Μίνι οδηγός για να βρεις τις καλύτερες τιμές για ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μίνι οδηγός για να βρεις τις καλύτερες τιμές για ηλεκτρονικό τσιγάρο
Tips και Συμβουλές

Ένας από τους λόγους -σίγουρα όμως όχι ο σημαντικότερος- που συστήνεται να κάνουμε τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα, αν δεν μπορούμε να κόψουμε εντελώς τη βλαβερή συνήθεια χωρίς βοήθεια, είναι η σημαντική οικονομία που μπορούμε να επιτύχουμε. Ο κυριότερος λόγος φυσικά, είναι ο δραστικός περιορισμός της βλάβης στην υγεία που προκαλεί το κάπνισμα, καθώς το άτμισμα είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερό σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες.

Με τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, επιτυγχάνουμε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με όσα ξοδεύουμε για το κάπνισμα, η οποία μάλιστα, αν ήμασταν «θεριακλήδες», μπορεί να ξεπεράσει τις πολλές εκατοντάδες ευρώ τον χρόνο.

Αυτό που απαιτείται, είναι μια μικρή αρχική «επένδυση» για την αγορά της συσκευής που μας ταιριάζει, ενώ στη συνέχεια αγοράζουμε τα υγρά αναπλήρωσης που καταναλώνουμε αλλά και κάποια μικρά αναλώσιμα που μπορεί να χρειαστούν, όπως οι αντιστάσεις, όταν ολοκληρωθεί η διάρκεια ζωής τους. Προκειμένου να κάνετε την πιο συμφέρουσα αγορά, όπως ισχύει για όλα τα προϊόντα, αξίζει να δαπανήσετε λίγο χρόνο, ώστε να επιλέξετε μόνοι σας την καλύτερη και πιο οικονομική τιμή ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Οι συμβουλές μας είναι οι ακόλουθες.

Αναζήτηση στο διαδίκτυο

Η πιο δημοφιλής, και μάλλον πιο ολοκληρωμένη από άποψης εύρεσης προϊόντων, επιλογή, είναι αυτή που γνωρίζετε καλά. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο. Από μια απλή αναζήτηση στο Google, βάζοντας το όνομα της συσκευής που ήδη έχετε εντοπίσει και σας ενδιαφέρει, ώστε να βρείτε την τιμή, τους τρόπους πώλησης αλλά και τα τυχόν επιπλέον αξεσουάρ, μέχρι και μια γενική ερώτηση όπως «ηλεκτρονικό τσιγάρο», από την οποία βέβαια μπορεί να «χαθείτε» στον κυκεώνα του διαδικτύου, σίγουρα όμως θα έχετε πολλά να μάθετε και να δείτε.

Μέσω της αναζήτησης στο διαδίκτυο, μπορείτε να περιηγηθείτε στα ηλεκτρονικά καταστήματα των μεγάλων και αξιόπιστων αλυσίδων καταστημάτων, όπως είναι η alter ego, να δείτε όλα τα προϊόντα με αναλυτική περιγραφή, τιμές, αλλά και ειδικές προσφορές. Εκτός από τις συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου, το ίδιο μπορεί να κάνετε και για τα αναλώσιμα, όπως και για τα υγρά αναπλήρωσης, με νικοτίνη ή χωρίς.

Ειδικά από την alter ego, μπορείτε να υποβάλλετε παραγγελία ακόμα και με ένα απλό τηλεφώνημα και τα προϊόντα θα φτάσουν στην πόρτα σας χωρίς καμία επιβάρυνση!

Διαβάζετε κριτικές πριν αγοράσετε

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της αναζήτησης οποιουδήποτε προϊόντος στο διαδίκτυο, πέραν της αναλυτικής λίστας, των περιγραφών, και του εντοπισμού των καλύτερων τιμών, δεν είναι άλλο από τη γνώμη των υπόλοιπων καταναλωτών η οποία συνήθως… λέει την αλήθεια.

Αν αμφιταλαντεύεστε για την προμήθεια ή όχι μιας νέας συσκευής, για την αξιοπιστία της και την απόδοσή της, καθώς και αν ανταποκρίνεται σε αυτά που υπόσχεται ο προμηθευτής της, δεν έχετε παρά να πάρετε τη… γνώμη του κοινού. Σε πολλές ιστοσελίδες υπάρχουν κριτικές από άλλους ατμιστές, οι οποίοι βαθμολογούν ένα προϊόν και συνήθως περιγράφουν και τις εντυπώσεις τους από τη χρήση του.

