Έρευνα σε αμερικάνους στρατιωτικούς: “Το άτμισμα λιγότερο βλαβερό και πιο ικανοποιητικό από το κάπνισμα”

Έρευνα σε αμερικάνους στρατιωτικούς: “Το άτμισμα λιγότερο βλαβερό και πιο ικανοποιητικό από το κάπνισμα”

Οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου σε καθημερινή βάση θεωρούν το άτμισμα ως μία συνήθεια λιγότερο επιβλαβή και σχεδόν το ίδιο ή ακόμα και περισσότερο ικανοποιητική από ό,τι το κάπνισμα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

 


Η μελέτη έγινε με δείγμα 105 Αμερικανούς και τους συνεργάτες τους που εργάζονται στον Στρατό ή στην Εθνική Φρουρά της χώρας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που ατμίζουν σε καθημερινή βάση ανέφεραν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο τους προσφέρει την ίδια ευχαρίστηση με το κανονικό τσιγάρο, ενώ σε ποσοστό 58% είπαν ότι είναι «πολύ πιο ικανοποιητικό το άτμισμα από το κάπνισμα».

 

Οι μελετητές, επίσης, ανέφεραν ότι η έρευνα έδειξε πως η αντίληψη του κινδύνου γύρω από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μειώθηκε καθώς αυξήθηκε η συχνότητα χρήσης τους. Η μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το «National Institute of Drug Abuse», δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Preventive Medicine Reports».

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ικανοποίηση, και ο τύπος του ηλεκτρονικού τσιγάρου φαίνεται να ενεργούν όλα μαζί για την προώθηση της χρήσης του », δήλωσε η Lynn Kozlowski, καθηγητής και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

 

«Η λανθασμένη πεποίθηση ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο επιβλαβή από τα συμβατικά τσιγάρα μπορεί να επηρεάσει ορισμένους καπνιστές στο να μην στραφούν προς αυτά. Αν ο τύπος του προϊόντος που χρησιμοποιούν είναι λιγότερο ικανοποιητικός, αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει σχετικά με την χρήση του», πρόσθεσε.