Τι είναι η αντίσταση ατμοποιητή και πώς να την επιλέξετε;

Τι είναι η αντίσταση ατμοποιητή και πώς να την επιλέξετε;
Tips και Συμβουλές
Καταρχήν ας ξεκαθαρίσουμε ότι για να απολαύσετε το «άτμισμα» δεν χρειάζεται να έχετε τεχνικές γνώσεις γύρω από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Παρόλα αυτά, μια από τις συχνότερες ερωτήσεις των «ατμιστών» αφορά την τιμή μεγέθους που πρέπει να έχει η αντίσταση ατμοποιητή και τα κριτήρια με τα οποία μπορούν να την επιλέξουν, εφόσον ο ατμοποιητής τους το επιτρέπει.

Τι είναι η αντίσταση ατμοποιητή;

Ο ατμοποιητής είναι το εξάρτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή του ατμού. Για να το κάνει αυτό, λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία. Η τιμή της αντίστασης ατμοποιητή που μετριέται σε ΩΜ (ohm) είναι το μέγεθος εκείνο που χαρακτηρίζει πόσο εύκολα διέρχεται το ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από την αντίσταση του ατμοποιητή και άρα πόσο γρήγορα θα θερμανθεί η αντίσταση, η οποία με την σειρά της θα θερμάνει το υγρό αναπλήρωσης. Όσο χαμηλότερη η αντίσταση του ατμοποιητή σας τόσο γρηγορότερα θα ζεσταθεί το υγρό αναπλήρωσης που έχετε τοποθετήσει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, προσφέροντάς σας παράλληλα περισσότερο ατμό, περισσότερη γεύση και ένταση (χτύπημα) κατά τη διάρκεια του «ατμίσματος».

 

Τι πρέπει να προσέξετε;

Μπορεί εσείς να απολαμβάνετε το «άτμισμα» με έναν ατμοποιητή με χαμηλότερη αντίσταση, όμως έχετε σκεφτεί ότι με αυτόν τον τρόπο καταναλώνετε:

  1. περισσότερη μπαταρία

  2. περισσότερο υγρό αναπλήρωσης
Χρησιμοποιώντας έναν ατμοποιητή με υψηλότερη αντίσταση θα καταναλώνετε λιγότερη μπαταρία και λιγότερο υγρό αναπλήρωσης, αλλά θα μειώσετε την πυκνότητα του ατμού, τη θερμοκρασία και τη γεύση του.

Πώς να την επιλέξετε;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση αφού θα πρέπει να επιλέξετε βάσει του δικού σας προσωπικού γούστου. Για παράδειγμα, αν η καθημερινότητά σας απαιτεί να βρίσκεστε πολλές ώρες στο δρόμο τότε ίσως δεν σας συμφέρει να καταναλώνετε αρκετή μπαταρία και άρα χρειάζεστε έναν ατμοποιητή με υψηλή αντίσταση. Επίσης, αν δεν είστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα του «ατμίσματός» σας μέχρι σήμερα, μήπως πρέπει να δοκιμάσετε κάποιον ατμοποιητή με χαμηλότερη αντίσταση, ώστε να μπορείτε να γευτείτε καλύτερα τα υγρά αναπλήρωσής σας;

Τέλος, ο μόνος τρόπος να ανακαλύψετε ποια αντίσταση ατμοποιητή σας ταιριάζει είναι να ξεκινήσετε τις δοκιμές.

Ανακαλύψτε σήμερα την ευρεία γκάμα ατμοποιητών στο e-shop μας!