Τα νοσοκομεία πρέπει να ενθαρρύνουν τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων [Έρευνα]

Τα νοσοκομεία πρέπει να ενθαρρύνουν τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων [Έρευνα]
Μπορεί η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων να μην αποτελεί επίσημη μέθοδο διακοπής του καπνίσματος, όμως οι έρευνες αλλά και οι μαρτηρίες πρώην καπνιστών συνιστούν το αντίθετο. Επομένως, πώς θα σας φαινόταν εάν τα νοσοκομεία ενθάρρυναν το άτμισμα;

Εάν γνέψατε καταφατικά τότε δεν θα μπορούσατε να συμφωνήσετε περισσότερο με τον David Shaw, ερευνητή στο Ινστιτούτο της Βιοκλινικής Ηθικής του Πανεπιστημίου της Βασιλείας (Ελβετία), ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα νοσοκομεία θα έπρεπε να ενθαρρύνουν τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους χώρους τους καθώς αυτό μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ασθενών αλλά και του κοινού.

Η διαπίστωση αυτή έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς έπεται της απαγόρευσης της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στα νοσοκομεία από τις σκωτσέζικες αρχές, γιατί ισχυρίζονται ότι απαιτούνται ακόμα περισσότερα στοιχεία για το αν είναι απόλυτα ασφαλή ή όχι.

Από την άλλη, όπως αναφέρει και ο Shaw: «Επαρκή στοιχεία δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ασφαλή και αδιάσειστα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πολύ πιο ασφαλή από τα συμβατικά τσιγάρα. Τα νοσοκομεία θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούν με δημιουργικούς τρόπους ώστε να βελτιώσουν την υγεία των ασθενών, αντί να τα απαγορεύουν και να ενθαρρύνουν έτσι τη χρήση των συμβατικών τσιγάρων στους εξωτερικούς τους χώρους».

Και συμπληρώνει ότι: «Είναι εντελώς παράλογο να απαγορεύονται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και να επιτρέπονται οι τσίχλες νικοτίνης, για παράδειγμα».

Τέλος, ο Shaw πιστεύει ότι ενδεχομένως η νοσηλεία σε νοσοκομεία στα οποία θα επιτρέπεται το άτμισμα με ηλεκτρονικό τσιγάρο, θα αποτελέσει και την απαρχή της μετάβασης από το συμβατικό τσιγάρο στο ηλεκτρονικό για κάποιους ανθρώπους.

Σε κάθε περίπτωση, μια δοκιμή θα μας (τους) πείσει…