Επίσημο «οκ» για τη συνταγογράφηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Επίσημο «οκ» για τη συνταγογράφηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου!
To Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας καθοδηγεί τις εξελίξεις και προχωράει σε μια πρωτοβουλία που αναμένεται να βρει μιμητές: από το 2016, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνταγογραφούνται και επίσημα από τους γιατρούς, ως μέσο διακοπής του καπνίσματος!


Μάλιστα μπορούν οι ίδιοι να τα παρέχουν στους ασθενείς τους, με ένα κόστος που εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 20 λιρών για τη συσκευασία και 10 λιρών για κάθε εβδομάδα χρήσης. Μέχρι τώρα οι γιατροί το συνιστούσαν ανεπίσημα μόνο, καθώς δεν υπήρχε συγκεκριμένη άδεια από το κράτος για τη χρήση του.

Όπως δήλωσε η υπουργός υγείας Jane Ellison, «η αγγλική κυβέρνηση πιστεύει ότι το άτμισμα είναι σίγουρα λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα και για αυτό ενθαρρύνονται και οι ιατρικές χρήσεις του».

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιφέρει μακροπρόθεσμα τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων για το σύστημα υγείας.  Στη Βρετανία 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι ατμίζουν, οι οποίοι αποτελούν τους μισούς από τους πρώην καπνιστές.

Το καλοκαίρι υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση από το βρετανικό υπουργείο υγείας της Αγγλίας ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό και ότι με αυτό θα μπορούσαν να σωθούν 76.000 ζωές τον χρόνο.