Τι προσέχω πριν επιλέξω υγρό αναπλήρωσης και πώς αποφεύγω τις “κακοτοπιές”

Τι προσέχω πριν επιλέξω υγρό αναπλήρωσης και πώς αποφεύγω τις “κακοτοπιές”
Tips και Συμβουλές
Οι αμερικάνικες αρχές αποφάνθηκαν – αν και οι έρευνες για τα τελικά πορίσματα είναι σε εξέλιξη: Για τα κρούσματα πνευμονοπάθειας που προκλήθηκαν στις ΗΠΑ από χρήστες συσκευών ατμίσματος, η αιτία είναι η εισπνοή παράνομων και ναρκωτικών ουσιών, που η προμήθεια τους έγινε από τη μαύρη αγορά. Οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου που προμηθεύονται τα προϊόντα τους από εγκεκριμένα καταστήματα, δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία 10 χρόνια, για όσο δηλαδή βρίσκεται στην αγορά αυτό το προϊόν, δεν έχει καταγραφεί παρόμοιο κρούσμα στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Ωστόσο, οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και να μην προμηθεύονται ΠΟΤΕ μη εγκεκριμένα και νόμιμα προϊόντα. Φυσικά, όλα τα προϊόντα της alter ego είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα από όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ παρασκευάζονται σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες και ασφαλείς προδιαγραφές.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Προτού προμηθευτούμε λοιπόν υγρό αναπλήρωσης δεν ξεχνάμε ποτέ ότι τα νόμιμα προϊόντα διατίθενται μόνο από επώνυμους κατασκευαστές και πρέπει να φέρουν όλες τις νόμιμες πιστοποιήσεις. Και φυσικά, η αγορά τους επιτρέπεται μόνο σε πολίτες άνω των 18 ετών.

Όσον αφορά στα συστατικά τους, αυτά πρέπει να είναι μόνο η προπυλενογλυκόλη, η φυτική γλυκερίνη, το απιονισμένο νερό, η νικοτίνη (έως 20mg/ml) και οι αρωματικές ουσίες. Τα νόμιμα υγρά δεν περιέχουν συστατικά που ενδέχεται να είναι βλαβερά για την υγεία (εκτός της εθιστικής νικοτίνης), όπως και ίχνη ουσιών επικίνδυνων για την υγεία (όπως το διακετύλιο).

Οτιδήποτε άλλο εκτός από τα παραπάνω νόμιμα συστατικά, είναι παράνομο και ενδεχομένως επικίνδυνο για την υγεία!

Πως ξεχωρίζουν

Ξεχωρίζω τα εγκεκριμένα από το νόμο υγρά από τα Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας που έχουν κοινοποιηθεί στην Ελλάδα στο Εθνικό Μητρώο Χημικών Προϊόντων και είναι πλήρως συμμορφούμενα στο Νόμο 4019/2016, τα οποία έχουν κοινοποιηθεί επίσης στο Μητρώο Ατμιστικών Προϊόντων της Ε.Ε., σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία TPD ΙΙ.

Παρατηρώ επίσης τη συσκευασία των υγρών αναπλήρωσης με νικοτίνη, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει φιαλίδια των 10ml, με απαραβίαστο από παιδιά καπάκι, καθώς και να φέρει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά. Επίσης, οι συσκευασίες των υγρών χωρίς νικοτίνη πρέπει επίσης να είναι εναρμονισμένες με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές οδηγίες, με πληροφορίες στα ελληνικά.

Ατμίζουμε υπεύθυνα και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη! Η alter ego, πρωτοπόρος τα τελευταία 10 χρόνια στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, εγγυάται την ασφάλεια όλων των ατμιστικών προϊόντων της, τα οποία ελέγχονται και πιστοποιούνται διαρκώς με όλα τα σύγχρονα πρότυπα ποιότητας. Για την παρασκευή των υγρών αναπλήρωσης μάλιστα τα εργαστήρια της alter ego ακολουθούν μεθόδους και ελέγχους που υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του Νόμου, ώστε να γνωρίζετε ότι το αγαπημένο σας προϊόν είναι 100% ασφαλές!

Τα υγρά αναπλήρωσης της alter ego

Η alter ego διατηρεί ιδιόκτητο εργαστήριο παραγωγής υγρών αναπλήρωσης με τεχνολογικό εξοπλισμό και προδιαγραφές που υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές του Νόμου. Οι διαδικασίες του εργαστηρίου είναι πιστοποιημένες με ISO:9001, ενώ η παραγωγή και εμφιάλωση των υγρών αναπλήρωσης γίνεται σε Clean Room, προδιαγραφών Class D, ISO 8 at rest.

Επίσης, για κάθε προϊόν κατατίθεται φάκελος στο Υπουργείο Υγείας και την αντίστοιχη ευρωπαϊκή πύλη, στον οποίο αναγράφονται όλα τα συστατικά του υγρού, καθώς και τοξικολογικές μελέτες για κάθε διαφορετικό συστατικό. Έτσι εξασφαλίζεται πως κανένα προϊόν δεν περιέχει συστατικά που ενδέχεται να είναι βλαβερά για την υγεία (εκτός της νικοτίνης).

Η alter ego όμως δεν περιορίζεται στις απαιτήσεις του Νόμου. Για κάθε παρτίδα παραγωγής, τα προϊόντα της alter ego ελέγχονται από τον κορυφαίο δημόσιο ερευνητικό θεσμό στην χώρα μας, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Το Quality Assurance που παίρνει η alter ego από το Δημόκριτο, εγγυάται ότι κάθε παρτίδα παραγωγής, είναι ίδια με την προηγούμενη και σύμφωνη με τα δηλωθέντα στον φάκελο κάθε προϊόντος. Επίσης, βεβαιώνεται ότι δεν περιέχονται ούτε ίχνη ουσιών επικίνδυνων για την υγεία όπως το διακετύλιο.

 

Τέλος, στη διάθεση όλων των καταναλωτών είναι μια πρότυπη ιστοσελίδα, όπου ο καθένας μπορεί να πληκτρολογήσει τον κωδικό της παρτίδας που αναγράφεται στην συσκευασία και στη συνέχεια να βλέπει το αντίστοιχο πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί.

Πιο πολλές εγγυήσεις από αυτές απλά… δεν υπάρχουν!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

H alter ego εδώ και δέκα χρόνια επενδύει συνεχώς στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Η δεκάχρονη εμπιστοσύνη των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των επιστημονικών φορέων που πιστοποιούν την ασφάλεια των προϊόντων μας είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι η alter ego δεν εγγυάται μόνο την ποιότητα αλλά ότι είναι και ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Επιπλέον, προτρέπουμε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται μόνο επώνυμες εταιρείες για την αγορά προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου.