Υγρά Αναπλήρωσης: 10 + 1 tips για απόλαυση μέχρι την τελευταία σταγόνα

Υγρά Αναπλήρωσης: 10 + 1 tips για απόλαυση μέχρι την τελευταία σταγόνα
Tips και Συμβουλές
Όπως ίσως γνωρίζετε τα υγρά αναπλήρωσης ή αλλιώς e-liquids, αποτελούν τον πυρήνα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αφού χωρίς αυτά η άτμιση δεν θα ήταν δυνατή. Έτσι, η σωστή χρήση και διατήρησή τους σας εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση και οικονομία.

Ακολουθήστε τα 10 + 1 tips που σας προτείνουμε και απολαύσετε τα υγρά αναπλήρωσης του e-cig σας, μέχρι την τελευταία σταγόνα:

1. Αφήστε το υγρό να «ωριμάσει» για 3- 10 ημέρες

Καμιά φορά, τα e-liquids μπορεί να σας φανούν άγευστα στο πρώτο άτμισμα. Μην ανησυχείτε! Δώστε τους απλά το χρόνο που χρειάζονται, ώστε να αποκτήσουν πιο πλούσια γεύση και άρωμα και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

2. Ανακινείστε το μπουκάλι πριν τη χρήση

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε στο καλύτερο ανακάτεμα των ουσιών, που περιέχονται μέσα στα υγρά αναπλήρωσης και στον καλύτερο καταμερισμό τους.

3. Καθαρίζετε συχνά τον ατμοποιητή σας

Τα σκουρόχρωμα e-liquids συχνά αφήνουν υπολείμματα τα οποία μπορεί να μειώσουν την απόδοση του ατμοποιητή σας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και μετά από τη χρήση υγρών με έντονο άρωμα, όπως κανέλα ή μέντα τα οποία μπορεί να παραμείνουν στον ατμοποιητή ακόμα και μετά το άτμισμα. Αν παρατηρήσετε κάποια αλλοίωση στη γεύση, δεν έχετε παρά να καθαρίστε τον ατμοποιητή σας προσεκτικά.

4. Βρείτε τη σύσταση που σας ταιριάζει

Κάθε εταιρεία φτιάχνει τα δικά της e-liquids για αυτό και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο υγρών που σας ταιριάζει. Για παράδειγμα, τα υγρά που έχουν σαν βάση τους τη φυτική γλυκερίνη (vegetable glycerin) είναι συνήθως πιο πηχτά και κολλώδη, ενώ αυτά με την προπυλενογλυκόλη είναι πιο ρευστά. Επίσης, η φυτική γλυκερίνη παράγει περισσότερο ατμό από την προπυλενογλυκόλη, αλλά η δεύτερη προσφέρει στον ατμιστή πιο πλούσια γεύση.

5. Αποθηκεύστε τα υγρά αναπλήρωσης σε σκοτεινό και δροσερό μέρος

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το φως του ήλιου και η ζέστη μπορεί να επηρεάσουν τη σύσταση των υγρών και να αλλοιώσουν τη γεύση τους. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις, καλό είναι να αποθηκεύετε τα υγρά αναπλήρωσής σας σε κάποιο σημείο του σπιτιού, που δεν βλέπει ο ήλιος.

 

6. Πειραματιστείτε με δείγματα & ειδικά πακέτα για ατμιστές

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να διαπιστώσετε ποια είδη και γεύσεις υγρών σας ικανοποιούν, όπως επίσης και να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με το άτμισμα.

7. Βεβαιωθείτε ότι το υγρό σας δεν περιέχει διακετύλιο ή/και ακετυλοπροπιονύλιο

Πρόκειται για συστατικά (τεχνητό άρωμα βουτύρου), που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της γεύσης και έχουν «κατηγορηθεί» ότι μπορεί να προκαλέσουν κάποιες διαταραχές στους πνεύμονες κατά την εισπνοή τους. Επειδή κανένας κατασκευαστής δεν δηλώνει ότι τα υγρά που παράγει περιέχουν αυτές τις ουσίες, θα πρέπει να αναζητήσετε τα κατάλληλα πιστοποιητικά που το βεβαιώνουν.

8. Δημιουργήστε τις δικές σας γεύσεις

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε! Ένα από τα θετικά του e-cigarette είναι ότι μπορείτε μόνοι σας να καθορίσετε τόσο τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας, όσο και τα επίπεδα νικοτίνης του. Δοκιμάστε νέες γεύσεις, αναμείξτε τις με άλλες και αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς.

9. Μην αφήνετε τον ατμοποιητή σας να αδειάσει

Αν κατά το άτμισμα αισθανθείτε μια έντονη γεύση καμένου, αυτό σημαίνει ότι αφήσατε τον ατμοποιητή σας να αδειάσει. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ, διότι μπορεί ο ατμοποιητής σας να καταστραφεί. Ελέγχετε συνεχώς το επίπεδο του υπολειπόμενου υγρού, και γεμίστε όταν μπορείτε, ακόμα και αν ο ατμοποιητής σας δεν έχει αδειάσει. Καλό είναι το επίπεδο του υγρού να μην πέφτει ποτέ κάτω από το μισό της χωρητικότητας του ατμοποιητή σας.

10. Διαλέξτε παραπάνω από μία γεύσεις

Όσο και αν σας αρέσει μια γεύση, αν την απολαμβάνετε καθημερινά υπάρχει κίνδυνος να τη βαρεθείτε. Καλό είναι να έχετε 2-3 γεύσεις, διαφορετικές μεταξύ τους, και να τις χρησιμοποιείται εναλλάξ.

11. Απολαύστε με ασφάλεια

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον υπ’ αριθμόν 1 κανόνα της ασφάλειας. Πάντα αγοράζουμε υγρά αναπλήρωσης σε συσκευασίες με πώματα ασφαλείας για παιδιά (child proof) και κρατάμε τα μπουκαλάκια με τα υγρά σωστά κλεισμένα, σε ασφαλές μέρος, όπου δεν μπορούν να τα φτάσουν παιδιά ή κατοικίδια ζώα.