Αν δείτε ότι οι περισσότερες γνώμες για ένα μοντέλο ηλεκτρονικού τσιγάρου ταυτίζονται με αυτό που έχετε στο μυαλό σας ότι καλύπτει τις ανάγκες σας, τότε με σχετική βεβαιότητα μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά του. Επίσης, από τυχόν μεγάλο αριθμό κακών κριτικών για ένα προϊόν, μπορεί να αποφύγετε τις κακοτοπιές και να γλιτώσετε τα χρήματα από την αγορά μιας συσκευής, η οποία τελικά, για τους περισσότερους καταναλωτές, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Προσοχή, να μην στηρίζετε την τελική επιλογή σας σε αποσπασματικές κριτικές, καθώς εννοείται ότι ο κάθε άνθρωπος και οι απαιτήσεις του είναι διαφορετικές. Ένα στοιχείο που δεν αρέσει σε έναν άλλον χρήστη, μπορεί να είναι το αγαπημένο για εσάς, οπότε πάντα να στοχεύετε στην επεξήγηση της κριτικής, θετικής ή αρνητικής, ώστε, αν και δεν έχετε το προϊόν στα χέρια σας, να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη.

Πάντα, στο τέλος, η επιλογή είναι δική σας και καθαρά προσωπική υπόθεση!

Ιστότοποι σύγκρισης

Ακόμα ένα πλεονέκτημα της διαδικτυακής αναζήτησης, είναι η δυνατότητα εύρεσης της καλύτερης τιμής της αγοράς, για το προϊόν που σας ενδιαφέρει. Μέσω των γνωστών διαδικτυακών πλατφορμών, μπορείτε να κάνετε άμεση σύγκριση στις τιμές των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν και να προμηθευτείτε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο κατά τη φθηνότερη επιλογή. Η αξιοποίηση των καλύτερων τιμών μειώνει ακόμα περισσότερο το κόστος της ατμιστικής συνήθειας, ενώ αν εντοπίσετε και τις κατάλληλες προσφορές, τότε επιτυγχάνετε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία για την τσέπη σας.

Κι όλα αυτά, σε ελάχιστο χρόνο, με μια απλή επίσκεψη στις γνωστές πλατφόρμες σύγκρισης τιμών.

Εμπιστευθείτε ένα καλό κατάστημα

Βεβαίως, ας μην ξεχνάμε τον παλιό, καλό, παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το εμπόριο. Η επίσκεψη σε ένα κατάστημα προσφέρει υπηρεσίες που δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο. Μόνο εδώ μπορείτε να αγγίξετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο που σας ενδιαφέρει και φυσικά να το δοκιμάσετε. Αυτό είναι και το καλύτερο «τεστ» για την τελική αγορά, και σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο, που δεν συγκρίνεται με καμιά περιγραφή και καμιά φωτογραφία σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Επίσης, εδώ πληρώνετε στο ταμείο και το προϊόν σας είναι άμεσο για χρήση, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε την παραγγελία να φτάσει σπίτι σας.

Εξίσου σημαντική είναι και η υπηρεσία που μπορείτε να λάβετε από το εξειδικευμένο προσωπικό ενός καλού καταστήματος, όπως συμβαίνει σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της alter ego. Οι υπάλληλοι μπορούν να σας λύσουν -πρόσωπο με πρόσωπο, για αυτούς που προτιμούν τη φυσική επαφή από τα απρόσωπα tips και κριτικές του διαδικτύου- κάθε απορία, να σας βοηθήσουν στην επιλογή της κατάλληλης συσκευής και του υγρού αναπλήρωσης με βάση τις προτιμήσεις σας, αλλά και να σας παρέχουν άμεση τεχνική υποστήριξη, εφόσον χρειαστείτε!

Μη διστάσετε να εκφράσετε οποιαδήποτε απορία για το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο και τα υγρά αναπλήρωσης, ώστε οι υπάλληλοι να σας βοηθήσουν να επιτύχετε την ολοκληρωμένη ατμιστική εμπειρία που επιζητάτε!

Γιατί η επαφή από κοντά, τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τα προϊόντα που ετοιμάζεστε να αγοράσετε, είναι… αλλιώς και δεν θα αντικατασταθεί ποτέ, παρά την ταχύτητα και ευκολία του διαδικτύου.

Αξίζει να ψάξετε προσφορές σε φυσικά καταστήματα

Στα φυσικά καταστήματα επίσης, μπορείτε να εντοπίσετε και ειδικές προσφορές, οι οποίες δεν ισχύουν για τις διαδικτυακές αγορές. Δεν αποκλείεται δηλαδή να πληρώσετε λιγότερα από όσα έχετε υπολογίσει για τις αγορές σας.

Ειδικά στην alter ego, εκτός από τις νέες προσφορές που βγαίνουν συνέχεια, υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα bonus πόντων, χάρη στο οποίο με κάθε αγορά σας κερδίζετε χρήματα από την επόμενη. Το συνολικό όφελος για τους πελάτες αυτού του bonus προγράμματος μπορεί να ξεπεράσει τα 100 ευρώ τον χρόνο, αναλόγως των αγορών σας, γεγονός που μειώνει ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό για την ατμιστική σας συνήθεια.

Στα φυσικά καταστήματα επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε και για την επικείμενη άφιξη νέων προϊόντων που σας ενδιαφέρουν, και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα στο διαδίκτυο.

