Γιατί να επιλέξω Puff Bar μιας χρήσης - Συγκρίσεις

Γιατί να επιλέξω Puff Bar μιας χρήσης - Συγκρίσεις
Tips και Συμβουλές

Είναι τα Puff Bar μιας χρήσης πιο ασφαλή για την υγεία από τα κανονικά τσιγάρα;

Ό,τι ισχύει για τα συμβατικά ηλεκτρονικά τσιγάρα, ισχύει φυσικά και για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν στην ανθρώπινη υγεία σε σύγκριση με το κάπνισμα.

Είναι επιστημονικά αποδεκτό, και ανακοινωμένο πολλές φορές από τον Δημόσιο Οργανισμό Υγείας της Αγγλίας, ότι το άτμισμα είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα.

Περιληπτικά, η ιατρική εξήγηση για αυτό είναι η εξής.

Όταν οι άνθρωποι καπνίζουν τσιγάρα, εισπνέουν ένα θανατηφόρο μείγμα από 7.000 διαφορετικές χημικές ουσίες του καπνού, 70 από τις οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Ο τοξικός καπνός λοιπόν είναι ο ένοχος και η συντριπτική αιτία όλων των ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα και τον θάνατο των καπνιστών.

Στο ηλεκτρονικό τσιγάρο όμως... εκλείπει ο καπνός! Οι ατμιστές έτσι γλιτώνουν τις τοξικές και καρκινογόνες ουσίες του καπνού, όπως και την πίσσα.

Όσον αφορά στη νικοτίνη, που αποτελεί την εθιστική ουσία και για τις δύο συνήθειες, είναι αποδεδειγμένο ότι ενώ οι άνθρωποι καπνίζουν για τη νικοτίνη, σε αντίθεση με ό, τι πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία, η ουσία αυτή προκαλεί ελάχιστη -αν υπάρχει κάποια- βλάβη.

Άλλα ένα σημαντικό στοιχείο στη σύγκριση μεταξύ ατμίσματος και καπνίσματος είναι ότι δεν υπάρχει «παθητικό άτμισμα», εν αντιθέσει με το κάπνισμα. Κι αυτό διότι ο ατμός των ηλεκτρονικών τσιγάρων διαλύεται σε 11 δευτερόλεπτα. Αντίθετα, ο καπνός των παραδοσιακών τσιγάρων χρειάζεται περισσότερα από 20 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι το άτμισμα σε δημόσιους χώρους δεν ενοχλεί όσους δεν «ατμίζουν», σύμφωνα με έρευνα που μελετά τη συμπεριφορά του ατμού που εκλύεται από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Η σύσταση των υγρών αναπλήρωσης

Οι τοξικές ουσίες και η πίσσα του καπνού λοιπόν, αντικαθίστανται από τα υγρά αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων τα οποία όταν θερμαίνονται στη συσκευή, παράγουν τον ατμό που εισπνέουμε.

Έχει σημασία να δούμε λοιπόν τη σύσταση αυτών των υγρών αναπλήρωσης.

Τα υγρά περιλαμβάνουν κυρίως τη λεγόμενη «βάση», σε ποσοστό 95%, που αποτελείται συνήθως από ένα μίγμα προπυλενογλυκόλης (PG) και φυτικής γλυκερίνης (VG), μαζί με αφιονισμένο νερό, αρωματικές ουσίες και τη νικοτίνη που θα επιλέξετε για εσάς.

Το PG και το VG είναι χημικά προϊόντα, που χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις, (όπως σε ιατρικά προϊόντα ή προϊόντα στοματικής υγιεινής, ομορφιάς, αλλά και τρόφιμα) και υπόκεινται στους αυστηρούς κανόνες που ισχύουν για όλα τα χημικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αυστηρά ελεγμένα και πιστοποιημένα τα υγρά αναπλήρωσης

Όπερ σημαίνει ότι οι συγκεντρώσεις των χημικών τους στοιχείων υπόκεινται σε όρια και στους αυστηρούς κανόνες που ισχύουν για όλα τα χημικά προϊόντα που διατίθενται για ανθρώπινη κατανάλωση, στην αγορά, είναι αυστηρά ελεγμένα και για να είναι πιστοποιημένα, τότε η τοξικότητά τους βρίσκεται σε τόσο χαμηλά επίπεδα, που δεν επηρεάζει καθόλου την ανθρώπινη υγεία.

Επαναλαμβάνουμε και το τονίζουμε, αναφερόμαστε στα πιστοποιημένα προϊόντα των εταιρειών και όχι σε περίεργες «πατέντες» που μπορεί να κυκλοφορούν παράνομα στο εμπόριο, ή ακόμα και στο dark web.

Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ατμιστές ότι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, καθώς το προϊόν βρίσκεται εδώ και λίγα χρόνια σε ευρεία χρήση στην αγορά. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η διαφορά του με το κάπνισμα είναι τεράστια, όπως καταδεικνύεται από τα παραπάνω.

Διαφορές με το θερμαινόμενο τσιγάρο

Το θερμαινόμενο τσιγάρο από την άλλη αποτελεί ένα νέας τεχνολογίας προϊόν μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ωστόσο, οι ομοιότητες σταματούν εδώ. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει ταξινομηθεί ως προϊόν καπνού, μιας και παράγει ατμό.

Η φιλοσοφία δηλαδή είναι ίδια, ωστόσο η εμπειρία και οι γεύσεις είναι εντελώς διαφορετικές, μιας και στο θερμαινόμενο τσιγάρο ο καπνός διατηρείται ως το βασικό προϊόν που καταναλώνει ο χρήστης.

Οι έρευνες για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία είναι σε εξέλιξη και, όπως είναι εύλογο λόγω ακριβώς της απουσίας καπνού, όπως εξηγήθηκε και παραπάνω, το ηλεκτρονικό τσιγάρο όλων των τύπων φαίνεται ότι είναι λιγότερο βλαβερό και από το θερμαινόμενο τσιγάρο.

Για το θερμαινόμενο σε σχέση με το συμβατικό, είναι ενδεικτικό να αναφερθούν τα εξής.

Το παραδοσιακό τσιγάρο καίγεται στους 900 βαθμούς Κελσίου. Το θερμαινόμενο τσιγάρο θερμαίνει ράβδους καπνού στους 250-350 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, κατά περισσότερους 600 βαθμούς Κελσίου, είναι και ο λόγος που οι σύγχρονες αυτές συσκευές διαφέρουν τόσο από το κάπνισμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έκλυση των τοξικών ουσίων που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι οποίες και έχουν τις σοβαρότερες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Ποικιλία γεύσεων

Οι ατμιστές που επιλέγουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης δεν χρειάζεται να κάνουν κανέναν συμβιβασμό σε γεύσεις. Η ποικιλία και εδώ είναι τεράστια, και μπορεί να καλύψει όλους τους ουρανίσκους. Φρουτώδεις γεύσεις, καπνικές, κλασικές, κρεμώδεις ή γλυκές, ότι υπάρχει σχεδόν στα καταστήματα με τα υγρά αναπλήρωσης, μπορεί να βρεθεί και για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης, με ξεχωριστές επιλογές για την ποσότητα της νικοτίνης.

Χαρακτηριστικά

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης είναι μια εξαιρετικά ελαφριά και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για εύκολη μεταφορά σε όλες τις συνθήκες και τους χώρους. Όπως όλες αυτές οι συσκευές, περιέχουν υγρό αναπλήρωσης με νικοτίνη σε προγεμισμένη κάψουλα, μπαταρία και ατμοποιητή που μετατρέπει το υγρό στον ατμό που εισπνέετε, σε κάθε ρουφηξιά.

Η βασική διαφορά τους με τα γνωστά παραδοσιακά ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ότι όταν ο χρήστης καταναλώσει όλο το υγρό, ή όταν αδειάσει η μπαταρία, τότε δεν το αναπληρώνει ούτε φορτίζει τη μπαταρία, αλλά απορρίπτει ολόκληρη τη συσκευή. Όπως γίνεται αντιληπτό, η διάρκεια ζωής της συσκευής μετριέται σε ρουφηξιές – όταν καταναλωθεί όλο το υγρό ή η αδειάσει μπαταρία, τότε αυτή τελειώνει.

Γιατί τα disposable vape αποτελούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Σκεφτείτε όλες τις άμεσες επιβαρύνσεις στην υγεία σας που προκαλεί το κάπνισμα και... αφαιρέστε τις κατά 95%! Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το άτμισμα βελτιώνει σαφώς την υγεία των πρώην καπνιστών, οι οποίοι επωφελούνται από τη διακοπή.

Έχει παρατηρηθεί δε η άμεση βελτίωση στους βιολογικούς δείκτες, όπως και στους πνεύμονες, για τους ατμιστές που διέκοψαν το κάπνισμα.

Η απουσία της κακής μυρωδιάς και της στάχτης, όπως και γενικά της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας που προκαλούνται από το τσιγάρο, συμβάλλουν με τη σειρά τους στη διαμόρφωση ενός πιο «καθαρού» και υγιεινού τρόπου ζωής!