Πόσο διαρκούν οι μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Πόσο διαρκούν οι μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου;
Tips και Συμβουλές
Οι μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου αποτελούν το Α και το Ω για έναν ατμιστή για ευνόητους λόγους. Διαβάστε παρακάτω μερικά tips για το πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής των μπαταριών σας και απολαύστε το άτμισμα!

Όπως κάθε ηλεκτρονική συσκευή έτσι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο λειτουργεί με μπαταρίες. Οι μπαταρίες λιθίου είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις συμβατικές και επαναφορτίζονται, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν που και που αντικατάσταση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια καλή μπαταρία μπορεί να δεχθεί περίπου 200 – 250 φορτίσεις, ενώ με λίγη προσοχή και φροντίδα μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της!

Στην alter eGo διαθέτουμε ευρεία γκάμα μπαταριών ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε πολύ προσιτές τιμές. Όμως, επειδή το ηλεκτρονικό τσιγάρο και η οικονομία πάνε μαζί, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω 7 tips για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας και να αποφύγετε ένα επιπλέον έξοδο.

1. Χρησιμοποιείτε τη μπαταρία καθημερινά.


Όσο περισσότερο λειτουργεί μια μπαταρία τόσο καλύτερη είναι και η κυκλοφορία του ρεύματος. Οι μπαταρίες των ηλεκτρονικών τσιγάρων, όπως και των κινητών τηλεφώνων, είναι φτιαγμένες για να λειτουργούν καθημερινά και άρα δεν θα πρέπει να μένουν αδρανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Προστατέψτε τη μπαταρία από χτυπήματα και καιρικά φαινόμενα.


Η έκθεση στον ήλιο, η  υπερβολική ζέστη και το νερό μπορεί να βλάψουν τη μπαταρία του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το πού το αφήνετε. Επίσης, μπορεί το άτμισμα εν κινήσει τις ημέρες που βρέχει να μην είναι και η καλύτερη ιδέα που είχατε ποτέ!

Ακόμα, αν φυλάσσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας στην τσέπη σας ή σε κάποια τσάντα θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να μην πέσει. Όπως είναι λογικό, τα  χτυπήματα μειώνουν τόσο τη ζωή της μπαταρίας όσο και της συσκευής σας!

3. Φορτίζετε τη μπαταρία του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας πριν αδειάσει εντελώς. 


Πολλοί ατμιστές έχουν περισσότερες από μια μπαταρίες ακριβώς για αυτόν το λόγο. Για να μπορούν να φορτίσουν τη μπαταρία που χρησιμοποιούν μόλις διαπιστώσουν ότι έχει αρχίσει να μειώνεται η απόδοσή της. Αυτή η πρακτική είναι σωτήρια και για τη μπαταρία σας, καθώς είναι πιο εύκολο να φορτίσει όταν είναι μισογεμάτη παρά εντελώς άδεια.

4. Μην αποθηκεύετε μπαταρίες χωρίς να τις φορτίσετε.


Σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου για μελλοντική χρήση, θα πρέπει πρώτα να τις φορτίσετε. Εάν η φόρτιση είναι λιγότερη από 50%, τότε θα μειώσετε κατά πολύ τη διάρκεια ζωής της αφού όταν θα τη χρησιμοποιήσετε θα χρειαστεί να καταβάλλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια!

5. Αποσυνδέστε τον ατμοποιητή σας!


Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή για παράδειγμα θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο άλλο, τότε καλό είναι να ξεβιδώσετε τον ατμοποιητή από τη μπαταρία και να τα φυλάξετε ξεχωριστά.

6. Μην αφήνετε τη μπαταρία να φορτίζει άσκοπα.


Μόλις είστε βέβαιοι ότι η μπαταρία έχει γεμίσει, αποσυνδέστε την από το φορτιστή. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα την υπερφορτίσετε με αποτέλεσμα να δημιουργήσετε πρόβλημα και στην ίδια τη συσκευή σας.

Αντίθετα, εάν φορτίζετε τη μπαταρία για πρώτη φορά, καλό είναι να την αφήσετε μια – δυο ώρες επιπλέον.

7. Κρατήστε την ένωση ατμοποιητή – μπαταρίας καθαρή.


Λόγω του υγρού αναπλήρωσης, πολλές φορές το σημείο ένωσης των δύο εξαρτημάτων μαζεύει ακαθαρσίες. Διατηρήστε το σημείο καθαρό με μια μπατονέτα προκειμένου να εμποδίσετε τα υπολλείματα και την υγρασία να περάσουν στη μπαταρία σας.

Τώρα που μάθατε πόσο περίπου διαρκούν οι μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά και πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους… φορτίστε τις μπαταρίες σας και ξεκινήστε το άτμισμα.

Εάν πάλι η μπαταρία σας πνέει τα λοίσθια, τότε μη διστάσετε να επισκεφθείτε το alter eGo e-shop ή κάποιο κατάστημα από το δίκτυο καταστημάτων alter eGo για να την αντικαταστήσετε!