Το όφελος στην τσέπη μας από τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα

Με τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα, από την αρχή ήδη διαπιστώνουμε μεγάλα οφέλη, πρώτα στην υγεία και τους βιολογικούς μας δείκτες αλλά και στην τσέπη μας, διότι, κακά τα ψέματα, στην εποχή που ζούμε, κάθε ευρώ… μετράει. 

Μέσα στον μήνα λοιπόν, ο μέσος ατμιστής ξοδεύει 50 ευρώ για όλα όσα αφορούν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο του και, ετησίως, 600 ευρώ – ένα ποσό κατά πολύ χαμηλότερο από τα 1.460 ευρώ που έδινε όσο κάπνιζε! 

Να σας το περιγράψουμε και αλλιώς, υπολογίζοντας όλες τις περιπτώσεις: Ο καπνιστής που κάνει μισό πακέτο την ημέρα δαπανά συνολικά 730 ευρώ τον χρόνο και ο αντίστοιχος ατμιστής μόλις 430 ευρώ. Για την περίπτωση του «θεριακλή», δε, που αποφασίζει να κάνει τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, η διαφορά που θα δει στην τσέπη του στο τέλος του χρόνου είναι τεράστια: Από τα δύο πακέτα την ημέρα και κόστος 240 ευρώ τον μήνα ή 2.920 ευρώ τον χρόνο, με το άτμισμα θα «πέσει» στα 62 ευρώ τον μήνα ή στα 754 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή θα πληρώσει μόλις το ¼ του ποσού που δαπανούσε μέχρι τώρα! Η διαφορά είναι τεράστια!

Για να μην σας κουράζουμε άλλο με υπολογισμούς: Οι τρεις κατηγορίες καπνιστών (από τη χαμηλότερη κατανάλωση στην υψηλότερη) που θα κάνουν τη μετάβαση προτιμώντας την alter ego, θα δουν επιπλέον στην τσέπη τους στο τέλος του χρόνου 371 ευρώ o χαμηλότερος, 937 ευρώ ο «μέσος» και 2.254 ευρώ ο «θεριακλής»!

Η ασφάλεια και η ποιότητα των υγρών αναπλήρωσης της alter ego

Όλα τα υγρά αναπλήρωσης της alter ego παράγονται και συσκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Ελλάδα, κάτω από αυστηρότατες προδιαγραφές σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή ρυθμιστική οδηγία. Μάλιστα, τα πρότυπα που εφαρμόζονται υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Αλλά η διασφάλιση της ποιότητας των υγρών αναπλήρωσης δεν σταματά εδώ. Η alter ego εφαρμόζει το πλέον εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου «Quality PLUS», σε συνεργασία με το κορυφαίο ερευνητικό ίδρυμα της χώρας, το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», για όλα τα υγρά αναπλήρωσης alter ego.

Οι έλεγχοι του Δημόκριτου στα υγρά αναπλήρωσης της alter ego

Το εργαστήριο αναλύσεων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡIΤΟΣ, διενεργεί ελέγχους:

Πρώτων Υλών: Κάθε παρτίδα πρώτης ύλης (αρωμάτων) αναλύεται από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος, με σκοπό την επιβεβαίωση της σύστασής της (κάθε παρτίδα ίδια με την προηγούμενη) και τον έλεγχο της απουσίας απαγορευμένων ουσιών (Diacetyl /Διακετύλιο, Acetyl–Propionyl /Ακετυλο-Προπιονύλιο, Αcetoine).

Τελικών Προϊόντων: Κάθε παρτίδα τελικού προϊόντος αναλύεται από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος, με σκοπό τον ποσοτικό προσδιορισμό των συστατικών της και την επιβεβαίωση της συμβατότητάς της με τις προδιαγραφές.

Στην alter ego, μπορείτε να είστε σίγουροι. Με αποδείξεις

Έτσι η alter ego, εξασφαλίζει σε κάθε πελάτη της, ότι αγοράζοντας ένα οποιοδήποτε υγρό η γεύση και η σύστασή του είναι ακριβώς η ίδια με κάθε προηγούμενο ή επόμενο υγρό αγοράσει, και τα συστατικά του, ακριβώς αυτά που αναγράφονται στην συσκευασία και έχουν δηλωθεί στους αρμόδιους φορείς.

Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας: Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, με στόχο την καλύτερη και πιο ακριβή ενημέρωση των καταναλωτών, δημιουργήθηκε η ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα alter ego, https://www.alterego.gr/eliquid-trace, όπου ο ατμιστής-καταναλωτής εισάγοντας τον αριθμό παρτίδας που αναγράφεται σε κάθε υγρό αναπλήρωσης, βλέπει αυτόματα την ανάλυσή του και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ελέγχου Δημοκρίτου!

Επισκεφτείτε τη σελίδα, πληκτρολογήστε τον κωδικό του προϊόντος σας και δείτε μόνοι σας τι έχει να πει ο Δημόκριτος για αυτό!