Νέα Ειδική Μελέτη στις ΗΠΑ για το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Νέα Ειδική Μελέτη στις ΗΠΑ για το ηλεκτρονικό τσιγάρο!
Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του κοινού αλλά και των Αρχών, δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ μια νέα ειδική μελέτη σχετικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που περιλαμβάνει 12 έρευνες, μία αναφορά και τρεις επιστημονικές επιστολές.


Σχολιάζοντας τη μελέτη, η συγγραφέας Jennifer B. Unger ανέφερε:

«Σε αυτή την εποχή επιστημονικής αβεβαιότητας, δεν είναι περίεργο που το κοινό είναι μπερδεμένο και όχι καλά ενημερωμένο για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Οι περισσότεροι νέοι στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιλαμβάνουν τοξικά χημικά ή αν έχουν ρυθμιστεί για θέματα ασφαλούς χρήσης και τι προβλέπει η νομοθεσία. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε το κοινό και τους νομοθέτες να επιλέγουν την καλύτερη λύση».

Τα βασικότερα στοιχεία της μελέτης αναφέρουν:

  • Μεταξύ του 2012 και του 2013 οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλες τις αγορές αυξήθηκαν κατά 132,5%.

  • Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η διακοπή του καπνίσματος (58,4%), η μείωση του καπνίσματος (57,9%) και ο περιορισμός των βλαβών στην υγεία που επιφέρει το κάπνισμα (51,9%).

  • Οι νέοι αντιλαμβάνονται ότι με το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιορίζουν το κάπνισμα, αλλά δεν το βλέπουν και ως μέσο να το κόψουν.

  • Οι διαφορετικές γεύσεις των υγρών αναπλήρωσης δεν αποτελούν λόγο για τους νέους μη καπνιστές να ξεκινήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

  • Χημικές αναλύσεις στα επίπεδα νικοτίνης των υγρών δείχνουν ότι στην πραγματικότητα αυτά είναι μικρότερα από την ένδειξη που αναγράφεται.

  • Στις ΗΠΑ μόνο τρεις Πολιτείες επιτρέπουν την ελεύθερη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων παντού.