Νέα έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπερδιπλασιάζει τις πιθανότητες διακοπής του καπνίσματος!

Νέα έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπερδιπλασιάζει τις πιθανότητες διακοπής του καπνίσματος!

Ακόμη μια νέα και σημαντική έρευνα κορυφαίου αμερικάνικου ινστιτούτου καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα με πολλές άλλες επιστημονικές μελέτες, αλλά και με την… πραγματικότητα που διαπιστώνουμε όλοι γύρω μας: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο στη διακοπή του καπνίσματος.

Στη μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικάνικου Κολεγίου Καρδιολογίας και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιολογίας, συνάγεται ότι οι καπνιστές που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο με υγρά αναπλήρωσης που περιέχουν νικοτίνη, και που λαμβάνουν συμβουλευτική βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, έχουν περισσότερες πιθανότητες να το κόψουν, από αυτούς που δεν κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Συγκεκριμένα στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι το άτμισμα βελτιώνει ραγδαία το επιτυχημένο ποσοστό της διακοπής του καπνίσματος, ενώ μειώνει σε άλλους την κατανάλωση των τσιγάρων μέσα στις πρώτες 12 εβδομάδες.

Διαβάστε τη μελέτη στο πρωτότυπο εδώ:

Η έρευνα

 Στην έρευνα συμμετείχαν 376 καπνιστές από τον Καναδά που δήλωσαν ότι θέλουν να κόψουν το κάπνισμα, με τον ηλικιακό τους μέσο όρο να είναι τα 53 έτη. Ο μέσος όρος επίσης κάπνιζε ένα πακέτο την ημέρα για διάστημα 35 ετών!  Το 91% αυτών είχαν αποτύχει να το κόψουν, μέσω των συμβατικών θεραπειών διακοπής του καπνίσματος.

Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων της μελέτης έλαβε ηλεκτρονικό τσιγάρο με νικοτίνη, το άλλο ένα τρίτο χωρίς νικοτίνη και οι υπόλοιποι μόνο συμβουλευτική θεραπεία. Όλοι οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε συμβουλευτικές συνεδρίες συνολικά 100 ωρών.

Το συμπέρασμα της μελέτης

Τελικά, οι περισσότεροι – το 22%- το έκοψαν με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου με νικοτίνη, και ακόμη ένα 17,3% το έκοψαν με ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη. Από τους συμμετέχοντες, μόνο το 9,1% το έκοψε μέσω μόνο των συμβουλευτικών μεθόδων.. 

Τα αποτελέσματα διαπιστώθηκαν και κλινικά, μέσω μετρήσεων του μονοξειδίου του άνθρακα στους συμμετέχοντες.

Έτσι οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η χρήση νικοτινούχων ηλεκτρονικών τσιγάρων αυξάνει την πιθανότητα διακοπής του καπνίσματος κατά 2,4 φορές!

Ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, ιατρός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill, Mark J. Eisenberg, δήλωσε σχετικά:

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη είναι αποτελεσματικά στη διακοπή του καπνίσματος βραχυπρόθεσμα. Το άτμισμα μαζί με τη συμβουλευτική είναι πιο αποτελεσματικό από τη συμβουλευτική μόνο, αν και δεν αποτελεί «μαγικό όπλο» για τη διακοπή του καπνίσματος.

 

Κάνε τώρα το πρώτο βήμα, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, επισκέψου ένα κατάστημα alter ego

Δες εδώ τις προσφορές μας σε πακέτα έναρξης ατμίσματος.