Οι καθημερινοί χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχουν διπλάσιες πιθανότητες να απαλλαγούν από την κακιά συνήθεια

Οι καθημερινοί χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχουν διπλάσιες πιθανότητες να απαλλαγούν από την κακιά συνήθεια
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θεωρούνται ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για το κάπνισμα και ως ένας βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να βοηθήσει τους καπνιστές να διακόψουν τη βλαβερή τους συνήθεια, αφού παρέχουν τη  νικοτίνη χωρίς πολλά από τα επικίνδυνα στοιχεία του τσιγάρου.

Το γεγονός είναι γνωστό και πιστοποιείται από πολλές έρευνες, μεταξύ των οποίων μια πρόσφατη που διεξήχθη στις ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nicotine & Tobacco Research, σύμφωνα με την οποία οι καπνιστές που χρησιμοποίησαν επίσης ηλεκτρονικά τσιγάρα καθημερινά είχαν 77% περισσότερες πιθανότητες να το κόψουν μετά από δύο χρόνια! Η έρευνα παρουσιάστηκε στο περιοδικό Time.

Διαβάστε την έρευνα στο πρωτότυπο εδώ.

Η έρευνα χρησιμοποίησε στοιχεία από περίπου 8.200 ενήλικες καπνιστές. Κάθε άτομο παρείχε πληροφορίες σχετικά με την υγεία, τον τρόπο ζωής και τη χρήση του καπνού, ενημερώνοντας τους ερευνητές για την πρόοδό τους κάθε χρόνο.

Στην αρχή της μελέτης, μόνο το 3,6% των καπνιστών ανέφεραν την καθημερινή χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ το 18% ανέφεραν σποραδική χρήση. Για τους καθημερινούς διπλούς χρήστες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ήταν πιθανότερο από τους υπόλοιπους να κόψουν το κάπνισμα στο διάστημα των δύο χρόνων.

Το 11% των καθημερινών διπλών χρηστών ανέφεραν ότι έκοψαν το τσιγάρο, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τους μη χρήστες (εκ των οποίων μόλις το 6% τα κατάφερε).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σποραδική χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν σχετίζεται με την επιτυχία της διακοπής του καπνίσματος, ίσως διότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν χρησιμοποίησε το άτμισμα με σκοπό να διακόψει το κάπνισμα.

«Προηγούμενες μελέτες που δεν έδειξαν κάποια σχέση μεταξύ του ατμίσματος και της διακοπής του καπνίσματος ίσως να μην είχαν λάβει υπόψη τις διαφορές μεταξύ της καθημερινής και της σποραδικής χρήσης τους», επισημαίνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

 

 

H alter ego εδώ και δέκα χρόνια επενδύει συνεχώς στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Η δεκάχρονη εμπιστοσύνη των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των επιστημονικών φορέων που πιστοποιούν την ασφάλεια των προϊόντων μας είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι η alter ego δεν εγγυάται μόνο την ποιότητα αλλά ότι είναι και ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Επιπλέον, προτρέπουμε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται μόνο επώνυμες εταιρείες για την αγορά προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου.