Νέα μεγάλη έρευνα: Τρεις φορές πιο αποτελεσματικό το άτμισμα για τη διακοπή του καπνίσματος

Νέα μεγάλη έρευνα: Τρεις φορές πιο αποτελεσματικό το άτμισμα για τη διακοπή του καπνίσματος

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι τρεις φορές πιο αποτελεσματικό ως μέσο διακοπής του καπνίσματος σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα μιας νέας μεγάλης έρευνας βρετανικού πανεπιστημίου.

Η έρευνα, μια από τις μεγαλύτερες του είδους της που έγινε ποτέ, εκπονήθηκε από το τμήμα Ιατρικής του University College London και περιλάμβανε 20.000 καπνιστές, στους οποίους μετρήθηκε ο αντίκτυπος που έχει το άτμισμα όσον αφορά στις προσπάθειες του να το κόψουν.

Διαβάστε την έρευνα στο πρωτότυπο εδώ.

Η κύρια συγγραφέας της μελέτης Δρ. Sarah Jackson δήλωσε: «Η διακοπή του καπνίσματος μειώνει τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες και αναβαθμίζει την ποιότητα αλλά και το προσδόκιμο ζωής. Για αυτό είναι σημαντικό κάθε προσπάθεια για τη διακοπή του να έχει την καλύτερη πιθανότητα επιτυχίας. Η μελέτη μας προσθέτει δεδομένα στην ολοένα και αυξανόμενη πεποίθηση ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθάει τους καπνιστές να το κόψουν. Επίσης, προκαλεί ανησυχία για την έλλειψη αποτελεσματικότητας των άλλων μεθόδων διακοπής που παρέχονται από το σύστημα υγείας»…

 

Ο δεύτερος συγγραφέας της μελέτης Δρ. Jamie Brown έδωσε μια άλλη διάσταση στο ζήτημα, δηλώνοντας ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν την προοπτική να γεφυρώσουν το χάσμα της ανισότητας στην υγεία μεταξύ πλούσιων και φτωχών.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι το ίδιο αποτελεσματικά για τους καπνιστές όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών τάξεων. Το κάπνισμα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που προκαλούν την ανισότητα στην υγεία μεταξύ πλούσιων και φτωχών, και η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να γεφυρώσει αυτό το χάσμα», τόνισε.

Η έρευνα αυτή έχει προκαλέσει νέα πίεση από διάφορους οργανισμούς προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας ώστε να συνταγογραφεί επίσημα το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε όλη τη χώρα ως μέσο διακοπής, κάτι που γίνεται αλλά μόνο σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

H alter ego εδώ και δέκα χρόνια επενδύει συνεχώς στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Η δεκάχρονη εμπιστοσύνη των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των επιστημονικών φορέων που πιστοποιούν την ασφάλεια των προϊόντων μας είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι η alter ego δεν εγγυάται μόνο την ποιότητα αλλά ότι είναι και ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Επιπλέον, προτρέπουμε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται μόνο επώνυμες εταιρείες για την αγορά προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου.