό του καταστήματος σας εμπνέουν εμπιστοσύνη. Για παράδειγμα, αν τα προϊόντα είναι τοποθετημένα σε κατηγορίες, αν μπαινοβγαίνει κόσμος, αν οι πελάτες φεύγουν ευχαριστημένοι και αν υπάρχει το κατάλληλο ενδιαφέρον από τους πωλητές προς τους πελάτες τους, τότε μάλλον βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος.
Τέλος, όπως είπαμε και παραπάνω, το «άτμισμα» αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής για έναν πρώην καπνιστή και έτσι είναι πολύ σημαντικό η εταιρεία (στην οποία ανήκει το κατάστημα) να ασχολείται ενεργά με την διεθνή και εγχώρια κοινότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Κατά την επίσκεψή σας στο κατάστημα, ρωτήστε αν η εταιρεία είναι μέλος επιχειρηματικών συνδέσμων όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) ή συμμετέχει σε προγράμματα ελέγχου και πιστοποίησης e-liquids και αν η απάντηση είναι θετική, μετρήστε το στα υπέρ.