ΕΣΥ της Αγγλίας : Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δημοφιλής και αποτελεσματική λύση για την διακοπή του καπνίσματος

ΕΣΥ της Αγγλίας : Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δημοφιλής και αποτελεσματική λύση για την διακοπή του καπνίσματος
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, αναρτήθηκε σελίδα που παρουσιάζεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως δημοφιλές αλλά και αποτελεσματικό για τη διακοπή του καπνίσματος. Προαναγγέλλεται μάλιστα η χορήγηση του με συνταγή γιατρού, το επόμενο διάστημα. Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες :

Αναφέρει η ιστοσελίδα:

Τα τελευταία χρόνια, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν μια πολύ δημοφιλή μέθοδο διακοπής του καπνίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα τους εξελίσσονται ακόμα, αλλά ήδη πολλοί άνθρωποι βοηθιούνται με τη χρήση τους ώστε να διακόψουν το κάπνισμα.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή που επιτρέπει την εισπνοή νικοτίνης χωρίς τις περισσότερες βλαβερές ουσίας που περιλαμβάνει το τσιγάρο. Λειτουργούν με τη θερμότητα και δημιουργούν ατμό, από ένα μίγμα που συνήθως περιλαμβάνει νικοτίνη, ένα άχρωμο υγρό που λέγεται προπυλενογλυκόλη ή/και γλυκερίνη, καθώς και αρωματικά. Καθώς δεν υπάρχει καύση, δεν υπάρχει καπνός.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν παράγουν πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα – δύο από τα βασικά τοξικά που περιέχουν τα συμβατικά τσιγάρα. Ο ατμός των ηλεκτρονικών τσιγάρων περιέχει κάποια πιθανώς βλαβερά χημικά στοιχεία που βρίσκονται στον καπνό των τσιγάρων, αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Οι κίνδυνοι και τα οφέλη των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι σχετικά καινούρια και δεν θα μπορέσουμε να έχουμε πλήρη εικόνα για την ασφάλειά τους μέχρι να περάσουν μερικά χρόνια. Ωστόσο, τα μέχρι στιγμής δεδομένα, καταδεικνύουν ενδείξεις των όποιων κινδύνων καθώς και το γεγονός ότι μπορεί να βοηθήσουν στη διακοπή του καπνίσματος.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να διακόψετε το κάπνισμα, θα αυξήσετε τις πιθανότητες να το καταφέρετε εάν λάβετε βοήθεια από τους ειδικούς από το κέντρο υγείας της περιοχής σας. Βρείτε το πλησιέστερο κέντρο υγείας που διαθέτει μονάδα διακοπής του καπνίσματος.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2015, 2 στους 3 ανθρώπους που χρησιμοποίησαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, έκοψαν το κάπνισμα επιτυχώς.

Διαφορετικές μέθοδοι λειτουργούν για διαφορετικούς ανθρώπους και αν έχετε ήδη προσπαθήσει να διακόψετε το κάπνισμα χωρίς επιτυχία, τότε μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με συνταγή γιατρού

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά τσιγάρα στην αγορά που να διαθέτουν άδεια ως φαρμακευτικό προϊόν, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες συνταγογραφήσεις από επίσημο φορέα υγείας.

Όταν βγουν στην αγορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, τότε θα είναι δυνατόν να συνταγογραφούνται όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τη διακοπή του καπνίσματος.

Δείτε εδώ την ιστοσελίδα : http://www.nhs.uk/Livewell/smoking/Pages/e-cigarettes.aspx